Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Како да знам дека твојата способност да "делуваш" нема да ја искористиш за... нешто... троа себично?

Одиш во екстрем... сексот е природна работа, но бара и контрола врз себе за да не одиш да им го... подаруваш на сите по ред у комшилук и пошироко....
Предавање на нагоните, ставање на нивната битност на пиедестал - е дел од проблемот.
А целта е контрола Ипси...

А да ни кажевте шо прајте со голата свештеничка на олтарот, можда ќе бевме поинформирани :)
Абе ја не го критикуем тоа од аспект на некој аскетизам или спиритуален правец на воздржување од нагоните. Кој колку сака нека се ебе, нека праи оргии и нека си се препушти на сексуалните потреби, тоа е кул, додека е консензуално и не е нужен чин за да качиш ниво у некој Ред со гикови. Сексот/имитирањето на сексот проформа (што пак е сексуален чин), у некоја магијска драмска церемонијална претстава, не треба да е НУЖНО за да напредуеш негде. А секс, ко консензуален акт надвор од тоа, практикуење тантра итн... Нека се дешаваат и тематски оргии со маски, организирани од О.Т.О. Ја прв ќе идам (ако ми дозволaт! xD).

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Одиш во екстрем... сексот е природна работа, но бара и контрола врз себе за да не одиш да им го... подаруваш на сите по ред у комшилук и пошироко....
Предавање на нагоните, ставање на нивната битност на пиедестал - е дел од проблемот.
А целта е контрола Ипси...

А да ни кажевте шо прајте со голата свештеничка на олтарот, можда ќе бевме поинформирани :)
За некој што смета дека е екстрем да одиш по комшии за секс, многу се интересираш што правиме со голата свештеничка, но очигледно не доволно, бидејќи би знаел дека тој ритуал не е таен, го има на youtube, единствена разлика е што таму свештеничката не е гола, бидејќи youtube почитува ,,несебични" етички норми и цензурира голотија.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Која извртена логика човече....сексот бил себичност, верувањето дека е ок некој да гори само затоа што верува во нешто ,,погрешно" не било себично :tapp:
Btw никаде не сме кажале дека има секс во ритуалите, тоа е ваша претпоставка.
И после зборуеш као лажење е лоша ствар, хипокрит еден...
Не претпоставуваме, некои од ритуалите вклучуваат сексуален чин. Не конташ дека знам мн. поише отколку што мислиш... Не знам зошо мислите дека ниту еден од О.Т.О. у светот нема „ликнато" инфо од Редот. Пресигурни сте дека све е у тајност и вака кога се вадите ко преваранти, делуете ко шваљер фатен со спуштени гаќи. :D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не претпоставуваме, некои од ритуалите вклучуваат сексуален чин. Не конташ дека знам мн. поише отколку што мислиш... Не знам зошо мислите дека ниту еден од О.Т.О. у светот нема „ликнато" инфо од Редот. Пресигурни сте дека све е у тајност. :D
Абе познат синдром е македонскиот, синдром на сезнајност. Имаше еден твит - Прав македонец прво се јавува во утринска програма па после прашува што е темата, пошто нели, он е експерт за све.
Сите надвор од ОТО, знаат повеќе од нас што сме во ОТО. Може и во ЕУ затоа не не пуштаат, се можеме и се знаеме однапред...
Автоматски споено мислење:

Не претпоставуваме, некои од ритуалите вклучуваат сексуален чин. Не конташ дека знам мн. поише отколку што мислиш... Не знам зошо мислите дека ниту еден од О.Т.О. у светот нема „ликнато" инфо од Редот. Пресигурни сте дека све е у тајност и вака кога се вадите ко преваранти, делуете ко шваљер фатен со спуштени гаќи. :D
П.С. сега @Hyperion VI ќе мисли не сме го дружеле за тие ритуали :pos:

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Абе познат синдром е македонскиот, синдром на сезнајност. Имаше еден твит - Прав македонец прво се јавува во утринска програма па после прашува што е темата, пошто нели, он е експерт за све.
Сите надвор од ОТО, знаат повеќе од нас што сме во ОТО. Може и во ЕУ затоа не не пуштаат, се можеме и се знаеме однапред...

П.С. сега @Hyperion VI ќе мисли не сме го дружеле за тие ритуали :pos:
Клевети све тоа... клевети... Повтори „клевети“ три пати и ќе ти поверуваат!
Македонскиот синдром на сезнајност рече, бе... :D Да не лажевте, да кажевте дека „Да, океј, практикуеме сексуални театарски претстави за 18+ и мислиме дека нема ништо погрешно у тоа“ ќе ве поштуев. Вака сте шапшали. Ако лажеш за ова што го знам со сигурност, за што све лажеш, пеер? Поентата е дека знам за што све лажеш, ама и ја од етички причини, нема да навлагам понатаму. Да ви ги чувам тајните. :D

Види, ја, чудно но вистинито, не мислам дека се толку страшни стварите што ги криете, иако се малце говнарски на некои планови. Ама пошо лажеш, тоа те прави еквивалентен на „лицемерните“ рисјанчиња што ги мрзиш.
Ти велам, те мава параноја дека ќе се чуе муабет у село и ќе го јадеш... Ќе ти дојдат цајкани дома и рисјаните ќе победат! А никој не го боли кур што праите у реалност. Само, глејте, регистрирајте се ко религиозна организација, лупаат тешки казни за такви срања... И ќе мора да бидете малку потранспарентни ако го напраите тоа, јбг. :/

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Абе ја не го критикуем тоа од аспект на некој аскетизам или спиритуален правец на воздржување од нагоните. Кој колку сака нека се ебе, нека праи оргии и нека си се препушти на сексуалните потреби, тоа е кул, додека е консензуално и не е нужен чин за да качиш ниво у некој Ред со гикови. Сексот/имитирањето на сексот проформа (што пак е сексуален чин), у некоја магијска драмска церемонијална претстава, не треба да е НУЖНО за да напредуеш негде. А секс, ко консензуален акт надвор од тоа, практикуење тантра итн... Нека се дешаваат и тематски оргии со маски, организирани од О.Т.О. Ја прв ќе идам (ако ми дозволaт! xD).
Токму тоа... туку ја па зборам за нешто друго... ако ти и партнерката консензуално си прајте свингерај, ајс вајд шат...тројкици ово оно не е проблем, заебот се јавува кога имаш компулсивност зад грб да го прајш, му дозволиш да ти напрај оверрајд на мозок... колку имаат паднато на ова.... но контам ова е друг муабет кој носи во правец на дисфункцијата... која не е за тука.

Добитна комбинација можеби е примордијалниот нагон, зверот ... да ја раскости вавилонската курва... дома... навечер.

Или сабајле.. или после ручек...

Единство на повисоко ниво....

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Колку доблесно го кажа... Солза ми потече, пеер.
Нема потреба од сексуални церемонијални ритуали, тајни лозинки и некои други сумњиви ствари за да бидеш пристоен човек, одговорен за своите постапки, ти текнуе?
Нема да те казни Госпот, ама ќе те казни кармата. Замени еден етичен метафизички систем со друг, дај не ме јеби... Вика: „Критикувајте го О.Т.О. со објективни факти." Исто така, им се закануе со чекичот на кармата на членови што ќе ги издадат тајните...
Не може акуративно да се критикуе Таен Ред пошто е... таен. Освен информации од членови кои излегле од Редот и/или се во Редот и не ги поштуваат заклетвите, како би се дознале објективни информации?
Имено. И муабетот на темата Масони се сведува на истото. Кога некои тајни "пракси" ќе процурат во јавност и кога се работи за ноторен дебилизам, хипокризија, бладање или продавање магла, следи дифолт одговор "али вие сте профани и не разбирате пошто немате увид!!!" Со извичници. Софизам за предшколска возраст. Сосема си во право и за другото: има начини да се добијат информации. Не е се`толку тајно колку што некој си умислил. Има бајаги достапни материјали, кој сака да се смара. И да, кога хејташ и јадеш гомна за други, ќе мора да дозволиш ист третман. Тоа е фер плеј и така постапуваат луѓе со интегритет.

Он: Конечната цел на сите езотериски пракси е во основа една и иста: деификација. Со различни алатки, инвокации, отварање портали, баење над олтари, облакање гаќи наопачки, допуни даље. И не е случајно што огромен дел од симболиката на сите езотериски бладања и пракси се базираат на древноегипетските. Древноегипетската цивилизација била тотално опседната со деификација и бесмртност. Се` било подредено на тоа - и архитектура, и технологија, и спиритуални пракси, мумификации, ритуали. Езотерџиите се примаат јако на ваквите филмои. Оние другите шо не ги мрзи да копаат ги разгледуваат со резерва и со право демистифицираат идиотштина. Деификацијата е копнеж за бесмртност (кој е разбирлив и секад постоел) али е у основа жива фрустрација. И така, тајните друштва се (тајни!) полигони за билдање его, манипулирање со луѓе, вежбање власт и филмање дека си побољи од другите.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Клевети све тоа... клевети... Повтори „клевети“ три пати и ќе ти поверуваат!
Македонскиот синдром на сезнајност рече, бе... :D Да не лажевте, да кажевте дека „Да, океј, практикуеме сексуални театарски претстави за 18+ и мислиме дека нема ништо погрешно у тоа“ ќе ве поштуев. Вака сте шапшали. Ако лажеш за ова што го знам со сигурност, за што све лажеш, пеер? Поентата е дека знам за што све лажеш, ама и ја од етички причини, нема да навлагам понатаму. Да ви ги чувам тајните. :D

Види, ја, чудно но вистинито, не мислам дека се толку страшни стварите што ги криете, иако се малце говнарски на некои планови. Ама пошо лажеш, тоа те прави еквивалентен на „лицемерните“ рисјанчиња што ги мрзиш.
Ти велам, те мава параноја дека ќе се чуе муабет у село и ќе го јадеш... Ќе ти дојдат цајкани дома и рисјаните ќе победат! А никој не го боли кур што праите у реалност. Само, глејте, регистрирајте се ко религиозна организација, лупаат тешки казни за такви срања... И ќе мора да бидете малку потранспарентни ако го напраите тоа, јбг. :/
Не лажам јас ништо, а ти со сигурност може само дома кај тебе да знаеш што како, за на друго место тешко. Не за друго, не е твоја работа што ние правиме, тоа што се обидуваш со провоцирање да извлечеш некоја информација плус од мене те прави да бидеш бабиче пред врата од некое македонско селце што со комшивката оговараат кој што прави во селото.
Провиден си братче, не паѓам на тие финти, со провокации нема ништо да добиеш.

И да, кога хејташ и јадеш гомна за други, ќе мора да дозволиш ист третман. Тоа е фер плеј и така постапуваат луѓе со интегритет.
Неможе да станува збор за ист третман од проста причина што јас никогаш не сум навлегувал во нечиј приватен живот, не сум јадел гомна за нечиј изглед, не сум спомнувал членови на семејство и ред слични работи!
Друга работа, критика е едно, лага е друго. Критика не може да биде тврдење дека имаме секс за време на ритуали што се тајни, тоа е лага, не е критика. Лага е дека се конзумира дрога како дел од ритуалите и праксите, лага е дека се жртвуваат деца, лага е дека некој ти кажува што ќе ти биде вистинска волја, итн, итн. Едно е да дискутираш и критикуваш, друго е да лажеш. Нема тука фер плеј, бидејќи од моја страна никогаш не сум направил ништо слично, а тоа што некого му бодат очи моите постови, е негов проблем.

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
....Критика не може да биде тврдење дека имаме секс за време на ритуали што се тајни, тоа е лага, не е критика. Лага е дека се конзумира дрога како дел од ритуалите и праксите.....
Чекај малку... значи сексуална магика не постои сакаш да кажеш?

А кое скалило си ти ипси, може уште не знаеш?

Овој горе на видеото која Телема ја фура?

И шо толку па страшно да си признаете шо прајте? Еее јас со жена ми скроз праам магика навечер само без талисмани.

D

Drexel

Гостин
Ах тој кроулиев егрегор со сите негови консеквенции, виси над секого штом му ги отвориш книгите или развиеш дискусија за телема, Бил протура во живот и останал протура во смрт. Работа е да знаеш како да го шитнеш назад во етерот кога осетиш дека лебди наоколу. Нема кроули монопол врз магика. Негови книги се само уште неколку книги додадени на полицата на езотерија меѓу многу други книги, цела езотерија е само еден Bookcase од книги на различни автори и нивни методи што мислат дека работат, и нормално сите имаме преференци за една над друга книга и тоа е човечко, и тука или може да ја следиш до точка книгава или да те инспирира во конјункција со друга книга или трета, твој дневник да составиш :D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Чекај малку... значи сексуална магика не постои сакаш да кажеш?

А кое скалило си ти ипси, може уште не знаеш?

Овој горе на видеото која Телема ја фура?

И шо толку па страшно да си признаете шо прајте? Еее јас со жена ми скроз праам магика навечер само без талисмани.
Ми пишува на профилот кој степен сум, а за признавање нити имам обврска, ниту е ваша работа. Што има бре јас тебе да ти признавам било што? Или на кој и да е од форумов?! Тоа е наша работа бре! Што ве тангира тоа вас?!

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Ми пишува на профилот кој степен сум, а за признавање нити имам обврска, ниту е ваша работа. Што има бре јас тебе да ти признавам било што? Или на кој и да е од форумов?! Тоа е наша работа бре! Што ве тангира тоа вас?!
Бре :)

Абе ипси... ју ар соуууу... изили араузд.

Ипак си само иницијат.

Kajgana Shop

На врв Bottom