За Тирана, половина Македонија е албанска - Kако на нас гледа Албанската академија на науките?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
hahahah kolku mi se smesni makedonskite i albanskite istoricari, kako prvo, cela Evropa da ne stanea protiv Turcite vo toa vreme,vie malite balkanci,bez razlika sto ste albanci,makedonci,bugari,srbi,grci,itn, ke bevte den denes pod Tursko, moletese na evropejcite i na rusite,oti tie ve spasija vo toa vreme.:tapp:
Ne sum protiv nikogo, no vo posledno vreme Istorijata se falcifikuva od strana na albancite i makedoncite..:tapp:
Лајков ти е за болдот да нема недоразбирања :D тотално си во право :) Албанците тоа го прават од недостаток на историја , недостаток на случки , луѓе-херои , настани и сл а ние го правиме од др причини :D

spas72

Oficial
Член од
13 мај 2008
Мислења
280
Поени од реакции
47
hahahah kolku mi se smesni makedonskite i albanskite istoricari, kako prvo, cela Evropa da ne stanea protiv Turcite vo toa vreme,vie malite balkanci,bez razlika sto ste albanci,makedonci,bugari,srbi,grci,itn, ke bevte den denes pod Tursko, moletese na evropejcite i na rusite,oti tie ve spasija vo toa vreme.:tapp:
Ne sum protiv nikogo, no vo posledno vreme Istorijata se falcifikuva od strana na albancite i makedoncite..:tapp:
Е, како прво , ако не беше First Balkan War Турциjа до Босна ке бидеше.
http://en.wikipedia.org/wiki/First_Balkan_War

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266
Грешка си брат... Турција била ослабена (и покрај тоа имала застарен државен систем) и затоа паднала. А Европејците и Русите само повеќе ни одмагале отколку што помагале. И кога помагале тоа било со изнудени концесии од наша страна. Во политиката е слично како и во предаторството - додека жртвата е јака и жива, лешинарите, којотите и хиените само кружат и не напаѓаат... Кога жртвата е доволно слаба и не може да се брани - истите тие ја расчеречуваат. Истото се случило со голем број царства и држави, почнувајќи од Македонското, Римското и наваму. Турската империја не е во ништо исклучок, и за неа важат билошките принципи. И некој човек додека е во добра физичка кондиција и млад лесно се справува со разните вируси и бактерии, а кога ќе заслабне станува нивна жртва. Тоа ќе ја снајде и САД како светска империја, можеби нема да доживеам и да бидам на тоа сведок, но тоа е природна последица...
На крај, сите светски империи се сведуваат на територијата во која е доминантна нацијата која ја оформува таа светска империја - природно е инородното население да се стреми кон слобода и самостојност. Проблемот со Византија е тоа што Византија не била национална држава (не постои Византиска нација) туку мешавина од повеќе народи кои на куп ги држел интересот. Затоа Византија повеќе не постои како држава ни на еден квадратен метар територија, ниту пак може да “воскресне“ пак како држава (нема нација која би се изборила за такво нешто). Можно е истото да се случи и со САД и затоа Американците агресивно се борат да оформат каква-таква Американска нација и обединувачки амалгам, но и да го задржат интересот (финансиски) кај населението за опстанок на таа држава...

Kajgana Shop

На врв Bottom