Европска Унија

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.902
Поени од реакции
25.404

pozdrav do EU. uste 800K crncugi se na pat za podobar zivot.

ovie imaat odlicni skilovi i vestini a ako ne se soodvetni za u germanija sigurno ke moze da se prekvalifikuvaat u nesto drugo... eve bateto placi za berber da stane.

1683094949262.png

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.737
Поени од реакции
35.664
...затвор за учество на протест против Лукашенко што попија доста души, тоа е па да ти кажам врв на слободата.

Добар дел од тука не знаете да разграничите слобода и демократија со анархија, така да очигледно џабе ти се објаснува.
Значи апсење учесници во државен удар и обоена револуција, тоа е анархија.
Во контраст ова долу во слободарска Холандија е слобода?

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.375
Поени од реакции
6.061
Значи апсење учесници во државен удар и обоена револуција, тоа е анархија.
Имаш избори во Белорусија, стига броењето на гласовите, од гласачките места од страна на полицијата се бркаат претставниците на опозицијата. Гласовите си ги бројат членовите на партијата на Лукашенко, и нормално, Лукашенко победува со околу 90% од гласовите што беше тригер за протестите.

Да не беше Русија, Лукашенко сега најмалку ќе беше во затвор, но за да се задржи на власт, си го предаде суверенитетот на Кремљ, и во моментов во Белорусија има повеќе руски војници отколку белоруски..

бтв Сега знам дека ќе ми споредиш со Америчките војници во Германија. Точно е и тоа.
Во контраст ова долу во слободарска Холандија е слобода?
Кога маваш на полиција секаде во светот попиваш пендрек или палица (освен во Македонија за време на шарената).

Независно дали е Холандија, Русија, Белорусија, САД или Израел.

Е сега, друго е да млатиш толпа која мава со бекатонки и мава на полиција, друго е да апсиш мирни луѓе кои протестираат...

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.902
Поени од реакции
25.404
Имаш избори во Белорусија, стига броењето на гласовите, од гласачките места од страна на полицијата се бркаат претставниците на опозицијата. Гласовите си ги бројат членовите на партијата на Лукашенко, и нормално, Лукашенко победува со околу 90% од гласовите што беше тригер за протестите.

Да не беше Русија, Лукашенко сега најмалку ќе беше во затвор, но за да се задржи на власт, си го предаде суверенитетот на Кремљ, и во моментов во Белорусија има повеќе руски војници отколку белоруски..

бтв Сега знам дека ќе ми споредиш со Америчките војници во Германија. Точно е и тоа.
Кога маваш на полиција секаде во светот попиваш пендрек или палица (освен во Македонија за време на шарената).

Независно дали е Холандија, Русија, Белорусија, САД или Израел.

Е сега, друго е да млатиш толпа која мава со бекатонки и мава на полиција, друго е да апсиш мирни луѓе кои протестираат...
vidi gi be primitivni.... treba kako u usa, izvorot na demokratijata. tamu vo boone county kade ima okulu 50 000 ziteli od koj dali 20k se glasaci izbrojale 140 000. zaebi ti na lukasensko brojacite ovie gi izbrojale glasovite na mrtovcite od koga e formirana good old usa pa do sega a bar generacija dve na onie unapred... eeeejjj puta SEDUM lazirano ne za nekoj glas... mockovci, ama ova e OK za ova ne te gledam na places.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.737
Поени од реакции
35.664
...друго е да млатиш толпа која мава со бекатонки и мава на полиција, друго е да апсиш мирни луѓе кои протестираат...
Така, така... Оние што прават државен удар во Белорусија се „мирни луѓе“ неправедно апсени, а овие во Холандија тие се „толпа која мава полиција со бекатонки“ и заслужува да ги претепаат и да им се изживуваат и кучиња живи да ги јадат. Објективноста убаво си ја покажуваш, за пофалба е. :D

Коментар од учесник на демонстрацијата:
I was at that peaceful demonstration (on our part). Was standing about 50 meters from here. The psychopaths of the police first sent us into a street. Then they tried to stop us. And used violence against us as you see. But we were thousands and passed the police left and right. God has seen everything.

