Ел Класико: Барселона - Реал Мадрид 29.11.2010

• Креатор на темата Креатор на темата Iceboy
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи на дербито?

• Вкупно гласачи
    307
Статус
Затворена за нови мислења.
Последен пат Реал ја победил Барселона на 7 мај 2008 година, со резултат 4-1. Па би ги прашал фановите на Барса (оние што се фанови пред ерата на Гвардиола), дали вие тогаш се откажавте од тимот? Ние вистинските навивачи на Реал секогаш ќе бидеме верни, без разлика дали губи 5-0, 10-0, 2-6... Мене искрено баш ме заболе за провокациите од останатите, секогаш ќе навивам за Реал. Стојам на тоа дека фудбалерите на Реал изгубија психолошки натпревар, бидејќи се под притисок конечно да ја прекинат таа серија на Барселона. Истиот проблем ќе го имаат и во 1/8 на ЛШ. Ќе повторам уште еднаш дека не се толку Барселона јаки, колку што Реал беа исплашени. Едноставно ги уби првиот гол на Чави. Не може една екипа толку да биде доминантна од септември до сега, па одеднаш толку високо да претрпи пораз. Сите искрени навивачи на Реал треба да им дадат поддршка, затоа што тркалото се врти.

148543_1477804546984_1289861974_31050263_6538758_n.jpg

:vozbud::vozbud:

Само едно ќе ги замолам љубителите на двата клуба: немој понатау да дигате толкава фама, Ел Класико ова, Ел Класико она, најспектакуларното дерби, не ти знам шо...

Ова што го гледав беше понижување, играше само едната екипа, кралевите беа премногу збунети (рано шокирани), не знаеја да врзат 3 паса, нервозно реагираа, беспомошно, очајно, посакуваа да заврши натпреварот во 60та минута. 100000 народ да ги пеат навивачките песни на Барса, а притоа резултатот да биде 5:0, на мечот помеѓу најголемите ривали во лигата, тоа не знам на шо личи. Точно е дека мадридистите беа под притисок и тоа огромен, но не очекував да изиграат толку немоќно. Од друга страна ова беше вечер на Барселона, се беше според планот, а богами и подобро, милијарда пасови пред очите на 11мината од Мадрид, програмирана игра, маестрална...како и секогаш овие од Мадрид се палат на тренерот као демек Мурињо ќе влезе и ќе се обиде да ги задржи Меси и Виља, а факт е дека доолго време одбраната им е швајцарско сирење. Да, можеби е добра, ама против тимови од понизок ранг на кои Реал го диктира темпото и реткост е другата екипа да нападне (читај Ајакс). Се палат на напаѓачите, добар ви е овој Бензема, ама за у Сошо можеби. Џабе е желбата за успеси кај Роналдо, кога целиот тим потфрли, самиот тој не беше никаков проблем нити пак закана по голот на Валдес. А дали некогаш Бензема, Озил, Кедира, Ди Марија и остали нови фаци осетиле што уствари значи Ел Класико, па уште и на Камп Ноу? Доста е да ја споредиме само течноста на играта кај двата тима и се ќе стане јасно. Овие толку се уиграни и технички спремни, што можат да си подаваат до бескрај без да се гледаат, кога топката беше во Реал, Барселона вршеше неверојатен притсок за по само неколку секунди да ја превземе и креира одново одлична акција. Ова со инцидентите на крај го очекував, пошто 90 минути да гледаш како си поиграваат со тебе како со мало дете, богами е премногу фрустрирачки. Толку беа нервите кај Рамос, и тоа е тоа, кој ќе си добие казни ќе си добие, а на Реал сепак ќе му треба уште многу време, со ист тренер и истите фудбалери во тимот секако, да ја подобрува својата игра, зашто и во ЛШ никој не простува за таква игра. Честито нека им е победата на Барселона, и нека уживаат сите фанови во феноменалните партии на оваа златна генерација.

Последен пат Реал ја победил Барселона на 7 мај 2008 година, со резултат 4-1. Па би ги прашал фановите на Барса (оние што се фанови пред ерата на Гвардиола), дали вие тогаш се откажавте од тимот? Ние вистинските навивачи на Реал секогаш ќе бидеме верни, без разлика дали губи 5-0, 10-0, 2-6... Мене искрено баш ме заболе за провокациите од останатите, секогаш ќе навивам за Реал. Стојам на тоа дека фудбалерите на Реал изгубија психолошки натпревар, бидејќи се под притисок конечно да ја прекинат таа серија на Барселона. Истиот проблем ќе го имаат и во 1/8 на ЛШ. Ќе повторам уште еднаш дека не се толку Барселона јаки, колку што Реал беа исплашени. Едноставно ги уби првиот гол на Чави. Не може една екипа толку да биде доминантна од септември до сега, па одеднаш толку високо да претрпи пораз. Сите искрени навивачи на Реал треба да им дадат поддршка, затоа што тркалото се врти.
Таа година беше Ел Пасиљо ако не се лажам???
И дали тогаш му текна на Пујол да оди да крши нозе кај ќе стаса или да мава шамари на Касиљас, Раул и остала багра?
И после Барса незнаела да поднесе пораз. Па уште кога прочитав дека го оправдувате беше ВРВ баце на се досега кажано. Шо требаше да прави Тери на Светсконо кога ги пореметија??? Да оди да изиграва UFC Fighter.
И извини ако те разочарав ама јас сум навивач на Барса од времето на Ривалдо, Клајверт, браќа Де Бур, Коку и ред други и не планирам поради некој пишлив пораз од 4-1 да ги откажам. Не сум Торпедо да му и*ам мајката :)

И извини ако те разочарав ама јас сум навивач на Барса од времето на Ривалдо, Клајверт, браќа Де Бур, Коку и ред други и не планирам поради некој пишлив пораз од 4-1 да ги откажам. Не сум Торпедо да му и*ам мајката :)
Првиот дел од цитатот го избришав пошо веројатно не се однесува на мене (не знам каде прочита дека јас го бранам Рамос, никогаш не сум бранел играч кој фаулира техничар од типот на Меси, Роналдо итн).
И не, не ме разочара. Мило ми е што има такви навивачи.

ако се плашат мачки нека носат по џебовите она не се играци она се набилдани средношколци на кои умот им е само во пичинјата од мадрит а вие пак навивајте за нив

Aj belki sea Perez mafijasot ke se osvesti i ke si kaze aj mozebi treba uste 1000000000000000000 evra za igraci pa mozebi ke ja pobedime Barsa ili pomineme 1/8 finale vo LS :)))

pred da se zakluci milo mi e sto,glasanjeto se odvivase na fer i korekten nacin.I sekako cestitki do fanovite na Real,za ova mala no sepak golema pobeda.:cuc::cuc:

Мене искрено баш ме заболе за провокациите од останатите, секогаш ќе навивам за Реал. Стојам на тоа дека фудбалерите на Реал изгубија психолошки натпревар, бидејќи се под притисок конечно да ја прекинат таа серија на Барселона. Истиот проблем ќе го имаат и во 1/8 на ЛШ... Сите искрени навивачи на Реал треба да им дадат поддршка, затоа што тркалото се врти.

Извини што ти ги избришав другите реченици ама сакам само на ова да се надоврзам со една реченица до твоите колеги фанови од Реал.

За тим се навива и му треба подршка кога губи, затоа што лесно е да се навива кога тимот победува.

п.с. И кај нас на форумов еден фан се откажа после поразот и испаѓањето од интер лани (нема да го именувам си знае тој кој е) па после се извинуваше.
исто и кај вас некои плукаат на играчите, тренерот и компанија ама кога ќе порасаснат и ќе мислат поинаку ... ваљда

Извини што ти ги избришав другите реченици ама сакам само на ова да се надоврзам со една реченица до твоите колеги фанови од Реал.

За тим се навива и му треба подршка кога губи, затоа што лесно е да се навива кога тимот победува.

п.с. И кај нас на форумов еден фан се откажа после поразот и испаѓањето од интер лани (нема да го именувам си знае тој кој е) па после се извинуваше.
исто и кај вас некои плукаат на играчите, тренерот и компанија ама кога ќе порасаснат и ќе мислат поинаку ... ваљда
Ја сум тој...само да напоменам не се откажував од Барса туку од форумот.

Блажо му се фали на Ристо: Ристо, синоќа што запознав една женска, згодна, првокативна, паметна... Ја однесов дома, ја соблеков гола и таман да почнам... ми вели: - Понижи ме! И тогаш јас ја облеков во дресот на Реал.
пред да ја заклучите VISCA BARCA !
VISCA BARCA !

Добро бе, ако сте модератори, затворете ја темата. Ако не сте и немате што попаметно да кажете, ма слободно одминете ја. Мој став е дека може да поживее уште еден ден, на пример...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom