ЗЕМЈОТРЕС!

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.542
Поени од реакции
59.218
Среќа се случи во време кога повекето се будни, ако се случи навечер кога сите спијат е тогаш може да биде многу опасно.
па ако е појак земјотресот може поголеми последици да има, овој не беше толку јак и кратко траеше
За времето мислев.
Која ќе беше разликата ако земјотресов што се случи сега, се случеше да речеме ноќеска во 2 часот... па велиш тогаш би било поопасно ?

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
За времето мислев.
Која ќе беше разликата ако земјотресов што се случи сега, се случеше да речеме ноќеска во 2 часот... па велиш тогаш би било поопасно ?
затоа што сега лугето се свесни и можат да се спасат а ако има земјотрес во 2 сабајле и е некаде 9, 1 степени дур се свестат лугето отидоа а овој не е толку опасен 3 степени колку беше

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.760
Поени од реакции
5.039
Секунда ама језив звук ко некоја експлозија.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.542
Поени од реакции
59.218
Ахам... ако е 9,1 степен ни ден ни ноќ не те спасува :D

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
затоа што сега лугето се свесни и можат да се спасат а ако има земјотрес во 2 сабајле и е некаде 9, 1 степени дур се свестат лугето отидоа а овој не е толку опасен 3 степени колку беше

Можеш ли да ми објасниш како тоа јас на 10ти спрат или еве некој на 5ти би се спасил од земјотрес кој би бил попладне негде кај 5-6 саат?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.755
Поени од реакции
43.944
2009та кај нас првиот земјотрес беше во 2 саат вечерта. Убаво се сеќавам, гледав вечерта Гем, Сет и Матс на еуроспорт, Ролан Гарос имаше тој период. Чувството е ептен заебано, прв пат почувствував земјотрес, кога ќе ми текне станав и стоев во место неколку секунди додека тресеше, не знаев што ми се дешава. :icon_lol: И после од горе чичко ми и чина ми цели преплашени, они на повисоко, повеќе осетиле, па полека сите надвор излегуваат. Таа вечер мислам дома преспијав. Утре дента, гледав Хал - Манчестер, последно коло ПЛ кога беше тој најјакиот земјотрес. Е таа вечер цел град спиеше надвор. Да ви кажам искрено, цело време имав чувство дека е празник. Сите излезени надвор, не се одеше на школо наредните 2-3 дена, народ шета низ градот, а кај нас обично е ептен пусто. :D И после тоа се навикнавме да не дрми, таа година уште 15 пати задрми во овој регион. И претходните години уште 4-5 мали земјотреси имаше исто. :)

Сеа кога ќе видите, појма неам оти го пишувам ова, ваљда оти спомнавте дали ќе било позаебано земјотресот да е во 2 или во 17. Ама некако убави спомени ми останаа од тие денови. Само Манчестер што загуби од Барса во финалето ЛШ. :( Сепак не би сакал уште едно вакво доживување, оти сепак со земјотресите нема играчка. :)

H

HoT IcE

Гостин
Ја си стоев пред кампусот кога загрме чудово, мислев дека грми, кога видов ведро небо...:X3: Околу 9:30 беше така?

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.149
Поени од реакции
16.086
2009та кај нас првиот земјотрес беше во 2 саат вечерта. Убаво се сеќавам, гледав вечерта Гем, Сет и Матс на еуроспорт, Ролан Гарос имаше тој период. Чувството е ептен заебано, прв пат почувствував земјотрес, кога ќе ми текне станав и стоев во место неколку секунди додека тресеше, не знаев што ми се дешава. :icon_lol: И после од горе чичко ми и чина ми цели преплашени, они на повисоко, повеќе осетиле, па полека сите надвор излегуваат. Таа вечер мислам дома преспијав. Утре дента, гледав Хал - Манчестер, последно коло ПЛ кога беше тој најјакиот земјотрес. Е таа вечер цел град спиеше надвор. Да ви кажам искрено, цело време имав чувство дека е празник. Сите излезени надвор, не се одеше на школо наредните 2-3 дена, народ шета низ градот, а кај нас обично е ептен пусто. :D И после тоа се навикнавме да не дрми, таа година уште 15 пати задрми во овој регион. И претходните години уште 4-5 мали земјотреси имаше исто. :)

Сеа кога ќе видите, појма неам оти го пишувам ова, ваљда оти спомнавте дали ќе било позаебано земјотресот да е во 2 или во 17. Ама некако убави спомени ми останаа од тие денови. Само Манчестер што загуби од Барса во финалето ЛШ. :( Сепак не би сакал уште едно вакво доживување, оти сепак со земјотресите нема играчка. :)

Јас и ти живееме блиску најверојатно. :D

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Ма да му ибам земјотресот од спиење ме разбуди. Шо слатко си заспав ми прекина сонот безвезе....

H

HoT IcE

Гостин
Со ваква влада, и премиер, се ќе се изгради одново, и то во барок стил, со Енохијански симболи за заштита од Ангели, демони, и други натприродни работи кои го мачат македонскиот народ!

Kajgana Shop

На врв Bottom