За претепувањето на снимателот на Алсат четворица полицајци суспендирани

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Zalno e za tebe misticen, sto od partiska zaslepenost baras vina i tamu kade sto ja nema. Preteruvale novinarite i zatoa sami go barale. Da te natepaat alfite tebe eden den, pa da te vidam togas.Ne se sekiraj nikoj ne ti go napadna Gujo, ne mora da go branis.Ne e ova negova vina. Sostojbata so policijata e vakva uste poodamna. Ne ste imale prilika da gi vidite tie lugje sto rabotat tamu. Niv denot im e uspesen ako pretepaat nekogo.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
А снимателот со „скршени ребра“ успеа да ја крене маицата и да си ги покаже модринките на грбот...:tapp:

Прав маченик...со скршени ребра едвај можеш плуќата со воздух да ја наполниш бе па камоли маица да креваш!!!

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Zar e bitno sega dali ima skrseni rebra ili ima samo modrinki.Demek ako ima samo modrinki ok e spored tebe neli. Samo modrinki nisto ne e. Ne e macenik.
Sigurno i novinarot si preuvelicuva. No toa nikako ne go opravduva faktot deka go tepale. Go tepale onie sto treba da go branat. Samo zatoa sto ne im odel po nivniot keif.
Ja rekov ne mora da se sekirate ne e ova vina na VMRO. Moze da e poveke na SDS bidejki oni poveke bile na vlast.JAs gi znam tie lugje.Tamu rabotata ne e promenata uste od komunizmot maltene.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Zar e bitno sega dali ima skrseni rebra ili ima samo modrinki.Demek ako ima samo modrinki ok e spored tebe neli. Samo modrinki nisto ne e. Ne e macenik.
Sigurno i novinarot si preuvelicuva. No toa nikako ne go opravduva faktot deka go tepale. Go tepale onie sto treba da go branat. Samo zatoa sto ne im odel po nivniot keif.
Ja rekov ne mora da se sekirate ne e ova vina na VMRO. Moze da e poveke na SDS bidejki oni poveke bile na vlast.JAs gi znam tie lugje.Tamu rabotata ne e promenata uste od komunizmot maltene.
Добра зазебелешка, треба да си во кома за да биде претепувањето вистински :uvo:

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Знаеш што ми е мене битно? Како тој снимател се погодил на патарината во тој момент? Е како? Што барал таму? Знаел дека ова ќе се случи? Мене тоа ме интересира... :toe:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Алудирав на ПРЕУВЕЛИЧУВАЊЕТО на случајот, а не се двоумам во тоа дали бил тепан или не, и јас ги осудувам алфите поради тоа и стојам позади правото на новинарот АМА ОД ПРЕУВЕЛИЧУВАЊЕ, НЕМА ПОТРЕБА!

башка, ако се толку солидарни новинарите, што не рекоа нешто за шамарот на новинарот од А1 од страна на функционер на ДУИ?!?

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Toa e bar jasno.Go viknale selanite od Zelino. Mu javile.
Eve i da e tocno toa sto sakas da go kazes a ne go kazuvas. Deka smisleno bil tamu za da snima.Znael deka ke ima incident i cekal. Pak ne znam dali i toa go opravduva tepanjeto. Bi trebalo ova da e slobodna zemja i sekoj da moze da snima i da si ja cuva svojata privatna svoina. Duri i da nekoj snima nezakosnki, policijata moze so nalog da mu ja zeme kamerata. Da gi tuzi i da im podnese krivicna prijava ako sepak nesto snimale nezakonski.Toa treba da bide ako sme normalna zemja so normalni politicari.
Ama da go natepaat zatoa sto ne sakal da ja dade kasetata. Nema opravduvanje navistina.

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Toa e bar jasno.Go viknale selanite od Zelino. Mu javile.
Eve i da e tocno toa sto sakas da go kazes a ne go kazuvas. Deka smisleno bil tamu za da snima.Znael deka ke ima incident i cekal. Pak ne znam dali i toa go opravduva tepanjeto. Bi trebalo ova da e slobodna zemja i sekoj da moze da snima i da si ja cuva svojata privatna svoina. Duri i da nekoj snima nezakosnki, policijata moze so nalog da mu ja zeme kamerata. Da gi tuzi i da im podnese krivicna prijava ako sepak nesto snimale nezakonski.Toa treba da bide ako sme normalna zemja so normalni politicari.
Ama da go natepaat zatoa sto ne sakal da ja dade kasetata. Nema opravduvanje navistina.
Во право си, заборавив да спомнам погоре. Во никој случај не го оправдувам тепањето врз новинарот.

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Алудирав на ПРЕУВЕЛИЧУВАЊЕТО на случајот, а не се двоумам во тоа дали бил тепан или не, и јас ги осудувам алфите поради тоа и стојам позади правото на новинарот АМА ОД ПРЕУВЕЛИЧУВАЊЕ, НЕМА ПОТРЕБА!

башка, ако се толку солидарни новинарите, што не рекоа нешто за шамарот на новинарот од А1 од страна на функционер на ДУИ?!?
JAs i toa go osudiv isto. Ne trebase da odat na presot na DUI ako bea solidarni.A normalno e protiv toj nasilnik od obezbeduvanjeto na DUI da ima krivicna prijava.Samo sto kako sto negovoto ime e objaveno vo mediumite treba da se objavat i iminjata na site cajkani koj navodno se kazneti.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
...башка, ако се толку солидарни новинарите, што не рекоа нешто за шамарот на новинарот од А1 од страна на функционер на ДУИ?!?
Па еве дека се солидарни:
Здружението на новинарите на Македонија повикува на информативен бојкот на активностите на ДУИ, се додека партијата официјално не се извини за нападот на новинарот на А1 телевизија.
Активист на ДУИ во средата физички го нападна новинарот на А1, Лирим Дулови во македонското собрание.
Некој можеби ќе рече дека Здружението на новинари вака реагирало под притисок на јавноста, ама нема дилеми дека и суспендираните алфи се суспендирани под притисок на јавноста!

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Samo sto kako sto negovoto ime e objaveno vo mediumite treba da se objavat i iminjata na site cajkani koj navodno se kazneti.
Многу точно... Од една страна се организираат спектакуларни апсења и луѓето се кажуваат со име и презиме, а на ’своите’ ниту иницијали не им се спомнуваат... Ќе излезе оваа работа со суспендираниве исто како и ’суспендираните’ од Процес... Гола вода е целава работа!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Zalno e za tebe misticen, sto od partiska zaslepenost baras vina i tamu kade sto ja nema. Preteruvale novinarite i zatoa sami go barale. Da te natepaat alfite tebe eden den, pa da te vidam togas.Ne se sekiraj nikoj ne ti go napadna Gujo, ne mora da go branis.Ne e ova negova vina. Sostojbata so policijata e vakva uste poodamna. Ne ste imale prilika da gi vidite tie lugje sto rabotat tamu. Niv denot im e uspesen ako pretepaat nekogo.
Слушај, не ги извртувај моите постови. Јасно реков дека чинот е за осуда и насилството мора да се санкционира, а случајот да се разреши до крај. Моите забелешки беа упатени на сосема друго нешто.

A

Ali Pasha

Гостин
Знаеш што ми е мене битно? Како тој снимател се погодил на патарината во тој момент? Е како? Што барал таму? Знаел дека ова ќе се случи? Мене тоа ме интересира... :toe:
Ne znam zosto tolku te interesira, ama najverovatno kako site drugi novinari i ovie od Alsat trgnale nakaj Tetovo za da izvestuvat od koordinativnata sredba sto DUI ja imase vo Mala Recica (vprocem i Sadulla Duraku, trgnal za da bide prisuten vo toa sredba). Ovie od Alsat ja imale cesta da se najdat vo toj moment (loso mesto, lose vreme, i so losi momci:toe:) na vtorata patarina, a mozebi imalo i nekoja druga TV ekipa, i najverovatno so ista cel, da izvestuva od Mala Recica. Neoficijalno, spored muabetite sto kruzhat, Alfite imale naredba da check-iraat kumanovska kola, bidejki navodno imalo oruzhje vo kolata. Ovie se samo "gossip"

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Слушај, не ги извртувај моите постови. Јасно реков дека чинот е за осуда и насилството мора да се санкционира, а случајот да се разреши до крај. Моите забелешки беа упатени на сосема друго нешто.
Izvini sto mozebi bev ostar. No mislam deka pretpostavkata e smesna. Duri i da bil provokator i da bil na zadaca ne trebalo da se spustat na negovo nivo. Sigurno toj ne probal da gi tepa 20-30 alfi pa da bile prinudeni da vozvratat na ist nacin. No se soglasuvam so tebe. Dobro e da se rasvetli slucajot i ucesnicite da bidat objaveni so ime i prezime. No mislam deka toa i ja i ti nema da go doziveeme. Daj boze da gresam.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
No se soglasuvam so tebe. Dobro e da se rasvetli slucajot i ucesnicite da bidat objaveni so ime i prezime. No mislam deka toa i ja i ti nema da go doziveeme. Daj boze da gresam.
И мојата поента е таа. И не само за случајот на новинарот на Алсат, туку и за новинарот на А1. Одговорност мора да има кај сите кои демонстрирале насилство.

Kajgana Shop

На врв Bottom