Еден и единствен...

R

Randy

Гостин
Не ја разбираш поентата тука. Не е битно што е дозволено а што не, битно е што всушност се случува на терен. Јас сосема се слагам дека немало поголем број на фертилни жени, и односот маж/жена во креирањето на потомството бил 1-1. Но овој однос може да се добие на повеќе начини. Како што напишав погоре, може сите до еден да се моногамни, и може сите да имаат по 3, 5 или 10 партнери, и пак ќе го добиеш истиот однос.
Еволутивната стратегија на мажите е да ебат се што можат да ебат, зошто целиот товар на издржувањето на детето можат да го остават на жената, додека тие ебат други крцкалчиња. Како да е, децата оставени само на мајката имаат помала веројатност да преживеат, па мажот треба да одбере жена со која заеднички ќе ги одгледува децата, но во меѓувреме ќе ебе и на страна, бидејќи тоа ништо не го чини, а еволутивно може само ќар да има. Жената пак, има друга стратегија. Таа не сака некој да ја опне и да и го остави детето сама да го гледа, бидејќи тоа би било во најголем дел губење ресурси (детето нема големи шанси да преживее), и затоа жената ќе инсистира да најде маж кој ќе се грижи за нивните деца. НО! Откога ќе најде таков маж, најдобра еволутивна стратегија на жената е да работи на диверзификација на генетскиот материјал кај своите деца, најчесто со помош на комшијата или млекарот. Ова треба да биде внимателно и дискретно изведено, бидејќи ќе мора да го подметне копилето на мажот, за тој да го издржува како свое дете. Како резултат на целата оваа дилувијална шпанска серија се развиле предрасудите за "курви" во периодот на патријархатот, бидејќи мажите нашле социјален начин да го спречат "курвалокот", што е еволтивен ќор сокак за нив, бидејќи своите ресурси ги вложуваат во туѓ генетски материјал (подметнатото копиле).
Се е тоа убаво за читање, ама проблемот е што не ти е фалсифиабилна теоријава. ;)

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Одлична тема и имам толку многу што сакам да кажам.... :)
Николина викаше дека не битен квантитетот туку квалитетот, FARANG дека не можеме да знаем дали има квалитет ако нема квантитет. Односно како знаеш дека нешто е стварно многу добро ако немаш со што да го споредиш. Или како знаеш дека тој/таа е добар во кревет ако не пробаш со други да видиш како е.

Работата е што за да останеш со некој цел живот не е потребно тој/таа да биде најдобриот избор. Не е потребно да биде најдобар во кревет или да нај нај.. во секоја смисла.
Всушност критериумот е да биде доволно добар/а. Јас верувам дека ако партнерот те задоволува 80-90 посто ти нема да сакаш да одиш со други.

Јас би одел дотаму да кажам дека ова е всушност единствениот начин да се одржи среќна моногамна врска. Зошто?
Ако парнерот не не задоволува, автоматски сме несреќни и оние похрабрите, што ќе се осмелат да направат скок во непознато, и да одат наспроти социјалните норми , како и оние повеќе склони кон неверство, ќе бидат неверни.
Ако пак решиме да не се задоволиме со одреден процент на компатибилност со парнерот (што се вели да го/ја прифатиме со сите мани и доблести), тогаш ќе останеме сами на крај. Да, секогаш, ќе има нови 20 годишни студентки што ќе сакаш да ги легнеш... ама дали тие ќе сакаат да те легнат тебе? Всушност твојата вредност на пазарот опаѓа со текот на времето. А уште полошо е ако си женско.
А пак, од друга страна е многу неекономично да се напушти долга врска. Едно, не си веќе баш млад/а и убава како што си бил/а пред икс години, со години не си бил/а сингл, нема да ти биде баш лесно..., со самото раскинување се губат пријатели (тие што ви биле заеднички другари ќе мора бираат помеѓу вас зошто вие веќе нема да сакате да се видите), а тука е и фактот што со раскинувањето се враќаш на square one: се надеваш дека ќе најдеш подобар/а ама може да не успееш може и полош/а да ти се погоди.
Кој пробал се заебал, кој не останал пишман. Damned if you do, damned if you don't.

Ама се тоа е ако запнеш да бараш мани. Ако тргнеш по тој пат, никако не си, и никако нема да бидеш задоволен, зошто како всушност можеш да пресметаш дали си го направил правилниот избор. Засекогаш можеш да размислуваш и да шпекулираш на тема, што ќе беше ако...
Ако решиш да бидеш среќен/а со тоа што го имаш ќе бидеш среќен, брат, со тоа што го имаш. Затоа рекле старите, пред да се жениш, отвори ги очите 24. Откако ќе ја земеш, чувај ги подзатворени.

Значи, на долги патеки, попаметно е да се биде верен.
Но тоа не значи дека нема да изневеруваме зошто, да расчистиме, сите имаме нагон за неверство. И пишуваа пред мене, дека тоа не значи дека мораме да потпаднеме под искушението и да изневериме. Имаме свест и разум и можеме да одолееме. Прашањето е до кога. Дали засекогаш? Колку искушение можеме да издржиме. Научни истражувања потврдиле дека човековата способност да се контролира е лимитирана на одредено количестово во денот. Што потоа?

Но да се запрашаме, дали неверството е толку лоша работа и зошто?
Прво, јас разликувам изневерување зад грбот на парнерот и немоногамност (полигамија/полиандрија или едноставно имање повеќе парнери)
Проблемот со првиот случај се повредените чувства: човек се чувствува предаден, човек на кого сте му верувале толку многу, ви прави вакво нешто зад грб, па можеби ќе се појави несигурност, дали јас бев причината, дали јас сум неадекватен, дали сум досаден/а, дали не ја/го задоволувам во кревет, дали не изгледам доволно добро, дали неуспевам во мојата улога маж и сопруг/жена и сопруга....
Па после доаѓа социјалната стигма... она, да ти набиле рогови... Или сите муабети што ќе се вртат пред да дознаеш... она каква будала си бил/а и све тоа.

Тоа е проблемот, а не самото имање повеќе партнери. Пример е било која држава каде полигамијата е дозволена.
Оттука, не е проблем да се има секс со други додека сме во врска, проблем е да се направи тоа зад грбот на партнерот.

Е сега, заклучокот, зошто ептен се распишав.
Всушност мислам дека е здраво да се има некаков издувен вентил за нашите базични инстинкти. Ако се нема, или ќе се изневерува или ќе имате секс, а ќе мислите на оној другиот/другата што ве напалил.
Така на пример свингерството ми е добар пример за ова што го зборам. Двајцата сте тука, двацата знаете зошто сте тука, и откако добро ќе се изебете, ќе се задоволите, сите оние работи што парнерот не сака да ги прави во кревет ќе ги направите...
си одите дома среќни и задоволни, верни и си се сакате и се почитувата и се.
И не страда никој. И волкот сит и овците на број.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
јас налетав на правиот уште одамна, нема што да налетувам на други:) те сфаќам што сакаш да кажеш, ама најмногу зависи до личноста, не генерализирај за тоа како функционираме, не сме сите исти;)
Ако си налетала на правиот, како тоа си била во ситуации да изневериш?

Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
Мех, не се отворени во никаков контекст. Си имаш тема и перцепција. Ти како реагираш на некоја тема е твој проблем, како што мојата перцепција си е мој. Ја барем не окривувам човек што отвора тема дека шири пропаганда и лицемерие, секој може да си пљампа што сака, ама затоа можеш да си пишеш ти што мислиш.

Околу болдот. Од кај знаеш ти кој продава овде лажен морал и лицемерие, како се гледа тоа баш ме интересира? Луѓето изневерувале, вау ја откривме Америка. Ако нешто секогаш сум го сметала за крајно лешперски начин на влагање со клизачи во дискусија е моментот, користење зборови како „луѓето“ и „сите“. Сачувај да си кажете јас ова, јас она, оти ептен лично ќе излезе. Па врти околу поента, индиректно, наместо да си кажеш директно. Е тоа е лицемерие и лажен морал.

Изгледа не го сфати баш она што го пишав во првиот свој пост на темава. Од каде потребата на напишано човечко искуство да му се пуштиш дека лаже или дека ќе изневери, освен ако во пракса самата не го практикуваш тоа? Мене само ме асоцира на тоа дека ти како личност изневеруваш и си го проектираш тоа на секој човек што ќе спомне верност и врски. Истата психологија е и кај верните луѓе, тие мислат дека со кого и да си фатат работа тој/таа нема да го/ја изневери зашто човек кој не е кадарен за неверство тоа го проектира на другите.

Мене тотално не ме погодува што пишала Луси Лу , ти, или било кој друг на темава. Изневерил океј, останал верен пак океј. Ич не ме заболе, читам постови, искуства, си ги земам здраво за готово, оти ни ве знам, нити пак имате било какво влијание врз животот. Реакциите за морал, чесност итн итн, ги чувам за луѓето кои ми се пријатели и личноста која сакам да ми е партнер. Другите што приказни кажуваат, тотално не ме занима. Ако си доволно зрела, тоа ќе го разбереш и нема да реагираш бурно на темиве на било каков став.

Паричката има две страни. И ти го знаеш тоа. Подобро кажи си јас изневерувам, отколку да викаш дека сите други изневеруваат. Тоа е веќе став. А обидот да фатиш да цитираш луѓе кои викаат дека се верни, за да им докажеш дека ќе станат неверни или дека лажат мене ми е живи смешки. Тука е твоето лицемерие. Кажи си јас сум неверен човек, би простила да ме изневерат итн итн. Нема потреба туѓите ставови и искуства да се земаат како изговор за одоколу да се каже своето, макар тоа биле форумски постови за чија вистинитост никогаш не можеш да бидеш сигурна. Има верни луѓе, ако сакаш личен пример, еве јас ќе се земам себеси, попрво ќе го оставам човек отколку да го изневерам. И сега ти тоа ќе го гледаш како лицемерие, лага, продавање Мајки Терези шо ти ја знам. Ама си викам мајке ми, кога јас можам, моиве блиски исто можат, ондак до човекот и ставот е, оти свесни суштества сме, да не се лажеме.

Затоа ко ќе почне да ми пљампа човек дека сите се неверни, па гледам и на мои пријателки ќе седне некој од страна и им објаснува бесни глисти дека партнерот сигурно ги изневерил, дека прашање на време е кога они ќе изневерат јас на челото на тој што зборува читам: изневерил! И друга работа, неверството е категорија која опфаќа лага, маткање работи зад грб, а јас со луѓе кои отворено признаваат дека би сториле таков чин си се држам на дистанца. Човек кој е способен на личноста со која дели интима да и збрца нож во грб и да и продава басни, замисли што може тебе да ти направи. Милион оправдувања ќе си најдете за неверство, нормално најистакнатото е дека човекот бил полигамно суштество. Наместо да зачувате нечие достоинство и своето воедно и да оставите човек да живее без вас и вие без него, кога веќе не ви е доволен, подготвени сте да му продавате нему басни додека го правите мајмун со друг. Страва од карактери.

П.С Сум навезала пост во стилот на Sussaro.:icon_lol:
...
Многу поенти во еден пост, пун арсенал Big Guns со ќор фишеци муниција..
Кој изневерил - изневерил - ако не научил ништо ќе си научи..
Не ти држи вода тоа дека попрво некого ќе оставиш - отколку да изневериш.. тоа не се планира.. едноставно се случува, тоа е момент во кој не си планирал да се најдеш ама ако се најдеш - значи си сакал да се најдеш..
Ако оддолееш значи имаш едноставно партнер до себе кој те исполнува,привлекува,компатабилен со тебе и те усреќува.. Ако не си во таква ситуација,секако дека порано или подоцна "ќе бараш" таков партнер.

Никој не планира да изневери - ама се случува.
Тие што шират пропаганди на верност - први се зезнуваат.
Тие што бараат изговор за неверство - ќе си најдат.
Тие што си имаат добар партнер - ако е обострано ќе ги биде - а може не.
Најголемата глупост е што луѓето што еднаш се разочарале или двапати веќе "немаат верба "во љубов..
Тие што се упорни и после 10 пропаднати врски може ќе најдат соодветен ЕДЕН И ЕДИНСТВЕН а некој од прва може ќе најде,некој од втора..
Ќор фишекот е тоа што суетите се бесконечни,човечкото око е лакомо, вербата во љубовта е - ДАј ми -па- НА Ти
Довербата денес се помалку има, Искреност уште поретко.. Ама тој што е упорен или ќе се умори или ќе најде тоа што го бара. Некој и го нашол тоа што го бара АМА сеуште не знае и не е свесен, некој откако ќе го изгуби ќе сфати што имал ..
Некој па има други приоритети па за љубов ич не му чуе, некој поистоветува љубов=добар секс, некој бара соодветен карактер, некој бара сигурност и верност..
Така да со среќа на сите, т.е. кршете нога да не Ве Баксузирам :)

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Ако си налетала на правиот, како тоа си била во ситуации да изневериш?
е така сум била излезена со другарките сама и ми се пикувале машки, ако сум сакала можев да го изневерам да заминам со некој од тие машки.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
е така сум била излезена со другарките сама и ми се пикувале машки, ако сум сакала можев да го изневерам да заминам со некој од тие машки.
Зошто не си ги пресекла одма, за да не ти се упикуваат?

F

FARANG

Гостин

Тоа само значи дека не си налетала на некој „подобар“ од „вистинскиот“. Искушенија секогаш ќе има во принцип тие што се поискусни и пробале повеќе ценат кога го имаат „вистинскиот“. Може ти си искчучок не викам не, ама у принцип луѓето сме такви always curious, and as they say curiosity killed the cat.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Лошо е неизживеан маж, но богами и жена, а најлошо кога некој сака да продава лажен морал, под парола "Ти си ми прв и последен" (а уште колку ли имало помеѓу...).

Ова е 90% проблемот кај машките и женските што се впуштаат во флерт,по нашински мување и можда повеќе од тоа.
Кој не ја “завршил“ таа работа на млади години,на постари години односно во брак,големи се шансите да се излета со некој/а од работа колега,од ново маало комшија,од фитнес тренерот итн.
Особено е пресудна промената на локација,работна средина,ново друштво.
Јас искрено не познавам некоја што останала верна на дечкото/сопругот,имав една другарка за која рака давав дека ке остане верна на дечкото ама се покажа дека сум грешел за неа.
Така да се се сведува на личната природа и карактер на човекот. Некои се такви некои не се,кој си е по спортот,кој си има мерак,тоа ти е.

F

FARANG

Гостин
Одлична тема и имам толку многу што сакам да кажам.... :)
Николина викаше дека не битен квантитетот туку квалитетот, FARANG дека не можеме да знаем дали има квалитет ако нема квантитет. Односно како знаеш дека нешто е стварно многу добро ако немаш со што да го споредиш. Или како знаеш дека тој/таа е добар во кревет ако не пробаш со други да видиш како е.

Работата е што за да останеш со некој цел живот не е потребно тој/таа да биде најдобриот избор. Не е потребно да биде најдобар во кревет или да нај нај.. во секоја смисла.
Всушност критериумот е да биде доволно добар/а. Јас верувам дека ако партнерот те задоволува 80-90 посто ти нема да сакаш да одиш со други.

Јас би одел дотаму да кажам дека ова е всушност единствениот начин да се одржи среќна моногамна врска. Зошто?
Ако парнерот не не задоволува, автоматски сме несреќни и оние похрабрите, што ќе се осмелат да направат скок во непознато, и да одат наспроти социјалните норми , како и оние повеќе склони кон неверство, ќе бидат неверни.
Ако пак решиме да не се задоволиме со одреден процент на компатибилност со парнерот (што се вели да го/ја прифатиме со сите мани и доблести), тогаш ќе останеме сами на крај. Да, секогаш, ќе има нови 20 годишни студентки што ќе сакаш да ги легнеш... ама дали тие ќе сакаат да те легнат тебе? Всушност твојата вредност на пазарот опаѓа со текот на времето. А уште полошо е ако си женско.
А пак, од друга страна е многу неекономично да се напушти долга врска. Едно, не си веќе баш млад/а и убава како што си бил/а пред икс години, со години не си бил/а сингл, нема да ти биде баш лесно..., со самото раскинување се губат пријатели (тие што ви биле заеднички другари ќе мора бираат помеѓу вас зошто вие веќе нема да сакате да се видите), а тука е и фактот што со раскинувањето се враќаш на square one: се надеваш дека ќе најдеш подобар/а ама може да не успееш може и полош/а да ти се погоди.
Кој пробал се заебал, кој не останал пишман. Damned if you do, damned if you don't.

Ама се тоа е ако запнеш да бараш мани. Ако тргнеш по тој пат, никако не си, и никако нема да бидеш задоволен, зошто како всушност можеш да пресметаш дали си го направил правилниот избор. Засекогаш можеш да размислуваш и да шпекулираш на тема, што ќе беше ако...
Ако решиш да бидеш среќен/а со тоа што го имаш ќе бидеш среќен, брат, со тоа што го имаш. Затоа рекле старите, пред да се жениш, отвори ги очите 24. Откако ќе ја земеш, чувај ги подзатворени.

Значи, на долги патеки, попаметно е да се биде верен.
Но тоа не значи дека нема да изневеруваме зошто, да расчистиме, сите имаме нагон за неверство. И пишуваа пред мене, дека тоа не значи дека мораме да потпаднеме под искушението и да изневериме. Имаме свест и разум и можеме да одолееме. Прашањето е до кога. Дали засекогаш? Колку искушение можеме да издржиме. Научни истражувања потврдиле дека човековата способност да се контролира е лимитирана на одредено количестово во денот. Што потоа?

Но да се запрашаме, дали неверството е толку лоша работа и зошто?
Прво, јас разликувам изневерување зад грбот на парнерот и немоногамност (полигамија/полиандрија или едноставно имање повеќе парнери)
Проблемот со првиот случај се повредените чувства: човек се чувствува предаден, човек на кого сте му верувале толку многу, ви прави вакво нешто зад грб, па можеби ќе се појави несигурност, дали јас бев причината, дали јас сум неадекватен, дали сум досаден/а, дали не ја/го задоволувам во кревет, дали не изгледам доволно добро, дали неуспевам во мојата улога маж и сопруг/жена и сопруга....
Па после доаѓа социјалната стигма... она, да ти набиле рогови... Или сите муабети што ќе се вртат пред да дознаеш... она каква будала си бил/а и све тоа.

Тоа е проблемот, а не самото имање повеќе партнери. Пример е било која држава каде полигамијата е дозволена.
Оттука, не е проблем да се има секс со други додека сме во врска, проблем е да се направи тоа зад грбот на партнерот.

Е сега, заклучокот, зошто ептен се распишав.
Всушност мислам дека е здраво да се има некаков издувен вентил за нашите базични инстинкти. Ако се нема, или ќе се изневерува или ќе имате секс, а ќе мислите на оној другиот/другата што ве напалил.
Така на пример свингерството ми е добар пример за ова што го зборам. Двајцата сте тука, двацата знаете зошто сте тука, и откако добро ќе се изебете, ќе се задоволите, сите оние работи што парнерот не сака да ги прави во кревет ќе ги направите...
си одите дома среќни и задоволни, верни и си се сакате и се почитувата и се.
И не страда никој. И волкот сит и овците на број.

Точно, за да останеш со некоја не треба да е најдобрата доволно е да те задоволува. Проблемот е што со тек на време сите се менуваме. Она што јас го мислев за одличен секс пред 10 год денес го напрекувам ванила секс. Тешко дека некоја од мојте партнерки од тој период би ме задоволиле денес. Да не навлегуваме премногу во ова оти ова е цела нова тема, само имај го на ум и тоа.

За студентките, секогаш ќе ги има не се секирај. Потребано е само да знаеш каде, како и нормално да имаш и ти нешто да понудиш. За да ме сватиш подобро треба малку глобално да гледаш на ова. ;)

Не дај боже да си во таква ситуација ама за мене изборот е лесен. Ако имам деца ќе мислам на нив ако немам тогаш ќе мисам на себе. Себично знам ама сепак имам еден живот и ќе го живеам како што сум замислил. Ако изгубам некој пријатели здравје, бар знам дека не ми биле пријатели, ќе си најдам нови.

За нагонот за неверство - 100% се слагаме.

За свингерство збори откако ќе пробаш (ако си пробал секоја чест оти во МКД нема баш некоја сцена). Едно е како е на филм или да читаш друго е во живо. Не е за секого и има расипано повеќе бракови него што има средено. Tread careful there

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Интересна ми е женската психологија ........... женските повеќе веруваат во вистинска љубов и го чекаат својот принц на бел коњ т.е. идеалниот им партнер, е сега дали ќе го пронајдат или не тоа е под знак ? .............. додека пак кај машкиот пол мислам дека повеќе е изразен сексуалниот инстинкт/нагон(желбата за секс) и искрено ретко кој маж верува во вистинска љубов и такви ствари !

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.347
Во тема каде сите глумат светци и уште носи име "Еден и единствен..." не можеш да искоментираш а да не се препознаат 90% па да ти влезат со клизачи "јас вака јас така"...не се работи за проблематиката на темава, колку што секој сака да се излаже себе и да докаже на другите дека е цвеќе за мирисање. :icon_mrgr: Затоа ќе останам воздржан.
Секое добро и убав ден.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Во тема каде сите глумат светци и уште носи име "Еден и единствен..." не можеш да искоментираш а да не се препознаат 90% па да ти влезат со клизачи "јас вака јас така"...не се работи за проблематиката на темава, колку што секој сака да се излаже себе и да докаже на другите дека е цвеќе за мирисање. :icon_mrgr: Затоа ќе останам воздржан.
Секое добро и убав ден.
Потполно се согласувам ............... кој/а лаже, самиот/самата себеси си се лаже ................ ова важи и за машките и за женските, арно ама женските се тие кои повеќе веруваат во тоа ’’еден и единствен‘‘ т.е. веруваат во принцот на бел коњ ............... кај машките поинакви се работите, психологијата ни е различна, опишав погоре !
Женските се тие кои велат дека веруваат во вистинска љубов, за разлика од машките кои се пореални и не се занимаваат со такви глупости ......... вистинска љубов бла бла .......... кај машките е поголема сексуалната енергија/сексуалниот нагон(желбата за секс), а дали таа сексуална енергија ќе биде потрошена со една или со друга женка тоа е небитно !
П.С. Сакам да кажам дека никој/а не е светец/светица, но барем машките помалку глумат лудило и помалку се замараат со такви утопии и фантазии ко вистинска љубов/принц на бел коњ бла бла бла ............ различна психологија имаат жените, а сосема поразлична мажите и тоа е тоа !

F

FARANG

Гостин
Потполно се согласувам ............... кој/а лаже, самиот/самата себеси си се лаже ................ ова важи и за машките и за женските, арно ама женските се тие кои повеќе веруваат во тоа ’’еден и единствен‘‘ т.е. веруваат во принцот на бел коњ ............... кај машките поинакви се работите, психологијата ни е различна, опишав погоре !
Женските се тие кои велат дека веруваат во вистинска љубов, за разлика од машките кои се пореални и не се занимаваат со такви глупости ......... вистинска љубов бла бла .......... кај машките е поголема сексуалната енергија/сексуалниот нагон(желбата за секс), а дали таа сексуална енергија ќе биде потрошена со една или со друга женка тоа е небитно !
П.С. Сакам да кажам дека никој/а не е светец/светица, но барем машките помалку глумат лудило и помалку се замараат со такви утопии и фантазии ко вистинска љубов/принц на бел коњ бла бла бла ............ различна психологија имаат жените, а сосема поразлична мажите и тоа е тоа !

Темата не е толку љубов колку лојалност. Дали може да се остане верен на првиот сексуален партнер? Мислам дека мажите над 99% се реални дека нема шанси дека сакаат да пробаат и да споредат. Нема маж што нема некоја отракана фанатзија која ако би му се укажала шанса не би гледал да ја исполни. Мислам дека и жените се такви може во малце помал процент и нивните фантазии се поразлични, некој се многу поспецифични и мора многу работи да се поклопат за да се запали и реши да ризикува ама сепак кога коцките ќе се поклопат тогаш и те како бива. Дур живеев во Бангкок кога ќе ми скурчеа локалните цури најлесно се ловеа стујардесите, многу полесно него туристките кој ги имаш на секој чекор. Стујардесите беа полесни, они се обично на ден одмор и некогаш зависно од ротацијата може доста долго време да не биле дома. Баш тие мажените поготово убавите кој на прв поглед изгледаат недопирливи паѓаа на неколку убави зборови малку романитка.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Полигамни сме не зошто не сакаме партнерот да се ебе со друг, туку зашто ние сакаме да ебеме други.
Нејќам да навлагаме во водите на "ја мислам дека..." и тука се одјавувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom