so ce mu pokazes be skeletor konjanik na konj, (alijas aleksandar makedonski poznat samo kaj nas ) mesto 16 krako zname 8 krako 12 krako beter od diznilend.Луѓето гледаат уметност, барем сега имаме нешто да покажеме на странците коа ќе дојдат...........ахх гладно македонче
e toa e be prijatele50ден бензин повлекува 30и кусур % поефтин транспорт на сите производи кои што ги купуваме така да влече поефтинување на храната и слично. Поголем профит, повеќе вработувања.
Даночни олеснувања се пофер. Како примеров со бензинот со поефтин бензин или било што друго имаш повеќе пари кај тебе и сам си одлучуваш што да правиш. Поголем слобода е тоа. Владава се понаша доста комуњарски иако официјално била “десничарска“.Доста ми е веќе од „државно вложување“. Нека ми ги остави владата парите мене да си ги трошам јас како сакам и да вложувам во она што јас сакам. Капиталистичко општество мај ес...поголеми социјалисти од нас нема.
+ и еден куп шверцери кои ќе зимаат од Македонија и ќе го носат во околните држави оштетувајки го буџетот ..50ден бензин повлекува 30и кусур % поефтин транспорт на сите производи кои што ги купуваме така да влече поефтинување на храната и слично. Поголем профит, повеќе вработувања.
Ова е многу посериозен муабет. Со ваква мерка прашањето би било помали даноци и давачки цело време или 140.000 административци.Се исто, нека се откажат од платите на илјадиници клатодршци и нека го намалат бензинот и нафтата. Долгорочно ќе имаме успех.
Ем од една страна го намалуваме притисокот кон стопанството со давачки, од друга страна снижувањето на нафтените деривати ќе ни даде конкуренстки предности и пониски цени.Ова е многу посериозен муабет. Со ваква мерка прашањето би било помали даноци и давачки цело време или 140.000 административци.
Уште да најдеме политичар кој би прешол преку рејтингот и би испратил дома 70.000 луѓе. За жал, јас таков не познавам.Ем од една страна го намалуваме притисокот кон стопанството со давачки, од друга страна снижувањето на нафтените деривати ќе ни даде конкуренстки предности и пониски цени.
Сума сумарум - успех.
Таков сеуште не се родил, сите за свој џеб работат. А Македонија е мала земја, може да се оправи за 3 години, да процвета. Али никој не го интересира народот, секој за фотеља се држи.Уште да најдеме политичар кој би прешол преку рејтингот и би испратил дома 70.000 луѓе. За жал, јас таков не познавам.
^ Има некоја математика, но мал е рокот од една година да се почувствуваат ефектите низ цело стопанство.
koj crna matematika aman
i na nero mu teknalo da si pravi svoj grad po svoja lika i prilika ne e loso da go vidis dokumentarecov !!!
Нема да се 3, ама за 10-тина сигурно ќе имаме барем дупло повисоко ГДП. Така велеа анализите на партијата во која членувам, кога беше во опозиција. Ама изгледа дека брзо разбраа дека во Македонија се останува на власт доколку ги контролираш селата и пола од луѓето во градските средини. Затоа имаме земјоделски (читај социјални) субвенции и вработувања и повисоки плати во администрација.Таков сеуште не се родил, сите за свој џеб работат. А Македонија е мала земја, може да се оправи за 3 години, да процвета. Али никој не го интересира народот, секој за фотеља се држи.
70000*2-3 =140-210000 гласови доволно да победиш на избори. Но, ако се направи на време т.е. на почеток на мандат отпуштајњата ќе имаш ефект и придобиеш други гласачи ама треба муда и мозок за ова. Очигледно нашиве политичари го немаат ни едното ни другото. На никој не му е гајле за државата само гледаат функција. Маргарет Тачер кога дојде на власт го направи тоа отпушти тон луѓе имаше штрајови и хаос ама за 3-4 години Британија економски рипна. Додуше Меги остана на власт дека ја доби Фокландската Војна. На нас ни треба храбар политичар како Тачерка.Уште да најдеме политичар кој би прешол преку рејтингот и би испратил дома 70.000 луѓе. За жал, јас таков не познавам.
a toa od druga strana nametnuva povisoki danoci davacki so cel da mozes da ja ranis azderot koj si go sozdal (javnata administracija).Нема да се 3, ама за 10-тина сигурно ќе имаме барем дупло повисоко ГДП. Така велеа анализите на партијата во која членувам, кога беше во опозиција. Ама изгледа дека брзо разбраа дека во Македонија се останува на власт доколку ги контролираш селата и пола од луѓето во градските средини. Затоа имаме земјоделски (читај социјални) субвенции и вработувања и повисоки плати во администрација.