Заработување со YouTube во Македонија

Член од
8 јануари 2015
Мислења
39
Поени од реакции
9
Друже долго време работам со јутјуб и одамна зимам пари и воедно имам спонзор и знам како фукционираат работите. Пример јас немам направено видео бог знае од кога на мојот канал но еве си зимам секој месец пари а не правам видеа. Значи мене мие моабетот за секој кога сака да почне прво нека чита се она што сака да го знае а тоа го има на јутјуб, нека направи канал, нека има една идеја за што ќе биде и нека прави видеа понатака ќе го дознаат луѓето и тоа е тоа :) е сега ако е добра идејата ќе успее ако не ништо, друг обид.
Kako ti se vika kanalot?

S

staycalm

Гостин
Друже долго време работам со јутјуб и одамна зимам пари и воедно имам спонзор и знам како фукционираат работите. Пример јас немам направено видео бог знае од кога на мојот канал но еве си зимам секој месец пари а не правам видеа. Значи мене мие моабетот за секој кога сака да почне прво нека чита се она што сака да го знае а тоа го има на јутјуб, нека направи канал, нека има една идеја за што ќе биде и нека прави видеа понатака ќе го дознаат луѓето и тоа е тоа :) е сега ако е добра идејата ќе успее ако не ништо, друг обид.
Точно така :)

Ако може прати ми линкче од каналот да ти го разгледам :)

Flikson

Провинцијалец
Член од
27 декември 2012
Мислења
914
Поени од реакции
2.563
Плаќањето за македонските канали на јутуб се уште не е активно! (Monetization - The YouTube Partner Program is currently not available in your country) .:confused: Така да џабе се прај муабет! :(

S

Stef Bachatero

Гостин
Треба да се партнераш со некоја мрежа.
Јас заработувам, ама не сум активен така да малце е тоа.

Член од
13 февруари 2014
Мислења
29
Поени од реакции
4
@Снешко Белич Да точно ове шо о напиша ти е ако имаш add sense account
ја нема напраено преку теа, него преку мрежа се поврзав скоро 1 месец има.
Другар ми исто така е само во друга мрежа е тој, и цепа нема гајле си прае пари :)
позз друже :D
Ako imas adds google te plakja , a ako imas dogovor so firma nekoja togas to plakjaat od views, isto taka mozes da zarabotuvas i od subscribes nad 100.000 ako imas pa so sekoj naredni 1000 zarabotuvas mislam ili slicno da ne te lazam nz bas za toa

Член од
8 јануари 2015
Мислења
39
Поени од реакции
9
Ako imas adds google te plakja , a ako imas dogovor so firma nekoja togas to plakjaat od views, isto taka mozes da zarabotuvas i od subscribes nad 100.000 ako imas pa so sekoj naredni 1000 zarabotuvas mislam ili slicno da ne te lazam nz bas za toa
Значи треба да идам Monetization на мојот јутуб канал и да го поврзам џимајлот со аддсенс акаунт само тоа треба ли??
првото видео на каналот ми собра 120 вјус

Член од
14 април 2012
Мислења
130
Поени од реакции
140
немам add sense acc, се поврзав преку фирма т.е мрежа
мојов канал на youtube линк, sub за подршка :)

Член од
13 февруари 2014
Мислења
29
Поени од реакции
4
Значи треба да идам Monetization на мојот јутуб канал и да го поврзам џимајлот со аддсенс акаунт само тоа треба ли??
првото видео на каналот ми собра 120 вјус
dada i ke ti stigne za mesec dena pismo doma od google , moze i za 2 , ali niss ne prais so 120 views pogotovo ne od mkd ako ti se :D koa ke naprais google addsense acc idi i ke mozes da vidis kolku ti klikale na reklamite i kolku imas zaraboteno pozzz

Член од
8 јануари 2015
Мислења
39
Поени од реакции
9
dada i ke ti stigne za mesec dena pismo doma od google , moze i za 2 , ali niss ne prais so 120 views pogotovo ne od mkd ako ti se :D koa ke naprais google addsense acc idi i ke mozes da vidis kolku ti klikale na reklamite i kolku imas zaraboteno pozzz
Значи нема никакви трошоци?Тие views не се од мк.

Член од
17 март 2014
Мислења
601
Поени од реакции
1.662
како да привлечам повеќе гледачи.
Каналот ти е за гејминг и туторијали (по видеата што ги видов ) .:uzi:

Обрни внимание на квалитетот на видеата и на содржината
(да биде интересно:цицки: , интерактивно,направи некој серијал од некоја интересна игра итн.) .

Еве ти линк од фејсбук група каде што можеш да ги споделуваш твоите видеа и да комуницираш со други YouTube почетници од Македонија ако сакаш да имаш повеќе views/subscribers од Македонија:)

Kajgana Shop

На врв Bottom