Еден полицаец загинат, а двајца ранети во Танушевци

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Па си велам дали можеби конечно му успеа на Б.Ц. да најде шконови и што ќе пукаат, тоа Бранко! Од хеликоптер се гледа кој е режисер на ситуацијава. сдс бандата сигурно ликуваат сега. Прашање е само дали овојпат ќе им помине режијава како што им помина во 2001.

Ајдеее хахах глупости во боја. Леле слепи очи само на зло мислат.

Член од
25 јули 2007
Мислења
100
Поени од реакции
1
a1tv напиша:
24-годишниот Игор Драганов од Скопје починал на пат кон болницата, имал тешки повреди од превртувањето на џипот.
Тешко е повреден неговиот 34-годишен колега Трајче Ристевски, состојбата му е критична поради набиениците од превртувањето на возилото, а прострелни рани има Синани.
edit koj go vozel dzipot i kolku se raneti od metak
profesionalna policija a teoristite (ops pardon napagzacite) tam beter

Член од
25 јули 2007
Мислења
100
Поени од реакции
1
a sega kometari na komentari
војна нема да има
ако има тоа ќе бидат неколку заседи и јуначки подвизи на некој борец на кому одма це му изградиме споменик или место во собрание
а ќе загинат неколу припадници на резевниот состав кој е секогаш во кец во ракав кога има потреба од гинене
јуначки ќе нападнеме јубачки ќе се повечат потоа јуначки ние ќе се повлечеме и ќе испатиме некој јунак во хаг
кој е јунакот уствари
режијата на филмот

луѓе престанете со играње барнато (игра од деството) намаше и нема да има војна

да живее нацијата и такви ствари

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.182
На ТВ се огласи тој еден од Косово таму некој си шеф на полиција ли што беше и вика дека не знаел дали се нивни напаѓачите,го прашале оној Хоџа од Танушевци дали се негови и он вика дека не биле..на крај испаѓа дека никој ништо не направил и ова е измислица
Човекот што погина имал трудна сопруга 8ми месец пред пораѓање,Оној Котевски вика дека ги барале сторителите а ке ги најдат ''кога ке рече пичка куку'' ке се заташка успешно цела ситуација за да не се комлицира нашиот Европски пат, ке си умираат недолжни луѓе за некои непознти причини за вакво нешто моментално Турците од Курдите прават пепел ама они не тренираат соживот и животите на нивниот народ им се пред се

Marinka

~petit etoile dans mon coeur~
Член од
7 март 2007
Мислења
590
Поени од реакции
2
СЕ гине само за таа пуста ЕУ. Па добро бе гажранична полиција не ли би требало да е спремна на вакво нешто? Или тројцава беа некои мирни и поштени па ај ќе ги пуштиме во оган, како и секој претходен пат. Треба малце да се замисли Македонијава наша, не ни се другите криви.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Srpsko maslo,batkite izgleda lokalci dobro znaat teren.A mozi i ne se lokal,samo imaat iskustvo.

Mse denes down edvaj 1,6mil promet.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Па си велам дали можеби конечно му успеа на Б.Ц. да најде шконови и што ќе пукаат, тоа Бранко! Од хеликоптер се гледа кој е режисер на ситуацијава. сдс бандата сигурно ликуваат сега. Прашање е само дали овојпат ќе им помине режијава како што им помина во 2001.
Goca ko da te demantira, ili taka mi se cini:

Министерката Јанкулоска рече дека и досега било познато оперирање на вакви криминални групи кои шверцуваат акцизна стока помеѓу Македонија и Косово, и кои во зависност од стоката која ја шверцуваат, понекогаш носат и употребуваат оружје.

I ? Bilo poznato ama spekulacii liferuvani tokmu od vlasta i nivnite partiski TV kukji ne izostanaa.

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44

Министерката Јанкулоска рече дека и досега било познато оперирање на вакви криминални групи кои шверцуваат акцизна стока помеѓу Македонија и Косово, и кои во зависност од стоката која ја шверцуваат, понекогаш носат и употребуваат оружје.

I ? Bilo poznato ama spekulacii liferuvani tokmu od vlasta i nivnite partiski TV kukji ne izostanaa.
Шо знам дај боже да е така! Денес во Фокус читам опасно е БЦ кога глуми патриот. Богами опасно е!

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0

Изгледа Гоца не ги известува претходно сите партиски членови што ќе каже на прес. Па затоа имаме вакво разногласие.
Или пак не ја качиле и нејзе во хелихоптерот па да види убаво што се случува.

Член од
30 октомври 2007
Мислења
136
Поени од реакции
0
ne be luge greska ste tie ne se teroristi tie se ilisumari ili drvokradci,ili sverceri na kompiri,ili lovdzi,abe ne gleate deka onoj gremlinon GOCA IMA PROBLEM SO VIDOT ,AJ BRE STO VI E NA VAS ,ABE TAA D JA KACIS U HILIKOPTER I DA JA FRLIS KAKO MAMEC ZA KUCINJATE STO SE DOLE ZNAES DEKA KE NAPRAJS GOLEM PODVIK,AAAA,SO VIKAS AAAA.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Не е крива Гордана бе,крив е тој што ја наместил на таква позиција.:)

Член од
30 октомври 2007
Мислења
136
Поени од реакции
0
A KOJ JA NAMESTIL ZASTO NE NE NAMESTILE MENE ILI TEBE PA DA JA ZAVRSIME RABOTATA KAO SO TREBA,ABE TAA NEE NI ZA U ILIOTER DA JA STAVIS ,I USTE EDEN NEDOSTATOK IMA GOVORNA MANA,ILI GO KOPIRA GVUJO.DA TI KAZAM STO SE DESI SINOKA NA IZLEZ OD SKOPJE PREMA TETOVO KATASTROFA BE BRAT,DZANDARIVE STOPIRALE KOLA A U KOLATA BIL SEFOT NA VOZNIOT PARK VO MINISTERSTVOTO ZA TRANSPORT I VRSKI ,I OVOJ SVRTIL EDEN TELEFON I EVETIGO AGIM KONDOVECOT SO BANDATA ,DZANDZRIVE SE USTRALE GI IZBRKAL OD PUNKT,MNOGU DOLGO TREBA DA TI PISUAM ZATOA STO SE SLUCUVALO NESTO EM INTERESNO EM ZA SMEENJE ,AMA I ZA PLACENJE ,SAKAM DA TI KAZAM DEKA VO OVAA PROPELERSKA DRZAVA NEMA ZAKON BAS ZA NISTO,A MVR TOA TIE RASTIMOVAN ORKESTAR NA CELO SO ONAA GLUPACA GOCA .TOA MI BESE POENTAT DA TI KAZAM.

Член од
29 октомври 2007
Мислења
51
Поени од реакции
0
Од заседа на патот од караулата Кодра Фура кон Брест, вака е пукано на тројцата полицајци кои околу 13 часот поминувале кај местото Друм, во патрола на северната граница кон Косово. Непозната група со автомати стрелала кон полицајците, џипот се превртел во ендек.
24-годишниот Игор Драганов од Скопје починал на пат кон болницата, имал тешки повреди од превртувањето на џипот.
Тешко е повреден неговиот 34-годишен колега Трајче Ристевски, состојбата му е критична поради набиениците од превртувањето на возилото, а прострелни рани има Синани.
Кој пукал во нив? Полицијата за сега нема одговор.
„Засега немаме сознание за идентитетот на учесниците во групата, ниту пак за нивниот број и не можеме да потврдиме дали се работи за лица кои влегле од Косово, иако постојат одредени сомневање дека е можно да се работи за група која влегла од Косово, но засега не можеме да ги потврдиме тие сознанија, бидејќи немаме такви информации во моментов“, изјави Иво Котевски, портпарол на МВР.
Од Танушевци или Косово? Според извори на А1 од МВР, не е исклучено групата нелегално да е уфрлена, од Косово или областа Прешево, но потврда за тоа нема од Косовската полиција.
„Имаме патроли во тој дел зашто тука е границата со Македонија. Испративме гранични патроли на КФОР и ја обезбедуваме нашата страна од границата. Но, во моментов немаме вести ниту информации за осомничените и во нашиот дел од границата е мирно и тивко. Не можам да кажам или коментирам ништо за луѓето за кои велите дека дошле од Косово, односно Прешево“, рече Ветон Елшани, портпарол на Косовската полиција.
Први на помош на нападнатите полицајци дошле нивните колеги од караулата Кодра Фура. Со санитетско возило и хеликоптери ги пренеле на Клиниката во Скопје.
Областа ја пребаруваат специјалци и Граничната полиција, но засега освен траги од пукањето и џипот кој останал во долот длабок 50-тина метри, не е пронајден ниту еден од напаѓачите.
„На местото на настанот не е затекнат никој. Специјални полициски сили вршат засилени безбедносни проверки и мерки во делот на границата кон Косово, во реонот на караулата Кодра Фура за евентуално пронаоѓање на лицата кои учествувале во нападот“, додаде Котевски.
Полицијата нема информации дали групата која го извршила нападот има поврзаност со локалното население, или криминални групи од Македонија.

Mnogu nejasni se rabotite... Presevo e vo Kosovo? dokolku ne se jasni rabotite nemozeme da obvinime nikogo samo mozeme da predpostavuvame.. normalno krivi se tie sto ja vodat drzavata...

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
A KOJ JA NAMESTIL ZASTO NE NE NAMESTILE MENE ILI TEBE PA DA JA ZAVRSIME RABOTATA KAO SO TREBA,ABE TAA NEE NI ZA U ILIOTER DA JA STAVIS ,I USTE EDEN NEDOSTATOK IMA GOVORNA MANA,ILI GO KOPIRA GVUJO.DA TI KAZAM STO SE DESI SINOKA NA IZLEZ OD SKOPJE PREMA TETOVO KATASTROFA BE BRAT,DZANDARIVE STOPIRALE KOLA A U KOLATA BIL SEFOT NA VOZNIOT PARK VO MINISTERSTVOTO ZA TRANSPORT I VRSKI ,I OVOJ SVRTIL EDEN TELEFON I EVETIGO AGIM KONDOVECOT SO BANDATA ,DZANDZRIVE SE USTRALE GI IZBRKAL OD PUNKT,MNOGU DOLGO TREBA DA TI PISUAM ZATOA STO SE SLUCUVALO NESTO EM INTERESNO EM ZA SMEENJE ,AMA I ZA PLACENJE ,SAKAM DA TI KAZAM DEKA VO OVAA PROPELERSKA DRZAVA NEMA ZAKON BAS ZA NISTO,A MVR TOA TIE RASTIMOVAN ORKESTAR NA CELO SO ONAA GLUPACA GOCA .TOA MI BESE POENTAT DA TI KAZAM.
Глупачата ја наместивиме ние. Може не директно туку индиректно. А таму сеуште ја одржуваат ВМР-Овци кој и овде на форумот ме убедуваат дека Грујо е единствениот кој ќе ја спасел Македонија. Дека бил безгрешен и се работел според уставот и законите. Јас разбирам дека мора економски да зајакнеме но безбедноста е на прво место. Тоа како да градиш куќа а не си ставил темели. А темелите се партиска полиција, роднини на клучни места и тотално неука министерка.
А највеќе боли што не лаже сите. Криминалци биле. А нив секој ден ги има се повеќе. Ги даваат на странски телевизии. Само кај нас ништо не се кажува. МВР глуми лудило.
Не мислам дека македонците мора сами да се организираат во некој си организации. Верувајте дека полицијата тогаш веднаш ќе реагира.
Плаќаме даноци за да ја има таа полиција. Таа полиција не служи само да ја го брани собранието или да го брани само Грујо и да затвори 50 улици за да безбедно помине он. Таа полиција служи и за да обезбеди безбедност на цела територија на цела РМ. Да ме обезбеди бедно
Ако за ова не го бива нека си оди. Нека си прави економија во својата куќа.
Да не ме разберете попгрешно, не сум за СДС да се врати. Барам само одговорен премиер и уште поодговорн министер за внатрешни работи. Сугурен сум дека во ВМРО имаат таков човек.
Сега мора да има акција. Не мислам тука на тенкови и транспортери. Не мислам повторно да се мобилизираат резервисти. Има сили и начини полицијата да го среди ова. Мора само оваа задача да им се даде на професионалците во МВР.
Мора да се признае дека има проблеми и мора да се работи. Грешката веќе е направена што е дозволено тие групи да се формираат. Но има начини тоа да се одстрани. А не оној Котевски секој ден да смислува по едно оправдување за тоа што и како се случило и никој ништо да не прави.
А денес веќе го има следново: Има изгорена фабрика на македонец во Тетово, пронајден труп на патот Тетово- ЈАжинце и снимки на УЧК во Куманово.

Kajgana Shop

На врв Bottom