ЕП во ракомет 2012 - група Д (Вршац)

Статус
Затворена за нови мислења.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
Од Хрватска изгледа отпадна Зрниќ.Најдоброто десно крило на СП оваа година испадна од конкуренција.
Ќе ги земат Чупиќ и Хорват.Хорват е иначе трет стрелец во ЛШ до сега,со години меѓу најдобрите играчи на Загреб.
Само од другото крило да не отпадне Нинчевиќ.Тоа ќе биде тежок криминал,Нинчевиќ да не се земе,а Вукиќ да се земе.Тој труп е доктор за одбрана,но од 10 шута на празен гол од крило 5 ќе промаши.Нинчевиќ од другра страна дава по 6-7 гола во просек во Бундеслигата,лани меѓу најдобрите стрелци беше и алл-стар играч во Германија е.На Фухе Берлин прво крило им е.Али со Гобац и Голужа никогаш не се знае........

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Не ми се верува дека Зрниќ ќе го нема, имаше предност тоа што Чупиќ не беше минатото наптреварување ама сепак тука е негде нема разлика.Што знам мене ми е подобар од Зрниќ како крило, овој можеби од контра е побрз само.Не знам годинава е во топ форма, ќе видиме може и да грешам.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
^ Не ми се верува дека Зрниќ ќе го нема, имаше предност тоа што Чупиќ не беше минатото наптреварување ама сепак тука е негде нема разлика.Што знам мене ми е подобар од Зрниќ како крило, овој можеби од контра е побрз само.Не знам годинава е во топ форма, ќе видиме може и да грешам.
Дефинитивно е отпаднат Зрниќ.Гобац прави селекција сите од Загреб у репка,а што остане се пополнува со останатите :sick:Му ебам куртонот дуопнат.........мора да игра зетот негов........мамицата у пичка нивна.
Башка изјави дека резултатот на ова ЕП не е приоритет.Се гледа дека со ова ЕП само подготвува играчи за продажба од Загреб..........ми се гади копилето,се надевам дека заедно со Мамиќ и Радиќ (кошарка,газда веќе 15 години,од неговото доаѓање пропаѓа кошарката,а се полни неговиот и уште 10-20 џеба) ќе висат за јајца обесени некој ден :sick:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.908
Поени од реакции
16.166
Двете репрезентации од Скандинавија ќе поминат понатаму, заедно со Хрватска, мислам дека Словенија не е на тоа ниво како што беше до пред некое време, и не верувам дека ќе им се спротистави на овие. Но секогаш оставам простор за изненадување и да ме демантираат убаво би било, бидејќи Исланд не ми е екипа по ќеф, а овие се Балканци, па за мене секогаш ќе се пред другите земји.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Да имаше малку по слаби репрезентации може да имаше шанси, ама Норвешка и Исланд па и Хрватска се многу по квалитетни од нив, имаат по квалитетни играчи. Сепак не е толку многу слаба репрезентацијата на Словенија од толку што ја правете.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.908
Поени од реакции
16.166
Припремите на Хрватска за ова ЕП:
06. 01. petak:
18,00 Švedska - Slovačka
20,00 Hrvatska - Iran

