па ако е појак земјотресот може поголеми последици да има, овој не беше толку јак и кратко траеше
Во која смисла поопасно ?
http://www.emsc-csem.org/Earthquake/Testimonies/comments.php?id=342778Witness location : Skopje (Macedonia (FYROM)) (17 km W from epicenter) Пичке материне, седех си ја така на Твитеро, кад оно почне зуммммм, зуммммм, зуммм и кд стресе почнах да вриштам и пишах на Твитер ЗЕМЈОТРеСССССС
Среќа се случи во време кога повекето се будни, ако се случи навечер кога сите спијат е тогаш може да биде многу опасно.
За времето мислев.па ако е појак земјотресот може поголеми последици да има, овој не беше толку јак и кратко траеше
затоа што сега лугето се свесни и можат да се спасат а ако има земјотрес во 2 сабајле и е некаде 9, 1 степени дур се свестат лугето отидоа а овој не е толку опасен 3 степени колку бешеЗа времето мислев.
Која ќе беше разликата ако земјотресов што се случи сега, се случеше да речеме ноќеска во 2 часот... па велиш тогаш би било поопасно ?
затоа што сега лугето се свесни и можат да се спасат а ако има земјотрес во 2 сабајле и е некаде 9, 1 степени дур се свестат лугето отидоа а овој не е толку опасен 3 степени колку беше
2009та кај нас првиот земјотрес беше во 2 саат вечерта. Убаво се сеќавам, гледав вечерта Гем, Сет и Матс на еуроспорт, Ролан Гарос имаше тој период. Чувството е ептен заебано, прв пат почувствував земјотрес, кога ќе ми текне станав и стоев во место неколку секунди додека тресеше, не знаев што ми се дешава. И после од горе чичко ми и чина ми цели преплашени, они на повисоко, повеќе осетиле, па полека сите надвор излегуваат. Таа вечер мислам дома преспијав. Утре дента, гледав Хал - Манчестер, последно коло ПЛ кога беше тој најјакиот земјотрес. Е таа вечер цел град спиеше надвор. Да ви кажам искрено, цело време имав чувство дека е празник. Сите излезени надвор, не се одеше на школо наредните 2-3 дена, народ шета низ градот, а кај нас обично е ептен пусто. И после тоа се навикнавме да не дрми, таа година уште 15 пати задрми во овој регион. И претходните години уште 4-5 мали земјотреси имаше исто.
Сеа кога ќе видите, појма неам оти го пишувам ова, ваљда оти спомнавте дали ќе било позаебано земјотресот да е во 2 или во 17. Ама некако убави спомени ми останаа од тие денови. Само Манчестер што загуби од Барса во финалето ЛШ. Сепак не би сакал уште едно вакво доживување, оти сепак со земјотресите нема играчка.
Oд дека си?Јас и ти живееме блиску најверојатно.
We will rebuild!!!Невр форгет.