Железната завеса на Европска Бугарија

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Се разбирам и со србинот и со хрватот и словенецот и енглезот и црногорецот и босанецот. Со ниеден од нив не сум еден народ. Секој народ е посебен, јас сум македонец, а ти си (претпоставувам) бугарин, ние имаме наш јазик, писмо, историја, географија, вие бугарите ваши.
Ако ја застапуваш оваа теза за еден народ, ти докажуваш дека кај вас сеуште има фашизам и обиди за негирање. Тоа беше погубна теорија на екс соц. време на бугарите, затоа и до ден денес нема дијалог. Се додека ве водат вакви идеи, нема добрососедски односи, то и врапците го знаат.

Член од
24 декември 2009
Мислења
312
Поени од реакции
18
Интересно за каква железна завеса се зборува овде, кога низ бугарското Црното Море и низ Банско е полно со Македонци (односно граѓани на Република Македонија)

E

emission

Гостин
Прашам за да знам. Ние славиме ного по одамна. И го сметаме за наш. Ама сметам дека е на сите словени.
Вие словени ли сте биле, јас мислев Бугари од Аспарух.

--- надополнето ---

Ако седнеш со некој на една маса да јадете и да пиете и да се веселите и се разбирате без преведувач и се радвате и плачете на исти песни, почитуваате исти херои, имате исти празници и традиции ... Ако е така со Албанец, Германецот и Грка сигурно сте еден народ.
Ние не славиме ниту се радваме на Аспарух, Кубрат, Левски , стрелање на Македонци на сред село итн. Се што е „заедничко“ е Македонско немаме ништо заедничко Бугарско. За разбирање се разбираме подеднакво од Босна до Бугарија со сите . Заклучок според тебе треба да донесам дека не сме еден народ со вас поради работите што ги набројав. Ако речеш не е така тогаш ти е никаква логиката.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
според официјалната Бугарска политика во Бугарија постојат над 5000 етнички македонци...

не можам да го разберам стравот и обидите за забрана и цензура.....???

освен како индиректно признание дека бројот на Македонците е значително поголем

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
според официјалната Бугарска политика во Бугарија постојат над 5000 етнички македонци...

освен како индиректно признание дека бројот на Македонците е значително поголем
Е па естествено дека е поголем. Полвина Б'лгариа сме македонци, ама не го знаеме. Арно е дека си ти па да ни отвориш очите

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35

Едноставно е, исто е како со Грците, ако ја погледнеме емисијата на Васко Ефтов ке ги склопиме коцките. Потполно ги разбирам тие неколкумина големи б‘гари кои на форумоте се најгласни, среќа наша сто сме 2010 па имамае гогле јо-тубе и тн.

Kajgana Shop

На врв Bottom