Законот на Телема

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
На претстојниот Саем на Книгата (08-14.04.2014 e.v.), побарајте ги сите наши изданија со попуст на следнава локација во Хала 1 од Метрополис Арената.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
R.I.P. Peaches Geldof

Unto them from whose eyes the veil of life hath fallen may there be granted the accomplishment of their true Wills; whether they will absorption in the Infinite, or to be united with their chosen and preferred, or to be in contemplation, or to be at peace, or to achieve the labour and heroism of incarnation on this planet or another, or in any Star, or aught else, unto them may there be granted the accomplishment of their wills; yea, the accomplishment of their wills.

AUMGN. AUMGN. AUMGN.
[DOUBLEPOST=1396920205][/DOUBLEPOST]Liber Al vel Legis II
38. Прослава за трите дена на пишувањето на Книгата на Законот.

P.S. Потсетување за сите оние што планираат да го посетат саемот на книгата кој почнува денес. Ова се насловите кои ќе можете да ги најдете на штандот на Алеф:

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.607
Она живеела у куќа у која, наводно у кадата некоја жена 20-ти години од прошли век, го изгубила бебето. Пичез исто така е најдена мртва у кадата. Неколку дена пред смртта ја објавува оваа фотка (со коментарот испод):

Татко и, ќе остане запаметен по организацијата на LIve Aid-от '83-та, но и по финансиските афери поврзани со него.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
За вториот ден од пишувањето на книгата на законот:

Поглавје II
1. Ну! прикриеност на Хадит.
2. Дојдете! сите вие, и сознајте ја тајната што сѐ уште не е откриена. Јас, Хадит, сум дополнение на Ну, мојата невеста. Јас не сум распространет, и Кабс е името на мојата Куќа.
3. Во сферата јас сум насекаде центар, како што таа, обемот, никаде не се наоѓа.
4. Сепак таа ќе биде знајна, а јас никогаш.
5. Погледнете! ритуалите на старото време се црни. Злите нека бидат отфрлени; добрите нека бидат прочистени од пророкот! Тогаш тоа Знаење ќе продолжи правилно.
6. Јас сум пламенот што гори во срцето на секој човек, и во јадрото на секоја ѕвезда. Јас сум Живот, и дарител на Живот, но сепак спознавањето на мене е спознавање на смртта.
7. Јас сум Магичарот и Егзорцистот. Јас сум оска на тркалото, и коцка во кругот. “Дојдете кон мене” е будалест израз: зашто јас сум тој што оди
8. Кој го обожуваше Херу-па-краат ме обожуваше мене; погрешно, оти јас сум обожувателот.
9. Запомнете сите вие дека постоењето е чиста радост; дека сите таги се само како сенки; тие поминуваат и завршуваат; но постои нешто што останува.
10. О пророку! ти си зловолен да го проучуваш овој спис.
11. Те гледам дека ја мразиш раката и перото; но јас сум посилен.[DOUBLEPOST=1397046148][/DOUBLEPOST]Штандот на АЛЕФ, 11 наслови во лимитиран тираж:

Последно уредено:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
и двајцата се криете. и таму и онаму побарав, но сите ме погледнаа чудно. што збори овој?!!??!
на телема дечко(неизбричен) и девојка, на арт 3 дечки, едниот висок црн.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
и двајцата се криете. и таму и онаму побарав, но сите ме погледнаа чудно. што збори овој?!!??!
на телема дечко(неизбричен) и девојка, на арт 3 дечки, едниот висок црн.
Koga si bil., jas sum do 15:00 max,tamu.
Да не ја претвораме темава во чет муабети, има опции за пораки, ве молам.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Со што се подновив денес :)
Ова е книгата поради која Теодор Ројс стапува во контакт со Кроули.
Во моментот кога ја издава - 1913-та, Кроули сеуште нема контакти со Ordo Templi Orientis.
Набрзо по нејзиното издавање, го контактира господин кој се преставува како OHO (Outer Head of the Order) и бара од него објаснување зошто и како успеал да ги објави тајните на IX-от степен на OTO во неговата книга. Останатото е историја. :)[DOUBLEPOST=1397430569][/DOUBLEPOST]
На претстојниот Саем на Книгата (08-14.04.2014 e.v.), побарајте ги сите наши изданија со попуст на следнава локација во Хала 1 од Метрополис Арената.
Утре е последниот ден од саемот на книгата. Штандот на АЛЕФ ве очекува. Последна можност за да си набавите телемитска литереатура со саемски попуст.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Научното решение за Проблемот на владеење
1. Просечниот гласач е морон. Тој верува во она што ќе го прочита во весниците, ја храни својата имагинација и ја успива својата репресија во кино, надевајќи се дека ќе побегне од своето ропство преку фудбалски обложувалници, крстозбори или преку бележење на победникот на 3:30.

Тој е прост на начин на кој ниеден неписмен селанец не е прост: тој нема моќ на Независна мисла. Тој е жртва на паника.

Но тој го има гласот.
Link

П.С. Во светло на утрешниот ден.

Kajgana Shop

На врв Bottom