Една година бензин по 50 денари литро или Скопје 2014?

Една година бензин по 50 денари литро или Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    95
Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Доста ми е веќе од „државно вложување“. Нека ми ги остави владата парите мене да си ги трошам јас како сакам и да вложувам во она што јас сакам. Капиталистичко општество мај ес...поголеми социјалисти од нас нема.

S

Shellshock nam67

Гостин
Луѓето гледаат уметност, барем сега имаме нешто да покажеме на странците коа ќе дојдат...........ахх гладно македонче
so ce mu pokazes be skeletor :) konjanik na konj, (alijas aleksandar makedonski poznat samo kaj nas ) mesto 16 krako zname 8 krako 12 krako beter od diznilend.
na tolkav mal prostor koncentrirano tolku monumenti toa ti e kic neviden.
imase edna recenica od eden od samo ne mu go znam imeto na emisija na ana novkosaka na alfa tv ja davaa vaka veli Patriotizam na bitanga ne e loso da ja vidis taa emisija ova recenica obasnuva se.
da ne odam off topik mnogu som si tolku zagrizen za proektot togas odi zemi pomagaj im na rabotnicite sto pobrzo da go izgradat.
jes da branis nekogo ama ne i da ispadnes budala.
--- надополнето: 29 февруари 2012 во 20:40 ---
50ден бензин повлекува 30и кусур % поефтин транспорт на сите производи кои што ги купуваме така да влече поефтинување на храната и слично. Поголем профит, повеќе вработувања.
e toa e be prijatele ;)
ama nekoi partiski cen ne svajkaat

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Доста ми е веќе од „државно вложување“. Нека ми ги остави владата парите мене да си ги трошам јас како сакам и да вложувам во она што јас сакам. Капиталистичко општество мај ес...поголеми социјалисти од нас нема.
Даночни олеснувања се пофер. Како примеров со бензинот со поефтин бензин или било што друго имаш повеќе пари кај тебе и сам си одлучуваш што да правиш. Поголем слобода е тоа. Владава се понаша доста комуњарски иако официјално била “десничарска“.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
^ Има некоја математика, но мал е рокот од една година да се почувствуваат ефектите низ цело стопанство.
Се исто, нека се откажат од платите на илјадиници клатодршци и нека го намалат бензинот и нафтата. Долгорочно ќе имаме успех.
И ве молам Скопје 2014 е завршена работа, да се сруши неможе. Пробајте да не го гледате, јас така правам.

М

Мартин`

Гостин
50ден бензин повлекува 30и кусур % поефтин транспорт на сите производи кои што ги купуваме така да влече поефтинување на храната и слично. Поголем профит, повеќе вработувања.
+ и еден куп шверцери кои ќе зимаат од Македонија и ќе го носат во околните држави оштетувајки го буџетот ..

Член од
24 март 2010
Мислења
15.290
Поени од реакции
26.169
Се исто, нека се откажат од платите на илјадиници клатодршци и нека го намалат бензинот и нафтата. Долгорочно ќе имаме успех.
Ова е многу посериозен муабет. Со ваква мерка прашањето би било помали даноци и давачки цело време или 140.000 административци.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ова е многу посериозен муабет. Со ваква мерка прашањето би било помали даноци и давачки цело време или 140.000 административци.
Ем од една страна го намалуваме притисокот кон стопанството со давачки, од друга страна снижувањето на нафтените деривати ќе ни даде конкуренстки предности и пониски цени.
Сума сумарум - успех.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.290
Поени од реакции
26.169
Ем од една страна го намалуваме притисокот кон стопанството со давачки, од друга страна снижувањето на нафтените деривати ќе ни даде конкуренстки предности и пониски цени.
Сума сумарум - успех.
Уште да најдеме политичар кој би прешол преку рејтингот и би испратил дома 70.000 луѓе. За жал, јас таков не познавам. :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Уште да најдеме политичар кој би прешол преку рејтингот и би испратил дома 70.000 луѓе. За жал, јас таков не познавам. :)
Таков сеуште не се родил, сите за свој џеб работат. А Македонија е мала земја, може да се оправи за 3 години, да процвета. Али никој не го интересира народот, секој за фотеља се држи.

S

Shellshock nam67

Гостин
^ Има некоја математика, но мал е рокот од една година да се почувствуваат ефектите низ цело стопанство.
koj crna matematika aman
i na nero mu teknalo da si pravi svoj grad po svoja lika i prilika ne e loso da go vidis dokumentarecov !!!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.290
Поени од реакции
26.169
Таков сеуште не се родил, сите за свој џеб работат. А Македонија е мала земја, може да се оправи за 3 години, да процвета. Али никој не го интересира народот, секој за фотеља се држи.
Нема да се 3, ама за 10-тина сигурно ќе имаме барем дупло повисоко ГДП. Така велеа анализите на партијата во која членувам, кога беше во опозиција. Ама изгледа дека брзо разбраа дека во Македонија се останува на власт доколку ги контролираш селата и пола од луѓето во градските средини. Затоа имаме земјоделски (читај социјални) субвенции и вработувања и повисоки плати во администрација.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
70000*2-3 =140-210000 гласови доволно да победиш на избори. Но, ако се направи на време т.е. на почеток на мандат отпуштајњата ќе имаш ефект и придобиеш други гласачи ама треба муда и мозок за ова. Очигледно нашиве политичари го немаат ни едното ни другото. На никој не му е гајле за државата само гледаат функција. Маргарет Тачер кога дојде на власт го направи тоа отпушти тон луѓе имаше штрајови и хаос ама за 3-4 години Британија економски рипна. Додуше Меги остана на власт дека ја доби Фокландската Војна. На нас ни треба храбар политичар како Тачерка.

S

Shellshock nam67

Гостин
Нема да се 3, ама за 10-тина сигурно ќе имаме барем дупло повисоко ГДП. Така велеа анализите на партијата во која членувам, кога беше во опозиција. Ама изгледа дека брзо разбраа дека во Македонија се останува на власт доколку ги контролираш селата и пола од луѓето во градските средини. Затоа имаме земјоделски (читај социјални) субвенции и вработувања и повисоки плати во администрација.
a toa od druga strana nametnuva povisoki danoci davacki so cel da mozes da ja ranis azderot koj si go sozdal (javnata administracija).
se znae kako edna zemja se razviva samo so direkni stranski investicii i nisto drugo

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Izgleda uste nemozeme da go sfatime Kapitalizmov !!!
Drzavata e prva koja kje ti drpne od dzepot, a potoa i sekoj drug, dokolku go dozvolite toa !!!
Vo princip drzavata(sekoja) e prva koja vrsi krazba vrz sekoj eden random poedinec 24/7 ili potocno 365 dena vo godinata(x 60,70,80 god.), pocnuvajkji od samoto ragjanje na covekot, pa se do negovata smrt, pa duri i smrtta e preskapa deneska, davacki milion, grobno mesto(grob), kovceg, kapela, transport, a za pop more koj go je*e popot !!!
Danok na imot, danok na dobivka, personalen danok, danok danok danok danok danok ! UJP(Uprava za Javna Pljacka) ! :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom