Разбирам зашто имаш такво мнение.Еве факти:
2.Турциja посредством службите си направи много зло на балкански држави-взриви влакове со деца и жени,взриви бомба во железничката станциа во Пловдив,взриви бомба во аjродрома во Варна,от Инжирлик излитаха американски самолети и бомбардираха Ниш,Белгард.
4.Турциja ке дава военни авиони на Албаниja.Па зашто не ги даде на Македониja,Србиja?
5.Турски фондации дават луди пари за школа на ислама во Грциja и Бугариja и то во Пиринска македониja от едно кратко време и гради джамии,тако каде е немало никогаш.
Kratko ke te koregiram samo:
2.Turcija ima mozebi najdobra razuznavacka sluzba na Balkanot.Se znaat i vo sekoj moment imaat tocni informacii.Tie teroristickite napadi sto gi zboris ne se delo na turskata razuznavacka sluzba,nego na
teroristicka organizacija (cij sto clen bil i Ahmet Dogan-segasniot pretsedatel na DPS-partijata na turcite vo BG i standarden clen na bilo koja koalicija) so sediste vo Bugarija.
Sam znaes deka se fakticki odgovor na
prinudnoto proteruvanje na skoro 700.000 turci,ziteli na togasna NR Bulgaria.
4.Turcija voeno ja podrzuva Makedonija.Od osamostojuvanjeto pa do deneska.Vprocem-kako i Bugarija.Bravo i fala za toa i na vas.
Voeni avioni-ako zboruvas za
F-5 ni davaa i na nas-ama nie gi odbivme posto nekoj od nasite generali proceni deka nema da ni vrsat rabota.Kakva koincidencija-ni gi nudea malku pred da pocne krizata vo Makedonija.:wink: Znam deka proizveduvaat i F-16 (mislam ama ne sum siguren vo Izmit),ali takvi-hehehe-nikoj ne dava dzabe.
5.islamot
ne e drzavna religija vo Turcija.Oni se
sekularna drzava.Da,ima mnogu fanaticki organizacii koi sto pod prevezot na islamot spremaat i sponzoriraat nesto sosema drugo,ama ne sum siguren i ubeden kolku i do kolku oni ja imaat podrskata na turskite sluzbi.Vprocem-takvite na niv (na turcite) im pravat najvekje steti...i toa izrazeni vo
milijardi $ sekoja godina.