Евровизија 2012

Peterson15

A TryHard
Член од
20 мај 2012
Мислења
169
Поени од реакции
188

Да се потсетиме на некои евровизиски "бисери" од минатото. Be happy! XD

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.593
Поени од реакции
14.407
Кога сме кај постари евровизиски песни..

За мене дефинитивно најдобрата евровизиска песна што сум ја слушнал, таа година мислам дека и не победи само затоа што Евровизијата се оддржуваше баш во Турција..

H

-HRO

Гостин
За мене најбољи оваа година ќе биде Шведска!
Глас+настап+Pop-Dance песна= Success!
И романската ми беше кул, ама штета LIVE кога пееше романката толку оплеска и го утна ритамот...што беше Epic Fail.
Во финалето се надевам ќе се поправи! И според гледаноста и популарноста некако ми мириса дека ќе тепа...

Z

zmej gorjanin

Гостин
За мене најбољи оваа година ќе биде Шведска!
Глас+настап+Pop-Dance песна= Success!
И го слушав сега вчерашниот настап, и чудно ми е вакви траки да слушам во живо, можеби заради тоа на моменти ми зазвучуваше тивко пред рефренот.:) Има шмек на јуротранс од крајот на 90 ти, но е доста заразна.:) Ги немам слушнато другите песни, ама според мене ова е предобро за Евровизија, ко што прочитав еден коментар на Јутјуб...

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554

Без конкуренција, ме чуди само како не сум ја чул до сега песнава.

ivana87

magic is everywhere
Член од
7 јуни 2007
Мислења
1.613
Поени од реакции
220
Браво Калиопи :vozbud::vozbud:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Уште се смеам за Бугарката, нивната чалга со техно ритам. Софи стегната, чизма над колена, гол грб и деколте задолжително. Требаше да влезат во финале, кој знае кој стил ќе го фрлеше во финале Софка.
Во коментарите на јутјуб бугарите сами си се критикуваат и еден напишал кој ја избрал оваа со квадрат лице никад нема да влеземе со фолкерки :pos:Тоа е исто како Србија да ја пушти Цеца на Евровизија и да очекува да влезе или ние Блага Павловска, замислете каков настап ќе биде тоа.
Сепак за евровизија јас мислам дека мора да се праќа лице кое првенствено знае да пее, ни фали уште некој од трема да ја заборави песната или да удри тежок фалш па и сите да ни се смеат. Калиопи чим почувствува трема со 30 години искуство на сцена што останува за еден млад вокал со 15 настапи има да падне во несвест. Како ххл кога им исчезна гласот.
Следна година јас мислам пак Каролина, потоа пак Калиопи и така ќе си ги мењаваме :icon_lol: Ако ништо друго барем сме 100% сигурни дека ќе отпеат одлично. А не кога беше Вучич, Елена, кој и да беа по нив срце да ти застане 3 минути да не ја оплескаат. Иако до сега не сме имале фалш на Евровизија некој тежок.
И за крај не е лошо да се надеваме на победа, но не заборавајте дека ова е Евровизија, да не бидете разочарани. Најголем успех ни е одличното прикажување, имаме невиден глас и одлична песна, па што сака нека биде.

P

PewDiePie

Гостин
Тоа кој за кого гласал во полуфиналињата се кажува после завршување на евровизија.

Мене не ми е толку важно да победиме,важно е што конечно пративме добра песна со силен вокал и што луѓето низ европа го забележија тоа. Иначе многу довлични луѓе има на форумов да не барам постови во стил леле само да не се расплаче,леле само да не вресне,ова она. А сега сите браво Калиопи најдобра си. Не ви е малку срам ? До душа и ве сфаќам до негде,таков ни е менталитетот првин исплукај се што е наше дека не чини,па после ако се докаже спротивното глуми најголем патриот. :гомце:

П.С. Скопје таа сала со капацитет 20.000 ја чека незнам колку време,сега ќе мора да биде изградена ако победиме. :icon_lol:

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
таа песна на Лореен ( Шведска ) некако ми личи на песна на Дуња илиќ - Еуфорија , во некои моменти , слушајте ја и ќе забелешите

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
абе помина Калиопи понатака или не?

Kajgana Shop

На врв Bottom