Ердоган – Турција за прием на Македонија во НАТО

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
Пак ке ти реча дека това не е вистинското лице на Турциja,па некоj ден ке го разбареш.
Абе и ти не знам на кој начин го разбираш ова но мене ми важно и сакам да го изнесам тоа што нашата држава има некаква корист од сето ова од противењата на турција кон грција ,донациите,добрите односи....................... а за тоа дека тоа не е вистинското лице на Турција не се согласувам изнеси факти па ќе зборуваме а со враќање кон историјата и такви глупости можи само да се лажеме.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Абе и ти не знам на кој начин го разбираш ова но мене ми важно и сакам да го изнесам тоа што нашата држава има некаква корист од сето ова од противењата на турција кон грција ,донациите,добрите односи....................... а за тоа дека тоа не е вистинското лице на Турција не се согласувам изнеси факти па ќе зборуваме а со враќање кон историјата и такви глупости можи само да се лажеме.
Разбирам зашто имаш такво мнение.Еве факти:
1.Турциja навлезе во Кипар и го окупира и това прави и во тоа момент.Далеку сум от мислата дека Грциа не прави истото.
2.Турциja посредством службите си направи много зло на балкански држави-взриви влакове со деца и жени,взриви бомба во железничката станциа во Пловдив,взриви бомба во аjродрома во Варна,от Инжирлик излитаха американски самолети и бомбардираха Ниш,Белгард.
3.Навлезе во Ирак сега без да има право на това,без ООН.
4.Турциja ке дава военни авиони на Албаниja.Па зашто не ги даде на Македониja,Србиja?
5.Турски фондации дават луди пари за школа на ислама во Грциja и Бугариja и то во Пиринска македониja от едно кратко време и гради джамии,тако каде е немало никогаш.

N

n/a

Гостин
2.Турциja посредством службите си направи много зло на балкански држави-взриви влакове со деца и жени,взриви бомба во железничката станциа во Пловдив,взриви бомба во аjродрома во Варна,от Инжирлик излитаха американски самолети и бомбардираха Ниш,Белгард.
4.Турциja ке дава военни авиони на Албаниja.Па зашто не ги даде на Македониja,Србиja?
5.Турски фондации дават луди пари за школа на ислама во Грциja и Бугариja и то во Пиринска македониja от едно кратко време и гради джамии,тако каде е немало никогаш.
Kratko ke te koregiram samo:
2.Turcija ima mozebi najdobra razuznavacka sluzba na Balkanot.Se znaat i vo sekoj moment imaat tocni informacii.Tie teroristickite napadi sto gi zboris ne se delo na turskata razuznavacka sluzba,nego na teroristicka organizacija (cij sto clen bil i Ahmet Dogan-segasniot pretsedatel na DPS-partijata na turcite vo BG i standarden clen na bilo koja koalicija) so sediste vo Bugarija.
Sam znaes deka se fakticki odgovor na prinudnoto proteruvanje na skoro 700.000 turci,ziteli na togasna NR Bulgaria.
4.Turcija voeno ja podrzuva Makedonija.Od osamostojuvanjeto pa do deneska.Vprocem-kako i Bugarija.Bravo i fala za toa i na vas.
Voeni avioni-ako zboruvas za F-5 ni davaa i na nas-ama nie gi odbivme posto nekoj od nasite generali proceni deka nema da ni vrsat rabota.Kakva koincidencija-ni gi nudea malku pred da pocne krizata vo Makedonija.:wink: Znam deka proizveduvaat i F-16 (mislam ama ne sum siguren vo Izmit),ali takvi-hehehe-nikoj ne dava dzabe.
5.islamot ne e drzavna religija vo Turcija.Oni se sekularna drzava.Da,ima mnogu fanaticki organizacii koi sto pod prevezot na islamot spremaat i sponzoriraat nesto sosema drugo,ama ne sum siguren i ubeden kolku i do kolku oni ja imaat podrskata na turskite sluzbi.Vprocem-takvite na niv (na turcite) im pravat najvekje steti...i toa izrazeni vo milijardi $ sekoja godina.

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
1.Турциja навлезе во Кипар и го окупира и това прави и во тоа момент.Далеку сум от мислата дека Грциа не прави истото.
3.Навлезе во Ирак сега без да има право на това,без ООН.
1.Турција не изврши никакво окупирање тој остров и беше на Турција не знам оти мешаш баби и жаби ама нема врска.
2.Со какви служби,ова ти се дезинформации каде пишува дека Турција бомбардирала во Ниш,Белград чисти глупости.
3.А зошто пак да не влегуваат Америка како можеше да влези.Не влегоа да завземаат територии влегоа под силен притисок од народот заради терористичките напади на курдите при што загинаа многу жртви ама тоа ќе го зборуваме на друга тема не му е местото овде.
4.Досега не сум прочитал такво нешто.
5.Тоа ти се фондации и Турската влада не можи да даде никаква забрана а и оти да не даваат пари за такви школи секој си има право на едукација и тоа каква сака а за џамиите посочи пример.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Кога има интерес,Турциja е много блага.Па видехме тиа дни шо направи во Ирак.Турциja има големи интереси на балканот.Нека не забораваме 500 години каде бевме.Турциja никогаш не е милеела за нито една балканска држава,освен Алабниja и Босна.
Браво за това дека ви подржат да името и за НАТО,па не си мислаjте дека това е вистинското лице на Турциja.Живеа на 80 км от нивната граница и дозволете ми да ги позавам много подобре,като народ и като државни интереси.
Пак ке ти реча дека това не е вистинското лице на Турциja,па некоj ден ке го разбареш.
Во политиката не се гледа кој какво лице има, туку кој какви интереси има, а доста често нашите и турските интересие се поклопуваат или пак се надополнуваат тоа е реалноста фми, соочи се со неа.
А што се однесува до турскиот народ, не знам ти каков впечаток си имаш и што си мислиш, ама до сега секогаш кога сум бил во Турција, турците со многу поголема почит и блискост се однесувале кон нас отколку кон кои и да било други туристи.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Визијата на Ердоган за Босна

Bosna i Hercegovina će ući u EU pre Turske, ocenio u Sarajevu Redžep Tajip Erdogan.
Turski premijer poručio da bi svaka porodica u BiH trebalo da ima najmanje petoro dece, :eek: jer je to važno za ekonomski razvoj.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/11/Region/1174406/Erdoganova vizija Bosne.html
Тоа важи и за србите во република Србска?
Кога читам за односа на Турциja ком БиХ, таа повеке личи на протекторат. Изербегович бил завештал БиХ на Турциja, Босна има специално место на Балканот, уште малце ja третират како турска провинциjа.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Тоа важи и за србите во република Србска?
ne
eve eden od komentarite od linkot
Opasno

Na ove komentare i želje Erdogana, koje nisu lične već službene, treba da se oglase Ministarstva Rep.Srbije i Rep.Srpske. Čovek zvanično nameće samo jedan entitet u BiH. Kao da drugi ne postoje. Previše drsko i opasno.

Kajgana Shop

На врв Bottom