Еволуцијата на металот

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Тој кикс, ама не е битно. Битно темава се раздвижи :)
Ја си кажав што знам за темата оваа и ја раздвиживме ја и ти , а сеа ако знаеш друже продужи за Македонскиот зошто Македонски метал појма неам :)

Член од
21 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
8
:eek:ftopic: :eek:ftopic:
oprostete mi kolegi metalisti za ovaj izbac ali mislam deka na site bi im se objasnile mn stvari okolu metalot i za metalot dokolku go poglednat:
VH1 Heavy - The Story Of Metal
dokumentarec 4 dela vo koj e opfateno sFe od pocetokot na metalot so Black Sabbath do Marilyn Manson, a i se pojavuvaat nekoi mn jaki faci.
mislam treba da se pogledne posho ova na mene mi objasni mn stvari okulu metalov.
i cekam komentari ako reshite da go poglednete

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Добар е за општа слика, бидејќи ги прикажува генерално почетоци, па преку металика и гламот, до последното ну металот, само општа слика ко што кажав, меѓутоа за подетално ако сакаш, doom, black, death... почни да истражуваш увек кога ке ти се увиди можност, преку слушање на бендови, читање на биографии, рецензии, и све што можеш да начекаш за било кој метал бенд, пред се они клучните. Секако ако те интересира, ако не никому ништо :))

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Епа ај ако ја движиме...

Прва целосна метал песна Black Sabbath - Iron Man, под целосна мислам 98% и нагоре од сите елементи да се метал со се дисторзија.

Во едно и ПРВ метал бенд значи не Judas, Led Zepp, Purple него Black Sabbath!,
додека Judas извадиле албум во 1974 кој е чист рок, Sabbath свиреле метал веке 4 години.
А да не спомнам дека Maiden ја имаат напишано Phantom of the Opera во 1977 кога Judas го извадија Sad Wings of Destiny каде се класифицираат како метал.

Значи преку Sabbath па до Judas па се до Maiden и Saxon тие се татковци на металот... :nesvest:
ако сакате за понатаму кажете за кој жанр :coffee:

Kajgana Shop

На врв Bottom