Една година бензин по 50 денари литро или Скопје 2014?

Една година бензин по 50 денари литро или Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    95

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Ооо па дали е тоа стефус-рефус со неговите пресметки на партискиот дигитрон...
Кој фејл е темава, шта би било кад би било. :facepalm:
Видиш, македонските грагани биле милионери, а не знаеле за тоа. И тоа со "поклонети"(!) милиони.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
теорија на заговор - Македонија ниту увезува нафта,Владата ја раствора од степчиња и ни ја продава !!!

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Темава ја отворив чисто ради анкетата ме интересира не за партиски препукувања. И не мислам да одговарам на штапски тролови како оној погоре.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Најдов изјава на Ставревски во која вели дека со намалување на цената на бензинот за 4 денари во период од 4 месеци државата им „поклонила“ на граѓаните 10 милиони евра. Математикава е следна државата заработува 35 денари од литро бензин. Значи 10 000 000*3*35/4= 262 000 000. Толку од прилика чини Скопје 2014. Па бирајте.

П.С. Цената на Дизелот и Гасот е непроменета. И не е влезена во математиката.
:facepalm:

Со пола милијарда ако се извлечат даночните обврзници околу лудилото Скопје 2014 и сличните глупости ќе треба да се среќни, само театарот кој беше најавен дека ќе чинел 6 милиони “магично“ испаднало дека и со 28 не се сигурни дека ќе го завршат.

Државата не заработува 35 денари туку удира рекет кој е тешко точно да се утврди затоа што не се само акцизите, ддв и директните намети во прашање, дали и колку се оданочени и другите фактори, данокот на профитот на рафинеријата, маржата на бензинските, манипулациите со цената на транспортот, фарсата со купување на поефтина и понеквалитетна руска нафта а формирање на цена према најскапата, Брент и многу други работи кои се познати или непознати.
Не е нелогично да се претпостави дека меѓу половина и две третини од цената претставува сумата која е рекет по литар гориво.

Фрли го кинескиот дигитрон дури е време...

S

Shellshock nam67

Гостин
Не ми мешај политика, али сакаш да кажеш дека од проектот нема аир?
koj ti mesa politika be sem ti samiot, dobro vika anketava so sakate benzin poeftin od koj benifit ce ima cela makedonija ili grad na Neron od koj benifit (mada pojke lici na diznilend ) bi imale samo gragjanite na skopje pa biraj izjasni se ne vrti okolu skopje so muabet.
--- надополнето: 29 февруари 2012 во 20:17 ---
Не ми мешај политика, али сакаш да кажеш дека од проектот нема аир?
koj ti mesa politika be sem ti samiot, dobro vika anketava so sakate benzin poeftin od koj benifit ce ima cela makedonija ili grad na Neron od koj benifit (mada pojke lici na diznilend ) bi imale samo gragjanite na skopje pa biraj izjasni se ne vrti okolu skopje so muabet.
--- надополнето: 29 февруари 2012 во 20:18 ---
Ооо па дали е тоа стефус-рефус со неговите пресметки на партискиот дигитрон...
Кој фејл е темава, шта би било кад би било. :facepalm:
Видиш, македонските грагани биле милионери, а не знаеле за тоа. И тоа со "поклонети"(!) милиони.
eve be cisto bez partiski trolovi prasanjevo ednostavno e sto bi izbral narodecov nas od ovie dve raboti !!!

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
До кога бе вака бе државо моја до кога па да земеме ние да се обесиме или веке што да направиме.ПА НИЕ ОД ШТО ДА ЖИВЕЕМЕ БЕ ГРУЈО МОЈ.Од која страна да се завртиме од таа ни го опнуваш саглам.Па шо да правиме ние бе ?е мој грујо ке сониш уште еден мандат Ке сониш.Нека ми извинат сите ама СЕ ИЗДИШАВ МАЛКО НА ТЕМАВА.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
eve be cisto bez partiski trolovi prasanjevo ednostavno e sto bi izbral narodecov nas od ovie dve raboti !!!
Па нормално поевтина нафта, кој нормален би избрал 2014, освен само партиските војници...

S

Shellshock nam67

Гостин
Сакаш да кажеш дека во дизниленд никој не сака да иде и дека е непрофитабилен? :facepalm:
ne be kosture :), podobro da bese diznilen nemase da imame nikakvi opstrukcii a baska ce bese kade kade poposeten toa deka ce imame benifit od skulpturite i malite deca znaat koga gi lazat za razlika od nekoi vozrasni koi namerno ili tolkav im e kapacitetot pa prifajkaat se i sesto servirano

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
и 2 години да биде бензинот по 50 денари исто ви е после ке го напраат 100тка па ке ви го наплатат и тоа што сте го искористите и па ке го напраат скопје 2014 така да.. кога ке видиш пак важи онаа народната „од државна чешма вода не се пие“

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.906
Поени од реакции
8.485
ne be kosture :), podobro da bese diznilen nemase da imame nikakvi opstrukcii a baska ce bese kade kade poposeten toa deka ce imame benifit od skulpturite i malite deca znaat koga gi lazat za razlika od nekoi vozrasni koi namerno ili tolkav im e kapacitetot pa prifajkaat se i sesto servirano
Луѓето гледаат уметност, барем сега имаме нешто да покажеме на странците коа ќе дојдат...........ахх гладно македонче

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Сакаш да кажеш дека во дизниленд никој не сака да иде и дека е непрофитабилен? :facepalm:
Како успеа да го споредиш Дизниленд со Скопје 2014...
Дали е тоа наменски проект каде местото на Мики Маус го зазема А.Велики и каде наместо деца, патријоти ќе доаѓаат да се сликаат со своите омилени јунаци од детството?
Хммм...in a weird way it makes sense...:icon_lol:
Е сега приватна инвестиција споредена со државна, мање-више ...

Колку се наплаќа за билет за зјапање во лавовите ако не е тајна и која стапка на профит годишно се очекува?
Не за друго, да се вложи треба и во соодветни капацитети за сместување на секој оној кој би дошол од странство со цел да го гледа Скопје-2014. Иако мислам дека повеќето такви евентуални посетители се одамна на безбедно, меѓу меки зидови и со кошули без ракави...

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Јас гласав „се исто“. Стварно ми е се едно. Скопје 2014 останува вечно иако е малку грд и кичерајски ама пак е подобар од Скопје 2010. Бензинот е ОК се ќе биде поефтино, но не возам кола и само 1 година е кога ќе пројде таа пак се постаро некако ми изгледа неодговорно и цигански. А од друг страна Скопје 2014 не се јаде а не се ни пие. Така да јас сум неутрален ради и тоа ја отворив темава да видам што мислат другите.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
50ден бензин повлекува 30и кусур % поефтин транспорт на сите производи кои што ги купуваме така да влече поефтинување на храната и слично. Поголем профит, повеќе вработувања.

Kajgana Shop

На врв Bottom