Загатки

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.710
Поени од реакции
43.720
Сите сте грешка..:nenene:

Жалам шо ќе ве разочарам,ама парите ми ги подарија на мене,за роденден.:vozbud:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
јас пак мислев за роденден ти ги подариле :vozbud: :)uvo:)

SkyWalker

HorrificMind
Член од
12 октомври 2007
Мислења
58
Поени од реакции
1
Си биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?

Најдовте ли точна претпоставка за мистеријава? Јас мислам сепак дека тој глувонемиот му напишал на грб на слепиот дека татко му умрел, затоа што на слепиот му е развиен слухот и допирот, многу лесно ке го протолкува текстот што му го напишал глувонемиот :nesvest:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Си биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?

Најдовте ли точна претпоставка за мистеријава? Јас мислам сепак дека тој глувонемиот му напишал на грб на слепиот дека татко му умрел, затоа што на слепиот му е развиен слухот и допирот, многу лесно ке го протолкува текстот што му го напишал глувонемиот :nesvest:
e da be toj oci na gazot imal da procita :pos2: kaj ne gledal covekot daj ne se zezaj :pos:

SkyWalker

HorrificMind
Член од
12 октомври 2007
Мислења
58
Поени од реакции
1
:pos2: Тебе никад не ти пишувале со прст на грб па да погодиш што ти напишале?
така и овие двајца играле и глувонемиот му напишал на грб на слепиот:helou:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.710
Поени од реакции
43.720
:pos2: Тебе никад не ти пишувале со прст на грб па да погодиш што ти напишале?
така и овие двајца играле и глувонемиот му напишал на грб на слепиот:helou:
Можно е,но каква врска има ова со Куранот..Тој шо ја постави загатката кажа дека решението можело да се најде во куранот.:smir:

SkyWalker

HorrificMind
Член од
12 октомври 2007
Мислења
58
Поени од реакции
1
Епа незнам, мене ева ми најлогично, a со Куранот ако има некаква врска нека каже тој што има најлогично објаснение од него:toe:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
abe zaboravete ja taa zagarka ajde kazuvajte novi malku da go istancime mozokot :pipi:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
37
Поени од реакции
2
Цитат:
Напишано од whiteout
e ja iam edno
si bilo edno semejstvo, i otislo na odmor. Pred da odat parite gi stavile na edno mnogu sigurno mesto. Kluc od kukata imala samo komsikata (za da gi vadi cvekinjata).
eden den snemalo struja i lugevo bez da gi ograbi nikoj gi izgubile site pari.
sto se slucilo???
мислам дека парите им биле во замрзнивачот во некое ќесе и комшивката ги фрлила заедно со останатата храна бидејќи храната била расипана

Abe zaboravete ja taa zagarka ajde kazuvajte novi malku da go istancime mozokot
не ми одговоривте дали сум во право

Член од
29 септември 2007
Мислења
325
Поени од реакции
0
e ja iam edno
si bilo edno semejstvo, i otislo na odmor. pred da odat parite gi stavile na edno mnogu sigurno mesto. kluc od kukata imala samo komsikata (za da gi vadi cvekinjata).
eden den snemalo struja i lugevo bez da gi ograbi nikoj gi izgubile site pari.
sto se slucilo???

Па изгледа дека парите ги скриле во цвејкињата и ова комшикава ги нашла и ги зела друго нема :toe::toe:

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
Parite gi sokrile vo cvekinjata i komsikata koga i stavala voda vo cvekinjata parite se navodenile i se skinale

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.554
Јас сум гол ти си обле4ена,дали ќе се собле4е6?:salut::salut::salut:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења