Експлодира бомба пред Атински суд

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
ЧИЧКО,комунизмот е структурирано уредување.Во анархиска земја не постои уредување.Infact комунизмот е повеќе насочен према економијата додека анархизмот према целото уредување.
Денешниве анархисти и изворните анархисти има разлика. Денешниве сме смешки живи. Ако е слично - не значи дека е исто. Монархијата и тоталитаризмот имаат скоро исти обележја па не се исто. А и да. Добро сум образуван околу оваа тематика па така нема да избегаш од мое поголемо мислење наутро. :)
Како што е разликата помеѓу антимилитарист и пацифист толку е и помеѓу анархизмот и комунизмот(а верувајте меѓу првите два поима има доста разлика :) )...значи јас не велам дека тие системи теоретски се лоши...туку однапред се осудени на пропаст бидејќи веќе еднаш е пробан примерот со комунизмот така да џабе е да се малтретира народот само!!!

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Штета што нема повредени :(

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Како што е разликата помеѓу антимилитарист и пацифист толку е и помеѓу анархизмот и комунизмот(а верувајте меѓу првите два поима има доста разлика :) )...значи јас не велам дека тие системи теоретски се лоши...туку однапред се осудени на пропаст бидејќи веќе еднаш е пробан примерот со комунизмот така да џабе е да се малтретира народот само!!!
Каде тоа ??? Јас не се сеќавам на такво нешто

Македонец

Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Каде тоа ??? Јас не се сеќавам на такво нешто
Добро де било социјализам...живееле со идеалите дека еден ден ќе премине социјализмот во комунизам...така да не го дрви и ти на темава ако немаш друга работа освен да се фаќаш за работи извадени од контекст што си ги тумачиш по твое и ја кочиш дискусијата!!!

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Може да ти дадам да го подрвиш ако сакаш ,само прво да кажеш колку земаш за рака ,така функционираат “капиталистите“ како тебе.
Од таквите серковци како тебе чии родители во “комунизмот“успеале да изградат куќа ,купат стан ,школуваат деца без пари , кењаат за капитализам од кој народот ама баш ништо не виде убаво ,преку к..ми е
Што се однесува до темата ,твојот пост нема никаква врска со темата .Затоа ,собериси ги тие прстиња закржлавени од тастатура да не си ги бараш под маса,опинчарче од штипските грмушки.
И друг пат мисли што пишуваш за да не добиваш ластици по црпката.

Македонец

Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Може да ти дадам да го подрвиш ако сакаш ,само прво да кажеш колку земаш за рака ,така функционираат “капиталистите“ како тебе.
Од таквите серковци како тебе чии родители во “комунизмот“успеале да изградат куќа ,купат стан ,школуваат деца без пари , кењаат за капитализам од кој народот ама баш ништо не виде убаво ,преку к..ми е
Што се однесува до темата ,твојот пост нема никаква врска со темата .Затоа ,собериси ги тие прстиња закржлавени од тастатура да не си ги бараш под маса,опинчарче од штипските грмушки.
И друг пат мисли што пишуваш за да не добиваш ластици по црпката.
Хаха...оди во архивот и таму ќе најдеш по детално која била мојата фамилија...хинт : прапрадедо ми-кмет,прадедо ми градоначалник на штип и итн....така да никој од тие не живееле во комунизам,туку со школување си ги стекнувале титулите,кога бабати и дедо ти живееле горе во планина со мечките а орлите пошта ви носеле!!!

И затоа не ќењај и прочитај дека погоре имам напишано дека комунизмот во теорија е добар...но во пракса е катастрофа бидејќи,секој систем не кореспондира со менталитетот на одредена област...така да ние балканците можеме да живееме само во систем каде што има диктатура(како во време на Тито),тој ситем ебеше некој квази социјализам...инаку овака кога сме капиталисти(сами на себе) не не бива за ништо освен за крадење,бидејќи нели е демократија:kesa:...

Ај позз и среќна нова година и божиќни празници

Kajgana Shop

На врв Bottom