Ентузијасти за снимање филм?

Член од
3 септември 2012
Мислења
127
Поени од реакции
117
Понудата се однесува на лица со актерско искуство или такви што поседуваат талент.
Звучи како шега, но накратко за што се работи.
7-8 луѓе (професионалци и полупрофесионалци) се договоривме со скромен буџет да екранизираме едно многу оригинално сценарио.
Режисерот веќе има 2 филма позади себе, едниот како додипломски, другиот како постдипломски труд на катедрата за филмска и тв режија во Софија.
Она што недостасува во моментов се повеќе актери и статисти.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Некое мало инфо да ни дадеш за што се работи. Филм како филм е широк поим. :)

Член од
3 септември 2012
Мислења
127
Поени од реакции
117
Сценариото е доволно за долгометражен игран филм. Не можам да кажам дали ќе се изреализира во целост, оти тоа ќе зависи од многу фактори. Инаку, жанровски спаѓа под психолошка драма.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Несакам да звучам bitchy ама доста веќе од утепани психолошки драми / црни хроники каj македонскиве филмови, зошто не снимите комедиjа? Ќе внесете свежина во нашава црна кинематографиjа..
3 елементи на секоj македонски филм: смрт, погреб, голи женски

Член од
3 септември 2012
Мислења
127
Поени од реакции
117
Млад постдипломец како што напишав во воведот, не е познат во македонската јавност. Скромниот бекграунд му е од Бугарија
--- надополнето: 2 ноември 2012 во 23:29 ---
Несакам да звучам bitchy ама доста веќе од утепани психолошки драми / црни хроники каj македонскиве филмови, зошто не снимите комедиjа? Ќе внесете свежина во нашава црна кинематографиjа..
3 елементи на секоj македонски филм: смрт, погреб, голи женски
Можеби е случајност, но не е застапен ниту еден од споменатите елементи. Немам ништо против комедијата, напротив.
Лесно е кога Министерството би издвоило средства, тогаш би била друга приказна. Во случајов се работи само за независен проект.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Млад постдипломец како што напишав во воведот, не е познат во македонската јавност. Скромниот бекграунд му е од Бугарија
--- надополнето: 2 ноември 2012 во 23:29 ---

Можеби е случајност, но не е застапен ниту еден од споменатите елементи. Немам ништо против комедијата, напротив.
Лесно е кога Министерството би издвоило средства, тогаш би била друга приказна. Во случајов се работи само за независен проект.
Па пиши бе накратко шо е содржината на филмот, во неколку реченици, ко на IMDB шо има објаснение... небаре овде секој втор сме кинематографи, па идејата ќе ти ја украдиме...

Член од
3 септември 2012
Мислења
127
Поени од реакции
117
Па пиши бе накратко шо е содржината на филмот, во неколку реченици, ко на IMDB шо има објаснение... небаре овде секој втор сме кинематографи, па идејата ќе ти ја украдиме...
Работниот наслов на филмот е „Идентитети“. Дејството е поместено во временска рамка од 5 години. Дијалогот се стреми да ги долови суптилностите во меѓучовечките односи на лица кои доброволно се откажуваат од дел од својот идентитет заради конформирање. Ликовите се комплекси, но не се избрусени до детали за да оставам простор за интерпретација.Некои ќе се реализираат како личности, други не, особено не главниот машки лик на адолесцентна возраст кој целосно се откажал од сопствениот идентитет.
Филмот е наменет за конкурс за независни филмови што се финансираат од европски фонд.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Јас радо би ви глумела, ама не знам да глумам.
Ама ако сакате, ете, можам кафе да ви варам :D
Јас колку што сум запознаен не треба глума за женско. Согласи се за да се соблечеш пред камера, таман за македонскиов филм ќе треба голотии :D

Член од
3 септември 2012
Мислења
127
Поени од реакции
117
Јас радо би ви глумела, ама не знам да глумам.
Ама ако сакате, ете, можам кафе да ви варам :D
Па и Лабина Митевска во „Пред дождот“ се пријави за варење кафе. Тоа не мора ништо да значи.;)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.853
Јас колку што сум запознаен не треба глума за женско. Согласи се за да се соблечеш пред камера, таман за македонскиов филм ќе треба голотии :D
Не сум ја џоа Катарина, немам таква љепота :place:

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
738
Поени од реакции
660
Дали за психолошка драма се потребни драматични психопати?? :D
Ако е така тогаш трк у собрание и имаш најголема плејада актери што им нема ни приближни:D

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Дур снимаме такви филмови кои ни ја прикажуваат реалноста ЕУ нема ни да помирисаме

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Јас се пријавувам. Најдобро би било да направите една аудиција. Инаку, бев дел од ова, статист во Балканот не е мртов, некои улоги во самостојни драмски изведби во МКЦ/Кино Фросина, и се нафаќам, пред се за искуството и меракот, тоа ми е најважно од се.

Kajgana Shop

На врв Bottom