Животни
Ајде малку на друга тема со вицовиве.... малку да процитаме вицови за животни, и ајде да почнеме, еве од мене 3 вица за разонода да го скршам мразот:
1 виц:
Земал зајакот трча у шумата, како џогира и го глеа волкот пуши џоинт. Му вика немој бе волчко тоа лошо е за тебе, дај дојди со мене ке трчаме, во здраво тело здрав дух. Го глеа волкот зачудено и вика ај што му ебеш матер. Трчаат двајцава ја гледаат мечката линии праи, шмрка ко луда. Зајаков и вика, немој бе мецо дојди ке трчаме, знаеш нечини тоа за тебе, во здраво тело здрав дух. Гледа мечкава ај што кур си вика. Трчаат овие сите го глеаат лавот се фикса, и зајаков пак коа немој бе лаву ова она, го разубедиле и лавот. И као џогираат сите и два бува на дрво праат муабет. Едниот му вика на другиот: Види го зајаков пак е на спид па ги трча животниве.
2виц:
Му било роденден на мечокот, па ги собрал сите животни и им рекол:
"Сите сте поканети, ама ако ми донесе некој од вас глуп поклон, ќе го ставам преку скут, ќе го извадам "Стојко" и ќе ве швркам со него."
Доаѓа Лисицата, му носи ДВД. Овој радосен, збеснува. Доаѓа Волкот, му носи дискмен. Медо пресреќен, делириум го дрма, кога ете ти го Зајко иде и му носи моркови. Медо спиздел, го грабнал за уши, го натртил и почнал да го шврка. Зајко сирот, урла, пишти и одеднаш почнува да се смее на цел глас. Медо го прашува: "Што ти е бе будала еден, зарем не те боли?", а Зајко му вели: "Ме боли бе, ама ене го иде Ежот и ти носи мушмули за поклон".
3 виц:
Се шетал некој мајмун по џунглата и видел лав, се уплашил и веднаш се качил на најблиското дрво.
Лавот: Што се палшиш бе, мајмун еден!
Мајмунот: Е како бре што се плашам, ќе ме изедеш.
Лавот:Таман работа, ај слези.
Мајмунот: Врзи ја муцката па ќе слезам. Овој ја врзал.
Мајмунот: Ај сега врзи ги рацете и нозете. Овој ги врзал.
Почнал мајмунот многу внимателно да слегува, а на тоа лавот промрморел со врзаната уста:
- Е што се палшиш сега?
- А бе да бидам искрен, многу имам трема, ова ќе ми биде прв пат да сексам лав!
АЈ еве ви уште 1 :
Две јагниња водат филозовски муабет.
-Веруваш ти во живот после Ѓурѓовден?
И само уште овој :
- Што ќе излезе кога ќе се спарат дога и пудлица?
- На пудлицата очите.