Евреи - дали го контролираат светот?

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Е тоа е сосема друг муабет.
И веруј, ниту јапонците, ниту било кој друг народ не заборава лесно такво нешто. Сепак, тоа е како што реков долг и друг муабет.

Колку за евреите е општо познато дека контролираат ствари.
А што тоа, зависи како прво од кој аспект на контрола гледаш. Можеби немаат тоталитарна контрола, но многу нешта баш од нив зависат.
Мене искрено кажано ме чуди како тоа опстојуваат евреите без никаков поголем внатрешен или надворешен бунт или конфликт на интереси, ако тука не ја спомнеме Палестина како бунт.
Исто така, конфликтот во Палестина или Израел, постои веќе долго време но никаква општа тревога не се кренала а верувам дека нема ни да се крене. По мое мислење, холокаустот колку и да беше мрачен, многу врати им отвори на Евреите. Отогаш па натаму, се како да е во нивна полза или пак има таква тенденција.

MAX

Член од
2 февруари 2006
Мислења
10
Поени од реакции
1
StormAngel напиша:
Колку за евреите е општо познато дека контролираат ствари.
Мене искрено кажано ме чуди како тоа опстојуваат евреите без никаков поголем внатрешен или надворешен бунт или конфликт на интереси,
Kako sto imam citano i slusano mozam da ti kazam nekoi raboti koi mislam deka se pricinite za tvoevo prasanje

Imaat pravila koi gi pocituvaat,prvo nikoj evrein ne smee da pozajmi pari na drug evrein so kamata(cesto vklucuvajki i banka ovde).Ako evrein na evrein pobara pari na zaem mora da se dade makar i da se mrazat megu sebe.Ogromna pomos za uspeh vo karierata ima pomegu niv vklucuvajki i nepovratni pozajmici od milionski sumi.Ako ne uspee ima pomos i 2 i 3 pat i taka.Korenjata na potekloto se zapisuvaat i se pamtat i so desetici vekovi za razlika od nas(maksimum 3-4 generacii) Ova vazi za ortodoksnite evrei

A ako nemas problem za finansii pa jebi ga recisi i nemas za sto da se karas.
A moe mislenje e deka i nesto se slucilo okolu mojsie i tuka e klucot.
Pa tipot im napisal pravila na odnesuvanje i poradi tie pravila se tolku jaki.A ocigledno bil mnooogu pameten toj Mojsie :)

V

Vlad II Draculea

Гостин
MAX напиша:
Ova vazi za ortodoksnite evrei
:)
Објасни?

Евреите, јес дека се држат, сеуште и браковите се ретко мешани..
Но и на теоа ќе му дојде крајот.. Е Гледајте го Минхен али не како драма

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Кои евреи? Кој свет? Каде свет? Каде еверои? Што се тоа евреи? А свет, што е тоа?
Може некој да ми објасни за што станува збор!
Или да ја префрлам темава да иде во мистерии или наука или хардвер. Да не е игрица некоја? Кажете бе!

V

Vlad II Draculea

Гостин
Garfield напиша:
Кои евреи? Кој свет? Каде свет? Каде еверои? Што се тоа евреи? А свет, што е тоа?
Или да ја префрлам темава да иде во мистерии или наука или хардвер. Да не е игрица некоја? Кажете бе!
Види една мала држава со име Израел... Види кој се газди на Швицарски банки, амерички.. т.е. види кај се парите..

мене ме буни терминот ортодоксни евреи

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Кај да ја барам? Ја има по ДВД-теки или играчници?

V

Vlad II Draculea

Гостин
Ја нема појче во видеотеки ги изгoреа многуте лентите до 45 али сега има Архива се наоѓа еве баш тука

Ги има и на други места ама се автентични предмети тешко се најдуваат и тежат многу пари

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
I know this one. No, they do not control even the Gaza strip anymore!

MAX

Член од
2 февруари 2006
Мислења
10
Поени од реакции
1
Vlad II Draculea напиша:
Објасни?

Евреите, јес дека се држат, сеуште и браковите се ретко мешани..
Но и на теоа ќе му дојде крајот..
Ortodoksnite evrei se u stvari kako da recam radikalnite,toa bi bil soodveten zbor.

Garfield напиша:

Mislam deka temava e soodvetna bidejki stanuva zbor za EDNA nacija so EDNA religija a ima i elementi na misterija t.e kontrola na svetot

Garfield jas i ti mislam deka imame razlicni mislenja bidejki ti mislis duri ni gaza ne ja kontroliraat.Ama sekoj ima pravo na svoe mislenje i jas ne mislam deka treba nekogo da ubeduvam, jebi ga taka mislam moze sum greska ama toa e toa.
A sto bi rekol ti za ova
1 Dali religijata ne e mehanizam za kontrola na narodot(do odredeni granici normalno) ?
2 Dali politikata ne e istoto ?
3 Dali mediumite ne se?

I dali najvaznite tvorci na tie nekolku raboti ne se evrei Mojsie Isus,pa Marks i Engels,Donald Ramsfeld, pa da go spomnam i rupert mardock so man utd ama i SKY tv kompanijata i golem broj TV kompanii, Bil gejts komp i internet i slicno?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не! Египјаните се виновни што е вака светов. Но, во моментов оние кои го контролираат се вон религиите, паннационални, за нив постои една религија, една нација а таа е: ДОЛАРОТ! ЗЛАТОТО! Со еден збор: БОГАТСТВОТО!

Mesija

Hardcore Superstar...
Член од
13 ноември 2005
Мислења
212
Поени од реакции
1
Jas mislam deka Evreite probuvaat samo da bidat glavni..Ama sepak nema da mozat..kako vtoro ( Gospod nema da im dozvoli da go storat toa )..

Ilidan

ак
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.574
Поени од реакции
5
abe evreite se najbogati luge (gi imaat skoro site firmi golemi u svet) i po toa moze da se rece deka se i glavni

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Mesija напиша:
Jas mislam deka Evreite probuvaat samo da bidat glavni..Ama sepak nema da mozat..kako vtoro ( Gospod nema da im dozvoli da go storat toa )..
Кој господ? Митра? Кром? Перун? Один? Ашторет? Баал? Ом?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Svetot go kontroliraat 13 odredeni familii a evreite se izmanipulirani i navedeni da izgledaat deka go kontroliraat svetot pri shto najmnogu shteta si nanesuvaat samite sebe i voopshto ne gi dopiraat onie 13 velicenstveni i odbrani familii shto im ja "zaprzuvaat" corbata i pokraj faktot shto nivni clenovi se vo samiot vrv na evrejskata zaednica.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Не - светот го контролираат други работи :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom