Жена - молер? - Што мислите за оваа професија?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
хахаха, а бре Тончи кај ти текна на оваа :pos: подрумот не би и го дал да го молерисува o_O
да не знаеш некој САЛАМ - кога веќе спомна цртање на ѕид ?
што сакаш да црташ? знам една женска особа која работи баш тоа, цртање на ѕидови за домашни потреби. ама како и кај секој уметник има правци во кои работи и правци во кои не работи... конкретно оваа личност:
-пејсажи
-мртва природа
-детски соби со цртани јунаци
-игротеки целосно.
цената иде од квадрат цртање т.е. на лице место. се црта со поликолор. прво прави скица со молив, па ја бои со поликолор. може и готова слика од некое списание (така е и нај често) и ја црта истата на зид се разбира повекекратно сголемена. м се чини дека беше нешто околу 25 евра квадрат за површини над 6 квадрати. за помали површини цената е на лице место по договор.

плус, мислам дека ако се спојат со Ма Јас Бе (цурава од темава што ја почна) со идејава можат парче да прават...

контакт преку ПП...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Девојче во „машки“ бизнис најдобро успева жена. Ти гарантирам дека десет пати ќе бидеш подобра од некои молери кој се мафтаат по станови.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Женска, ако си озбилно заинтересина за ова што го кажуваш...
Ме интересира дали сакаш тука или странство да работиш како молер ?

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Jaс па повеќе како хаус мајстор се гледам во иднина. И зашто темава не е во ЧДА?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
За било каква работа, не е срамота. Срамота е да не работиш, а не е срамота да бидеш жена-молер. ;)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
...хе..зар не ја гледаш лукавата компонента..: за две години има МОЛЕРСКА КОМПАНИЈА со 100 вработени. Ако е само малку педантна, организирана , буквална и со доволно иницијатива.
Лично мислам дека само жена може тоа да го склопи и реализира..... :) без да ја алкохолизира целата операција....
100врабх260денах4саата=104000саати ( може да се смета за 4 саати активни по молер...)
Ќарот од секој саат/молер да и е 1 евро..тоа се 104000 чисти евра у џеб годишно...сосема доволно за живот у Македонија :)
Уба ти е математиката.... на лифче. Татко ми работи како молер 15 години (негова фирма има), јас со него се мафтав секое лето дури учев/студиравв... И можам да ти кажам дека во молерисувањето и нема некоја голема заработка (30 денари од квадрат е работна рака, сам човек можи да помини околу 50 квадрати во еден ден, под услов да се една боја... ако имаш 2 или повеќе бои, си го надрвил, и тоа машки, сам нема шанса, мора уште еден да фарба ивици). Сепак повеќе ќеш останува во глетовање, монтажа на кнауф, и изработка на фасади. Да не ти го спомнувам моментот : си работел 2 месеци на зграда (пример) и после тоа чекаш... некогаш и по некоја година за да си го наплатиш сработеното.

Е сеа, кое женско ќе се најди да крева табли (25 кг една) на 7-ми спрат по скали, па потоа да ги монтира... или да работи на +50 степени надвор на жешко... нека се кажи, одма има обезбедено работно место.

Kajgana Shop

На врв Bottom