- Член од
- 8 јуни 2015
- Мислења
- 176
- Поени од реакции
- 59
А кој си ти да му кажеш на некој друг дека неговата вера е погрешна???Баш така. Само што кој сум јас/ти, да му каже на некој друг дека твојата вера е правилна?
А кој си ти да му кажеш на некој друг дека неговата вера е погрешна???Баш така. Само што кој сум јас/ти, да му каже на некој друг дека твојата вера е правилна?
Па така де, јас убаво знам што напишав.[DOUBLEPOST=1436453666][/DOUBLEPOST]Во право си, а за потсетување, прочитај се самиот:
http://89.205.123.45/threads/Законот-на-Телема.25410/page-268#post-7315942
Кај прочита ти такво нешто?А кој си ти да му кажеш на некој друг дека неговата вера е погрешна???
Секако дека е можно, затоа се спонзорите тука за да оценат дали личноста треба или не да се иницира. Има луѓе што сакаат иницирање од сосема погрешни очекувања.... Мислат дека ќе се здобијат со некаква моќ, или дека преку иницирањето ќе добијат пристап до ургенции и ингеренции за лична корист и придобивка.Дали постои можност личноста која минува и се подложува на иницијација да не ги почувствува придобивките од истата ако не е доволно интелектуално и духовно напредна? Се земаат ли овие параметри во обѕир при избор на кандидатот за пристап во Редот?
Ping @Ipsissimus
Со вакво небулозно-апстрактно објаснување, мене не ми е јасно.Се надевам дека е појасно сега.
Во што е „работата„ и „надминувањето„?Од друга страна, за да напредува еден Гостин во Редот, се бара многу работа и многу надминувања.
Не ми е битно што тебе не ти е јасно. Можеби и треба да не биде јасно.
Ти благодарам на исцрпниот одговор.Не ми е битно што тебе не ти е јасно. Можеби и треба да не биде јасно.
Премногу е пишувано за тоа тука... и пак е нејасно за оние кои се држат за старо-еонските учења. Нека биде нејасно за нив, ако тоа го сакаат.