Луѓето само поминувале, полицијата се обидела да ги запре ама немало многу полицајци па протестантите едноставно ги заобиколиле. Но тие што биле најблиски го изеле за сите (поточно кажано, биле изедени од кучиња и сокршени од ќутек). Никакво насилство немало од луѓето.

Патем чисто за информација, она погоре е постара снимка, протести против мерки за коронавирус. Нема никакво мавање со бекатонки по полиција, тоа е целосно твоја измишљотина за да си го оправдаш тоа што им го прават на обични луѓе на мирни протести во „демократска“ и „слободарска“ ЕУ. Тажно е што не можеш да се соочиш со реалноста. Уште илјади докази/примери топтан вака со снимки да ти покажам, ти пак ќе си релативизираш и ќе се залажуваш дека не е така. Сето тоа додека немаш ни еден контрапример/видео макар да се обидеш да аргументираш. Тажно.

Последно уредено:

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.375
Поени од реакции
6.061
Така, така... Оние што прават државен удар во Белорусија се „мирни луѓе“ неправедно апсени, а овие во Холандија тие се „толпа која мава полиција со бекатонки“ и заслужува да ги претепаат и да им се изживуваат и кучиња живи да ги јадат. Објективноста убаво си ја покажуваш, за пофалба е. :D

Коментар од учесник на демонстрацијата:
I was at that peaceful demonstration (on our part). Was standing about 50 meters from here. The psychopaths of the police first sent us into a street. Then they tried to stop us. And used violence against us as you see. But we were thousands and passed the police left and right. God has seen everything.

Луѓето само поминувале, полицијата се обидела да ги запре ама немало многу полицајци па протестантите едноставно ги заобиколиле. Но тие што биле најблиски го изеле за сите (поточно кажано, биле изедени од кучиња и сокршени од ќутек). Никакво насилство немало од луѓето.

Патем чисто за информација, она погоре е постара снимка, протести против мерки за коронавирус. Нема никакво мавање со бекатонки по полиција, тоа е целосно твоја измишљотина за да си го оправдаш тоа што им го прават на обични луѓе на мирни протести во „демократска“ и „слободарска“ ЕУ. Тажно е што не можеш да се соочиш со реалноста. Уште илјади докази/примери топтан вака со снимки да ти покажам, ти пак ќе си релативизираш и ќе се залажуваш дека не е така. Сето тоа додека немаш ни еден контрапример/видео макар да се обидеш да аргументираш. Тажно.
На видеото што го постираше сам, се гледа убаво дека и демонстрантите маваат на полицијата, имаш и други клипови каде крадат по излози и уништуваат приватен имот.

А за изјавата на учесникот во протестите, нормално дека ќе се жали,па и затворениците прашај ги сите ќе ти речат дека невини се во затвор.

п.с Оди во Белорусија мавни џандар да те видам..Мракот ќе те поједе...

Eве ти видео од Русин, кој што му беше парчосана колата само затоа што се најде на погрешно место во погрешно време:

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.737
Поени од реакции
35.664
OK, само покажуваш дека селективно го гледаш само тоа што сакаш да го видиш. На крај памет не ти е дека неколкумина сакаат да му помогнат на тој жив што го јадат кучињата. Не дај боже да го побараш настанот, да провериш дали имало повредени полицајци. Не, тебе бекатонки ти се гледаат и тепање полиција а оние кутри демонстранти заслужуваат да се убијат. Тоа за тебе е демократија и не гледаш проблем. Ама очите ти се ширум отворени за немањето демократија за учесници во државен удар во друга држава.

Еве уште еднаш, да видат сите што е тоа каде што ти гледаш тепање полицајци со бекатон цигли.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.737
Поени од реакции
35.664
Eве ти видео од Русин, кој што му беше парчосана колата само затоа што се најде на погрешно место во погрешно време:

Сега гледам што си постирал... Па добро бе, во основа те рачунам за разумен - ок скроз заблуден од пропаганда, ама релативно разумен барем во споредба со останатите од истиот табор.

Ај сега кажи ми постираше? Што е она видео бе?
Лик со наместен гоупро на гради влага во riot полиција - пази со кола им влага право во џандароте - и не слуша кога му урлаат застани многу пати. Па што сакаш бе да направат џандарите. Ќе ги изгазеше. Зошто не си остана на семафор да почека?

Какво црно погрешно место во погрешно време бе? Овој намерно провоцираше за да сними видео и вакви како тебе да се палат. Иди бегај, 100 видеа поставив и ниедно не беше вака испровоцирано за пи-ар. Тапа, тапа тапосана.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.375
Поени од реакции
6.061
Сега гледам што си постирал... Па добро бе, во основа те рачунам за разумен - ок скроз заблуден од пропаганда, ама релативно разумен барем во споредба со останатите од истиот табор.

Ај сега кажи ми постираше? Што е она видео бе?
Лик со наместен гоупро на гради влага во riot полиција - пази со кола им влага право во џандароте - и не слуша кога му урлаат застани многу пати. Па што сакаш бе да направат џандарите. Ќе ги изгазеше. Зошто не си остана на семафор да почека?

Какво црно погрешно место во погрешно време бе? Овој намерно провоцираше за да сними видео и вакви како тебе да се палат. Иди бегај, 100 видеа поставив и ниедно не беше вака испровоцирано за пи-ар. Тапа, тапа тапосана.
Ванлок, јас знам да признаам кога грешам, ок сега го изгледав видеото уште еднаш, и да, мирише на намештаљка во право си.

hahahaha upotrebi SAMO vo post koj vika deka ne bilo vojna megju USA i nivnite sateliti protiv Rusija. Samo im davale oruzje i samo oprema i samo sateliti i samo soveti i samo obuka. kakov grev si tiii
Ботче, оди преспиј и земи си ја дозата против деменција, прочитав два твои поста да ти кажам, и доста ми е за цел живот...Поооо

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.737
Поени од реакции
35.664
Ванлок, јас знам да признаам кога грешам, ок сега го изгледав видеото уште еднаш, и да, мирише на намештаљка во право си.
Фино, ама сега треба да продолжиш со анализата. Не да застенеш на моментот дека дури ни озлогласениот диктатор Лукашенко не го прави тоа што го прават во ЕУ.

Во време кога сите и баба им имаат смартфони, во „недемократските“ Русија, Белорусија, итн, нема видеа од малтретирање на цивили во обем и на начин како што тоа се прави во ЕУ. Колку некој да спори било што за самата можност слободно да се снима таму, сепак ќе испаднеа такви видеа.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.375
Поени од реакции
6.061
Во време кога сите и баба им имаат смартфони, во „недемократските“ Русија, Белорусија, итн, нема видеа од малтретирање на цивили во обем и на начин како што тоа се прави во ЕУ. Колку некој да спори било што за самата можност слободно да се снима таму, сепак ќе испаднеа такви видеа.
Бараше видеа, еве ти видеа.

Ова не е бруталност? На видеово имаш луѓе 80+ години како лагано попиваат пендреци од редица џандари врзани за рацете и постровани по коленици на земја:

На ова видео покрај другото, имаш секвенца од тепање на жена среде тротоар од тројца вооружени до заби полицајци ти се чини го фатија Ал Завахири на сред бомбашки чин, имаш видео на посерување од ќотек на старци во автобус од страна на полицијата, имаш видео како полицијата рандом пука во станбена зграда итн:

Мал дел од бруталноста на Белоруската полиција.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.737
Поени од реакции
35.664
Бараше видеа, еве ти видеа.
...
Мал дел од бруталноста на Белоруската полиција.
Второто видео не можам да го видам, ограничено е јас немам гугл акаунт.

Првото видео е од затвор?
Пошто мене ми личи како да во затвор „воспитуваат“ затвореници. Тоа ако те потресува чек да видиш што се дешава во затворите на извозникот на демократија - САД. Онакво лабаво мавање пендреци е ништо во однос видеото на кое реплицираш - таму џандарите оставаат тренирано куче да јаде демонстрант, онака лагано полека, без да се брза си го мези додека овој вришти од болка. А ти некои затвореници им маваат по некој лабав пендрек. И реално не знаеме ни каде се дешава, ни зошто се затворени, итн.

Но нејсе, штом во Белорусија толку зулуми се правеле над демостранти си сега сигурно ќе најдеш куп видеа со полицајци како тепаат луѓе на улица. Онака да се гледа дека е Минск на пример, дека зборуваат Белоруски, итн.

А јас на секое такво видео што ќе го најдеш ќе ти покажам полоши ситуации, ама од ЕУ.
Пошто знам дека си човек од збор и дека ќе покажеш видео од Белорусија, еве однапред ти нудам едно видео од Франција. Демократско справување со демонстранти, како што приличи на една западна демокатска држава:

Последно уредено:

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.375
Поени од реакции
6.061
Второто видео не можам да го видам, ограничено е јас немам гугл акаунт.

Првото видео е од затвор?
Пошто мене ми личи како да во затвор „воспитуваат“ затвореници. Тоа ако те потресува чек да видиш што се дешава во затворите на извозникот на демократија - САД. Онакво лабаво мавање пендреци е ништо во однос видеото на кое реплицираш - таму џандарите оставаат тренирано куче да јаде демонстрант, онака лагано полека, без да се брза си го мези додека овој вришти од болка. А ти некои затвореници им маваат по некој лабав пендрек. И реално не знаеме ни каде се дешава, ни зошто се затворени, итн.

Но нејсе, штом во Белорусија толку зулуми се правеле над демостранти си сега сигурно ќе најдеш куп видеа со полицајци како тепаат луѓе на улица. Онака да се гледа дека е Минск на пример, дека зборуваат Белоруски, итн.

А јас на секое такво видео што ќе го најдеш ќе ти покажам полоши ситуации, ама од ЕУ.
Пошто знам дека си човек од збор и дека ќе покажеш видео од Белорусија, еве однапред ти нудам едно видео од Франција. Демократско справување со демонстранти, како што приличи на една западна демокатска држава:

Ne e od zatvor, od protestite e. Vtoroto video e prebrutal zatoa e 18+...Si odi covek na ulica, go srekjavaat 3 dzandari, go kinat od kjotek, i go ostavaat na ulica kako kuce...Podolgo e, kompilacija...Gledaj ja ako mozis, prvoto video e Mecheto Ushko vo sporedba so ova...

Jas nikade ne demantiram deka i na zapadot nema vakvi slucuvanja, osobeno Francija koja si ima tradicija na nasilni protesti i brutalna policija...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.737
Поени од реакции
35.664
Jas nikade ne demantiram deka i na zapadot nema vakvi slucuvanja, osobeno Francija koja si ima tradicija na nasilni protesti i brutalna policija...
Oдлично, сега само уште почнеш и западните да ги критикуваш и добро ќе биде. Вака само Белорусија не е интересно.
Јас искрено не наоѓам видеа од таму, но од ЕУ има купишта, посебно од Франција. Еве уште:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.350
Поени од реакции
14.019

Добро утро немачки cuckholds :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

И да тегне неделата во Швабистан. Зелените сакаат да забранат нови дизел шлепери:pos: Ваљда транспорт и логистика со дронови ќе праат од Амазон:sramezliv: Ем еко пријателски ем амерички:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom