Евровизија '09

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ј

јовица11

Гостин
Евровизија 2009

Неполн месец пред одржувањето на Македонскиот избор за песна на ESC,време е да се постави тема каде што ќе можеме да ги коментираме овогодинешните настани,циркуси,песни и пејачи кои од 42 европски држави на 12/14 и 16 мај во Москва ќе ги бранат боите на сопствените земји.Како што е познато,по минатогодишната победа на рускиот претставник Дима Билан со нумерата Belive оваа година 54-от по ред Европски избор за најдобра песна,во средината на мај ќе се одржи во престолнината на Русија.На овогодинешната конференција на ЕБУ од членовите е предложено големата четворка (Шпанија,Германија,Франција и Британија) да не заземаат директен пласамн во финалето (туку да се натпреваруваат како и секоја останата земја во двете полуфиналиња),но за жал истиот е одбиен.Исто така оваа година одобрено е да има и специјално жири кое освен публиката ќе има завршен збор во изборот за победник (мириса на плус скандали:zlo:)

Инфо од официјалниот сајт:
http://www.eurovision.tv/

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Ова е турската песна за Евровизија 2009, Dum tek tek.
Мене воопшто не ми се допаѓа.
Особено ужасно ме нервира делот пред рефренот.
Ама ајде, можеби со тек на време ќе ми легне (нешто што ми е малку веројатно)

Ј

јовица11

Гостин
Турција како и обично со проверениот рецепт-песна ала Сертаб.Можеби ќе ми се допаднеше да не доживеев де-жа-ви:nenene:

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Евровизија 2009

Неполн месец пред одржувањето на Македонскиот избор за песна на ESC,време е да се постави тема каде што ќе можеме да ги коментираме овогодинешните настани,циркуси,песни и пејачи кои од 42 европски држави на 12/14 и 16 мај во Москва ќе ги бранат боите на сопствените земји.Како што е познато,по минатогодишната победа на рускиот претставник Дима Билан со нумерата Belive оваа година 54-от по ред Европски избор за најдобра песна,во средината на мај ќе се одржи во престолнината на Русија.На овогодинешната конференција на ЕБУ од членовите е предложено големата четворка (Шпанија,Германија,Франција и Британија) да не заземаат директен пласамн во финалето (туку да се натпреваруваат како и секоја останата земја во двете полуфиналиња),но за жал истиот е одбиен.Исто така оваа година одобрено е да има и специјално жири кое освен публиката ќе има завршен збор во изборот за победник (мириса на плус скандали:zlo:)

Инфо од официјалниот сајт:
http://www.eurovision.tv/
Хахаха, зарем некој стварно се надеваше дека големата четворка(Франција, Германија, Шпанија и Велика Британија) ке пеат во полуфинале.Тие се најголемите поддржувачи на Евровизија и на ЕБУ.Секоја година даваат огромен број пари за реализација на овој фестивал, така да логично е што предлогот е одбиен.
Што се однесува до жирито.Оваа година за прв пат почна жири на јуниорскиот евросонг.И за чудо или не оваа година баш од грчкото жири добивме 3-4 поени.Инаку и минатата година имаше во полуфинале баш ние кога бевме и ради тоа жири не влеговме во финале.А Евровизија, не би била Евровизија без скандал.Така да сега и жири.Ке биде весело.

Абе Маестро.Ни се свигала нас песната или не, низ Европа има милиони Турци.За нив песнава е хит, не штедат гласаат, и влегуваат во финале:pipi:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.400
Поени од реакции
5.953
Циркузи се ближат, циркузи се ближат...

Големата четворка отсекогаш имала најлоши песни, а даваат огромна сума пари, нормално секогаш ќе влегуваат во финале.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Евровизијата ја искомерцијализираа...Ја направија греотка за глеање, иако е манифестација на нив...турската песна е лесна и певлива но е е веќе видено (deja vu), така да...Не ми е баш некој фаворит...
А баш сакам да видам кој ќе не заебе нас оваа година:pos2:

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Sekad ja gledam evrovizija ali posle mesec dena pesnite mi se dosadni neznam zoso .. inace turska e dobra so i fali ?Tarkan ja ocenuva megu top 5..nie sekad gi falime nasive a nikako da bidat u top 10 !! taka da niso ne ocekuvam i ovaa godina od makedonija !! GO Turkiye !

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Еве ја црногорската песна за Евросонг 2009.

Финска не е лоша...:pipi:

Кој и да ја правел песната на Црна Гора требало да ја направи 10 години понапред, кога вакви песни успеваа на Евровизија.Со еден збор веке видено, обична досадна евровизиска песна, ништо ново.

Видеото за Финска не ми се пушта?

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Вакви песнички одлично поминуваат на Евровизија. Сигурно ќе биде во топ 10. Пејачкава многу ме потсетува на Елена Папаризу, па и на Beyonce.

Член од
28 јануари 2009
Мислења
49
Поени од реакции
4
ne mozam da go docekam nasiot cirkus lani bese epten jako a ovaa godina ocekuvam da ima i po nekoja zrtva oti za eptn vazna rabota stnuva zbor :tapp:

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Вакви песнички одлично поминуваат на Евровизија. Сигурно ќе биде во топ 10. Пејачкава многу ме потсетува на Елена Папаризу, па и на Beyonce.

богами да,турците мн очекуваат од оваа песна!! па кје видиме со кје се деси ..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom