Журка на погреб

L

.Lost Angel.

Гостин
Ако умрам ил загинам
поп немој да викате
вие на гроб да ми дојте,
оро да заиграте.

Е вака се испраќаат починатите :D

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Па нашите погреби на се наликуваат само на достоинствено жалење не. Се претвораат во вистински фешти, лумперајки, јадење, пиење и мување. Да не знаеш дека е погреб, ќе си помислиш свадбаo_O Уште полошо, гледано отстрана делува како да се веселат што некого испратиле на оној свет:facepalm:

Иако знам дека темава е во ЧДА, морбидно ми е да терам црн хумор во врска со покојниците и погребите, лесна им земја.

Онтопик, мора ли на погребите да се јаде и пие како во кафана? Доволно е да се однесе цвеќе и да се запали свеќа за душа на покојниот.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
На мојот погреб зборувано фигуративно (никогаш нема да умрам), искрено не би сакал да се потресуваат.
Мене нема да ме погоди мојата смрт толку колку што ќе ме погоди да ги видам моите најблиски скршени.
Многу би се радувал доколку најблиските ме испоштуваат со најјаката журка во мое име:cool: .
Во смисла го иживеа тоа што беше, го снајде тоа што секој може да го снајде.. во негова чест да си поминеме убаво време, бидејќи секогаш и си поминувавме така бла бла се дешаваат и такви работи..life goes on..:)
Тоа си е моја желба, а и мислам дека така е најправилно според мене, отколку да има потресувања.. и да им ги расипам животите на семејството.

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Онтопик, мора ли на погребите да се јаде и пие како во кафана? Доволно е да се однесе цвеќе и да се запали свеќа за душа на покојниот.
Па тоа е за „душа“ да му се најт на онај свет. Не го имаш гледано Ѓорѓи Колозов на приканзине со парчето леб...

L

.Lost Angel.

Гостин
На мојот погреб зборувано фигуративно (никогаш нема да умрам), искрено не би сакал да се потресуваат.
Мене нема да ме погоди мојата смрт толку колку што ќе ме погоди да ги видам моите најблиски скршени.
Многу би се радувал доколку најблиските ме испоштуваат со најјаката журка во мое име:cool: .
Во смисла го иживеа тоа што беше, го снајде тоа што секој може да го снајде.. во негова чест да си поминеме убаво време, бидејќи секогаш и си поминувавме така бла бла се дешаваат и такви работи..life goes on..:)
Тоа си е моја желба, а и мислам дека така е најправилно според мене, отколку да има потресувања.. и да им ги расипам животите на семејството.
Така и треба :)

V

Vollstandig

Гостин
Одлична атмосвера, искрнео кажано. На денешниве погреби се случува буквално ХОРОР ФИЛМ, толку вриштење и тажење, присилно исценирано е повеќе и од нервозно да се седи на погребот, не заради умирачката или “загубата“ поточно кажано преродбата на човекот, туку заради останатите. Вака му прават баш достојна атмосвера, со песните кои му прилегале...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
What?!?!?! Како тоа ќе те погоди кога си веќе мртов?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
цццццццц Нездрава работа .......... но комент ............ :facepalm:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
А можеби тоа било желба на починатиот? Вие не би испочитувале желба на татко ви или дедо ви дури и ако не е веќе меѓу првите?

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
а недај Боже да ти почине некој близок ? ќе се забавуваш ?
размисли

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Се слагам со Дарк Кинг. Можеби тоа било желба на покојниот. На времето, едно младо дете, пред да почине рекол дека сака на погребот да му пуштат некоја песна од Елвис Присли и тоа не беше направено, оти не личело!

Мојот дедо, Бог да го прости, беше комунист до коска, и беше кажал дека не сака ни попови ни раздавнини, ни крстови !Ништо! ГО закопаа со сите адети!

Од друга страна, еден мој професор велеше дека човек мора да се помири со тоа дека после неговата смрт, други одлучуваат што и како понатаму.

Kajgana Shop

На врв Bottom