07.01. subota:
15,00 Švedska - Iran
18,00 Hrvatska - Slovačka

08.01. nedjelja:
13,00 Slovačka - Iran
15,00 Hrvatska - Švedska
Ех да беа нашите барем пола налик на овие.. а не да играме три полувремиња со Црна Гора.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Хрватска ми е најомилена репка(по Македонија секако)...
Исклучително ги почитувам играчите...
Секогаш играат со 110% од силите..
Е сеа тие заткулисни игри,Гобац,кавгите со Лино и неговото заминување си го зедоа данокот...
Да не беа овие фрки ќе беа рамо до рамо со Французите,гарантирано...
И вака не се лоши,но сепак фали онаа дисциплина на Лино,Голужа го нема тој авторитет кај играчите.....
Очекувам интересни мечеви....
Фаворит нормално,Хрватска,очекувам три победи,со мала разлика,сепак играат со доста силни репрезентации....
Ја очекувам Хрватска во полуфинале....
Исланд е втор фаворит во групата-не се знае дали ќе игра Олафур Стефансон(се шпекулира дека нема да игра)..
Но и да не игра тој Исланд е доста силен,олимписки вицепрвак,играчи шо играат во најсилните лиги...
Сигурдсон,Петерсон,и компанија-ова се играчи шо играат значајна улога во ЛШ,и се првотимци во своите клубови....
Очекувам да се најдат на второто место..
Норвешка.....секогаш константна,со солидни играчи,но сепак според мене немаат сила за Исланд(ќе видиме)....
Словенија....
Имаа доста откази,Вугринец,Каваш на десен бек....
Се чувствува малата стагнација на нивниот ракомет,сепак доколку ги потценат можат да бидат многу опасни..
Имаат многу играчи со огромно искуство...
Дали ќе биди доволно макар за една победа ќе видиме....

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Се повредил Кристјан Кјелинг-левиот бек на Норвешка,можеби првиот играч на Норвешка...
Има најави дека и првиот голман Стајнер Еге нема да настапи,така да Норвежаните без овие двајца се многу ослабени.....

Член од
14 март 2010
Мислења
16.908
Поени од реакции
16.166
Се повредил Кристјан Кјелинг-левиот бек на Норвешка,можеби првиот играч на Норвешка...
Има најави дека и првиот голман Стајнер Еге нема да настапи,така да Норвежаните без овие двајца се многу ослабени.....
Повикан е друг голман на местото на Еге, тој дефинитивно нема да настапува. Не ми текнува името на голманот, ама знам дека Еге го откажал учеството, и многу му е жал што кариерата не ја завршил со настап на ЕП и ОИ.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
Хрватска Иран 41 - 19.........

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Лесен тренинг за каубоите:)Иран и ракомет:pos:
Во спортлајф ја имаше,само на хендикеп...+8.5 беше даден:eek:ПОКЛОН....
Криво ми е шо не стигнав да ја уплатам....:mad:
Оние клошарите во кладилницата сакаа побрзо да си одат,па ја затворија кладилницата во 19и40,а требаше да работат до 20 часот...АМАТЕРИ:mad:
Ја барав по другите кладилници ја немаше..:(

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Делумно изедначена група Хрватска се очекуваат први па после Исланд и сега Норвешка викате ослабена бааѓи така да ништо чудно Словенија да иде понатака.
Барем една утакмица ќе кикснат хрвативе......

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Данска-Словенија...29-29....
Цело време водеа Данците со неколку гола разлика,на крај Словенците изненадија.....
Ако ги потценат знаат да бидат и тоа како опасни,се покажа и вечерва(иако е само пријателски меч)......
Имаат доста искуство во своите редови,ракометари кои долги сезони играат во ЛШ...

Член од
7 јануари 2012
Мислења
816
Поени од реакции
1.208
1. Hrvatska 2. Island 3. Slovenija . Mozhno e Islangjanive da iznenadad no sepak mislam deka se premnogu iskusni hrvative da dozvolat rechisi doma da izgubat od Island. Ako gi zatvorat dobro Sigurson i Palmarson , ne bi trebalo da ima problem (barem koga vekje stariot dobar Stefanson ne e vo rep). Norveshka bez Kjeling mislam deka e out ushte sega. Toa e nositel na nivnata igra, i po povredava mislam deka imaat malku vreme da smenat neshto vo igrata, taka da bi bilo iznenaduvanje ako Slovencive ja propustat ovaa sansa.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.908
Поени од реакции
16.166
Хрватска веројатно во првата фаза ќе биди без Ивано Балиќ, прашање е дали и воопшто ќе настапи на првенството.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom