Европска Унија

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.426
Нашле Македонците да кажат сакаат во ЕУ а се надеваат дека ќе се распадне. Во нато се а навивачи на Русија. :tapp:
Види, Македонија досега има изгубено барем десетина милијарди на економски план, заради сите блокади што ги кркаме, оти нели ЕУ се залага за единство, правиле, вредности ...

За сега да видиме дека Германија, БУКВАЛНО му се ПОСРА на Шенген, затоа што Олаф можи да изгуби избори.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.704
Поени од реакции
33.915
Ок, се што пишувате, ваше право ваше мислење. Некои се точни, некои делимично точни, некои чиста лага. Ама да прашам јас еве, гарантирано едно добри 50-60% од оние овде што се антиЕУ, да им се проверат ИП адресите пишуваат од ЕУ држави. Зошто е тоа така, ако толку пропаѓа ЕУ, и ако веќе тоа општество почнува да труе, зошто не си го фатите патот за назад, или за Владивосток и Пекинг?
Можеби баш затоа што им мислат добро на тие ЕУ држави, баш заради тоа се критични... Не ти текнало на тоа?
Најпосле кој подобро ги гледа срањата, од тие што живеат таму во ЕУ?

Јас чинам другпат сум те прашал дали си некаде од источниот дел на Македонија, не ми текнува што ми одговори, а те прашав тогаш за некои ставови од кои се гледаше дека си ја немал таа „среќа“ да искусиш подолго „соживот“ со Шќиптарите. А може и сум те замешал со некој, во кој случај извинувај... Епа истата поента е, некои работи треба да ги доживееш за да судиш. А да знаеш, тоа што им се дешава сега во ЕУ државите - тоа не е ни 5% од срањата што сме ги трпеле ние Македонците како мнозинство во Македонија.

Има и една интересна тема на форумов која очигледно не си ја отворил, па ете пролистај ја. Ама одпозади нанапред почни пошто ЕУ демократијата ги брише твитер/телеграм постовите. Што постар пост тоа поверојатно е дека е избришан.

Или разгледај го овој твитер канал:
Автоматски споено мислење:

Викаш?
Можи затоа ќе ги носат овие од Кенија. :D

Germany to welcome 250,000 Kenyans in labour deal

Germany has agreed to open the doors to 250,000 skilled and semi-skilled Kenyan workers in a controlled and targeted labour migration deal.

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Јас чинам другпат сум те прашал дали си некаде од источниот дел на Македонија, не ми текнува што ми одговори, а те прашав тогаш за некои ставови од кои се гледаше дека си ја немал таа „среќа“ да искусиш подолго „соживот“ со Шќиптарите. А може и сум те замешал со некој, во кој случај извинувај... Епа истата поента е, некои работи треба да ги доживееш за да судиш. А да знаеш, тоа што им се дешава сега во ЕУ државите - тоа не е ни 5% од срањата што сме ги трпеле ние Македонците како мнозинство во Македонија.
Веројатно си ме помешал со друг, не сум од Источна Македонија, а не живеам на Марс за да видам што трпиме. Само што јас и ти имаме различен светоглед на она кој е лекот за излез од таа состојба. Јас вината прво ја барам во нас самите, оти сепак, самите сме си го дозволиле тоа, и тоа е реалност. За пуста фотелја.. Да се разбериме, никој нема да дојди од УСА или Русија (освен ако немаат интерес во тоа) и добронамерно да ни речат луѓе прекинете со она вашето „наведната глава сабја не ја сечи“ и треба малку да се покажат заби. Напротив, и големите сили на Балканов и каде и да било, пре би поддржале некои што знаат што сакаат, што имаат свој став, и што се упорни во нештото, отколку некој што постојано се самосожалува, некој што секој за се му е крив освен самиот себеси итн...Па еве, подвлечи паралела ти со кој сакаш поќе да се дружиш со човек кој постојано плаче кука како животот му е мизерија, како сите се против него и сите за се му се криви, а со прст не мрда да го промени тоа, или со некој иницијативен и пркосен што постојано бара излез од ситуацијата?

Можеби баш затоа што им мислат добро на тие ЕУ држави, баш заради тоа се критични... Не ти текнало на тоа?
Едно е критика, а сосем друго барање да се сврти Македонија кон други алтернативи. Тука имаме разлика огромна.

Како Македонија ние за да дојдеме до тој стадиум да можеме да бираме што како, ние прво треба да си ја средиме домашната работа, и да си ги завршиме оние работи што зависат од нас самите како за почеток како поединци, потоа како држава. Е тек после може да си одлучиме кој пат ќе го фатиме.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.704
Поени од реакции
33.915
Јас вината прво ја барам во нас самите, оти сепак, самите сме си го дозволиле тоа, и тоа е реалност. За пуста фотелја..
...
Како Македонија ние за да дојдеме до тој стадиум да можеме да бираме што како, ние прво треба да си ја средиме домашната работа, и да си ги завршиме оние работи што зависат од нас самите како за почеток како поединци, потоа како држава. Е тек после може да си одлучиме кој пат ќе го фатиме.
Во ЕУ државите, луѓето „сами си се криви“ за ова што им се дешава?
Ужас со имигранти, насилство, силувања, криминал, стандардот 10 пати подоле паднат, итн, итн... Гласале за ова? Кога се жалат, а се жалат, не ги апсат и не ги осудуваат за „расизам“, или „говор на омраза“, итн, итн?

Ти навистина не следиш што се дешава?
Не постои демократија, а револуции се малтене невозможни во општество со 100% надгледување.

И доста со тој синдром на жртва. Не е до нас, нели гледаш дека во куп држави кои се на нишан - не истото туку многу полоши работи им се дешаваат.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Во ЕУ државите, луѓето „сами си се криви“ за ова што им се дешава?
Ужас со имигранти, насилство, силувања, криминал, стандардот 10 пати подоле паднат, итн, итн... Гласале за ова? Кога се жалат, а се жалат, не ги апсат и не ги осудуваат за „расизам“, или „говор на омраза“, итн, итн?

Ти навистина не следиш што се дешава?
Не постои демократија, а револуции се малтене невозможни во општество со 100% надгледување.

И доста со тој синдром на жртва. Не е до нас, нели гледаш дека во куп држави кои се на нишан - не истото туку многу полоши работи им се дешаваат.
Ванлок, ситуацијата ја претставуваш 10 пати полоша отколку што во реалноста е. Да те чита вака човек што не знае каков е таму животот ќе си речи за Нигерија и Замбија зборуваш. Точно е дека последните години имиграцијата се наметнува како најголем проблем на Западот, затоа е и подемот на пронационалистичките десни партии. Стандардот точно не е каков што бил пред 10тина години, но не е 10 пати помал. Сите имаме роднини, пријатели што живеат таму, не мора да читаме на интернет. Сите гледаме каков живот живеат и слично.

Добро, кој ни е крив еве како мал пример да наведам, што државава ни е депонија, што ѓубре има насекаде, и сите фрламе кај што ќе ни текни? Западњаците од авион да не го фрлаат ѓубрето кај нас, или ние со нашата несовесност го правиме тоа?

Америте да не ни се криви што за да ти се породи жената во болница ти бараат рушвет?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.704
Поени од реакции
33.915
Ванлок, ситуацијата ја претставуваш 10 пати полоша отколку што во реалноста е. Да те чита вака човек што не знае каков е таму животот ќе си речи за Нигерија и Замбија зборуваш.
10 пати полоша отколку реалноста??
Ахахаха!!!! АААААХАХАХАХАААААА!!!!!!!

Детско дружење во Шведска.

Во рубриката „баравте гледајте“ следува шиптарисување во Белгија...

Некаде во ЕУ

Во останатите вести...

Те знам добро, па знам и дека нема ни да ги отвориш линковите од претходните постови... А ако ги отвориш, ќе се правиш на тошо и ќе продолжиш со инеатот. Епа ете со примери КОЛКУ НЕМАШ ПОЈМА ЗА ШТО ЗБОРУВАШ.

Мме, ми се заглави капс-локот. :)
Патем стотици и илјадници вакви примери има. Само што нема да видиш на Дневник на МТВ, или на CNN/BBC.

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Ванлок, мајкаму стара, како еднаш не се научи дека ова е форум, ФОРУМ. Сите споделуваме свои мислења и свои гледишта, и ако има некој спротивно мислење за нешто од тебе, не мора очите да му ги копаш. Не мора толку да ти се заглавува капслокот, не сме ќори де, а и не се плашиме кога некој вика, така да чил аут малку.

Кога се работи за видеата.

Турските пикници, во Германија се одржуваат еднаш годишно од 1970 година минимум. Од кога има Турски доселеници во Германија. Ама ако ставиш видео, и ако напишиш обичен ден во Штутгарт сите овде ќе си мислиме дека ова секој викенд е вака...Како беше она, голташ пропаганда или како беше твоја изрека?? Тоа видеото каде ученик тепа ученичка, ученикот е белец како што гледам. Тие црнците кај што се ебат среде парк, сакаш видеа да ти дадам и белци кај што се ебат?!

Не ми е поентата да бранам некој и да релативизирам, крај краева секој што дробел нека си срка, но малкуцка намали со пропагандата и како што ми велиш ти да не гледам Снн и ББС, и јас ти викам да не гледаш само Радио Џенова.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.704
Поени од реакции
33.915
Ванлок, мајкаму стара, како еднаш не се научи дека ова е форум, ФОРУМ. Сите споделуваме свои мислења и свои гледишта, и ако има некој спротивно мислење за нешто од тебе, не мора очите да му ги копаш.
Така де. Во ред да имаш свое поинакво мислење... Само што немаш аргументи за да го аргументираш истото. Проблемот не е што имаш различно мислење, проблемот е што ти ги игнорираш фактите и аргументите дека мислењето ти е погрешно.

Разбираш?
Не зборуваме за тоа кое пиво или ракија се подобри, за тебе Горско може да биде најдобро на свет и јас ништо да не ти кажам (ок, малку ќе ти се смеам). Ама да кажеш дека во ЕУ немаат огромна ОГРОМНА КРИЗА со имигрантите, дотаму да им е многу полошо отколку нам овде со УЧК, епа тоа не може да биде само „твое мислење“. Тоа е твоја заблуда.
А ти слободно задржи си ја заблудата, само не очекувај дека и други ќе ти ја прифатат. Не наочиглед сите овие работи кои ги гледаме.

Разбираш дека таму буквално им ги мочаат девојчињата/ќерките додека седат на клупи?
Не се заебавам, има снимки, како заебанција им е тоа на муслите имигранти. Силувања? Илјадници пати покачени. Децата им ги тепаат во училиште, ги тераат да им ги бацуваат смрдливите ноги. Во Англија десетина години игнорираа новинарски записи како има цели бордели со малолетни дечиња, претходни систематски силувани и грумирани за проституција. Пред месец дена конечно ги испоапсија, некои од нив барем, гарант уште продолжува сето тоа.

Не е 10 пати полошо... 1000 пати е полошо, и тоа што ти не сакаш да го прифатиш тоа - тоа не ја менува реалноста. Ти што сакаш мисли си во себе, ама не пишувај овде како таму било супер без очекување дека нема да ти се реплицира со реалноста.

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Така де. Во ред да имаш свое поинакво мислење... Само што немаш аргументи за да го аргументираш истото. Проблемот не е што имаш различно мислење, проблемот е што ти ги игнорираш фактите и аргументите дека мислењето ти е погрешно.
Ти одиш во крајности, значи јас никаде не демантирав дека ЕУ го нема проблемот со имигрантите. ЕУ сама си го направи тој проблем, сама и ќе го реши, никој не трпи да му ги мочаат ќерките. Од ситуацијава може да се изроди некој нов Хитлер, и затоа, не случајно реков доаѓаат во подем крајнодесничарските партии низ ЕУ баш поради тоа дека тие водат политика на нон-емигранти. Ете пример во Холандија власта ќе го менува (или веќе го смена) законот за емиграција, каде престојот за добивање Холандско државјанство од 4 рипна на 10 години со далеку поголеми барања и услови кои треба да ги исполнат барателите. Нејсе, не ми беше поентата сега да се мериме со клипови, мислам на сите ни е јасно за какви племиња се работи.

Второ што ми падна во очи околу твојот став со емиграцијава и поплавеноста на Европа од овие, мислам дека доста е контрадикторен во однос на Израел-Палестинската војна.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.704
Поени од реакции
33.915
со далеку поголеми барања и услови кои треба да ги исполнат барателите.
Аха, сигурно сега ќе се свртат работите!
(за ционистите и за муслите ти пишав во темата за Израел)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.967
Поени од реакции
5.828
Нашле Македонците да кажат сакаат во ЕУ а се надеваат дека ќе се распадне. Во нато се а навивачи на Русија. :tapp:
Си помешал БАБИ и ЖАБИ.За НАТО се само северџаните кои излегоа на референдум за промена на името додека сите што бојкотираа се против НАТО или во проценти некаде 35 према 65 посто.Утре нека направат референдум за излез од НАТО над 60 посто ќе излезат и ќе гласаат и за ова можам да се обложам во било што и со кој.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Си помешал БАБИ и ЖАБИ.За НАТО се само северџаните кои излегоа на референдум за промена на името додека сите што бојкотираа се против НАТО или во проценти некаде 35 према 65 посто.Утре нека направат референдум за излез од НАТО над 60 посто ќе излезат и ќе гласаат и за ова можам да се обложам во било што и со кој.
Кој е повеќе и кој е помалку. А во просек
интелигенција на кокошка.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.967
Поени од реакции
5.828
Кој е повеќе и кој е помалку. А во просек
интелигенција на кокошка.
Точно и баш поради таа ниска интелигенција 30 години Курто и Мурто си ја подаваат палката при менување на власта.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Точно и баш поради таа ниска интелигенција 30 години Курто и Мурто си ја подаваат палката при менување на власта.
На волкот му е дебел вратот зошто сам си ја брка работата.

Kajgana Shop

На врв Bottom