ЕВН почна да гаси струја!

Статус
Затворена за нови мислења.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Од каде знам?/ епа ај вака...ако е дефект,сигурно незнаат кога ќе се поправи...јас се јавив 10 пати,ми вика у 8 ќе добиеш струја....сигурен си дека за бефект било работава???
Oh wait... имаат заговор против тебе и твојата населба и намерно не ви пуштаат струја. Штом ти рекле дека до 8 треба да добиеш струја и како што гледам, си добил, што имаш потреба да паничиш? Пред добри 10 години кај мене се случуваше Нова Година да ја поминеме во мрак и под ќебиња.
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 20:29 ---
Од каде знам?/ епа ај вака...ако е дефект,сигурно незнаат кога ќе се поправи...јас се јавив 10 пати,ми вика у 8 ќе добиеш струја....сигурен си дека за бефект било работава???
Oh wait... имаат заговор против тебе и твојата населба и намерно не ви пуштаат струја. Штом ти рекле дека до 8 треба да добиеш струја и како што гледам, си добил, што имаш потреба да паничиш? Пред добри 10 години кај мене се случуваше Нова Година да ја поминеме во мрак и под ќебиња.

P

Princ

Гостин
Се убаво кажа до делов
ме интересира,што не гаси у Љипково и другиве албански реони,кајшто не му плаќаат???
1. И Кондово немаше во истиот тој период, а Кондово е албански реон претпоставувам по твои критериуми (great success!)
2. Си плаќам редовно струја.

Он топик, ЕВН врши тивки рестрикции веќе некое време воглавно во албански реони, нешто што јас го сметам за дискриминација, ама како што рече и Heisenberg погоре, ништо не функционира како што треба кај нас.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Како си логиран на кајгана ако немаш струја или работата е само да се отвори тема па да се тресат зелени
оф леле,читаш горе или не ? пишав „ до сега“ значи дојде...толку да се искоменитра само...ццц
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 20:29 ---

се дешавало невикам не...ама што к*р ме гаси кога секој месец плаќам сметка на време??? што не гаси Љипково и натака???

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.746
Ивица брат,потресување?/?
само едно објасни ми
која врска ја има трафостаница во ЧАИР со населба ТАФТАЛИЏЕ 2???? (преку 10 километри разлика)
Па се потресуваш, као демек заговор имале ЕВН против тебе.

Патем:

Во текот на денот поплаки за прекин на електрична енергија дојдоа од различни делови на главниот град, од населбите Драчево, Сингелиќ, Ченто, Тафталиџе, Визбегово и од други населби.

Од преоптовареност на мрежата изгоре трафостаница во Чаир која ги снабдува со електрична енергија корисниците на улица Јајце и околните улици кои гравитираат кон основното училиште Илирија. Од ЕВН велат дека проблемот е настанат поради нелегалните приклучоци и кражби. Поправката на овој дефект ќе трае најмалку два дена.

Во текот на денот поплаки за прекин на електрична енергија дојдоа од различни делови на главниот град, од населбите Драчево, Сингелиќ, Ченто, Тафталиџе, Визбегово и од други населби.

Од ЕВН апелираат електричната енергија разумно да се користи и најавуваат дека ако е неопходно привремено ќе се стопира испораката доколку одредена трафостаница надминува претовар над 30%.

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=44&egId=14&eventId=87164

Тоа е, ќе се научиме да штедиме струја или уопште нема да ја имаме.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Се убаво кажа до делов

1. И Кондово немаше во истиот тој период, а Кондово е албански реон претпоставувам по твои критериуми (great success!)

Он топик, ЕВН врши тивки рестрикции веќе некое време воглавно во албански реони, нешто што јас го сметам за дискриминација, ама како што рече и Heisenberg погоре, ништо не функционира како што треба кај нас.
У кондово колку што ме држи меморија,ЕВН небеа нападнати..и немаа проблем со тој регион....

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ајде бе штедење на струја нека биде, извини а знаеш во Србија како се поттикнува тоа?

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Па се потресуваш, као демек заговор имале ЕВН против тебе.

Патем:

Од преоптовареност на мрежата изгоре трафостаница во Чаир која ги снабдува со електрична енергија корисниците на улица Јајце и околните улици кои гравитираат кон основното училиште Илирија. Од ЕВН велат дека проблемот е настанат поради нелегалните приклучоци и кражби. Поправката на овој дефект ќе трае најмалку два дена.

Од ЕВН апелираат електричната енергија разумно да се користи и најавуваат дека ако е неопходно привремено ќе се стопира испораката доколку одредена трафостаница надминува претовар над 30%.

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=44&egId=14&eventId=87164

Се потресувам со тоа што сакам да бидам дома стоплен,како И СИТЕ ОСТАНАТИ ?
спомнав забогорв негде????
не ме разбираш,што се прииметува...

P

Princ

Гостин
У кондово колку што ме држи меморија,ЕВН небеа нападнати..и немаа проблем со тој регион....
Не ме шетај наоколу со темите на муабет или ќе те банирам од твоја тема а ние после ќе си пржиме мекици на темава без тебе.
Не зборуваме дали и каде беа нападнати, струја не се гаси по тие критериуми. Се жалеше како тоа ти си бил јако увреџен што се осмелиле да ти изгасат струја тебе на 10 саати, а мене ми гасат секој ден последниве 2 недели + денес во истото време и јас немав. И јас и ти немавме струја во исто време, и јас и ти (ваљда) не крадеме струја и подмируваме редовно сметки.
Исто како ти што зборуваш во твое лично име, и јас зборам во мое лично име. Јас не нападнав никогаш никого од ЕВН.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
оф леле,читаш горе или не ? пишав „ до сега“ значи дојде...толку да се искоменитра само...ццц

се дешавало невикам не...ама што к*р ме гаси кога секој месец плаќам сметка на време??? што не гаси Љипково и натака???
Те изгасиле пошо не си платил струја или пошо имало дефект? Разграничи неплаќање и дефект. Љипково е друга работа, не е поврзана со темава.

P

PewDiePie

Гостин
Абе души напатени цел свет е против вас.......

Не функционира кога одредена група "граѓани" се однесува како да се на гости дојдени во државава.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
веќе 2-3 дена немаме улични светилки ..
на што личи тоа мореее.. -.-

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Цепај дрва.
Ние во Кондово така правиме, иако плаќаме струја која ја немаме, си цепаме дрва за да се грееме.
не сум на дрва јас,извини,али 21 век сум,нормално на стурја да се грејам..праша дали крадам стурја-НЕ КРАДАМ,поштен сум,како и повеќето..друго ме интересира..викаш ти гасат и се...а не се буниш,малце чудно ми е тоа...и да,уште нешто,дрвата што се грееш на нив,имаш фискала или од некоја шума од околината се?
и дај ми бан на моја тема и мавај сеири,докажи се колку си добар;)
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 20:53 ---
Се убаво кажа до делов

Само вас албанците ве гасат?? сигурен си ??? да не е обратно ?? да не цело Љипково снабдено со струја,иако напаѓаат вработени во ЕВН ???
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 20:57 ---
Те изгасиле пошо не си платил струја или пошо имало дефект? Разграничи неплаќање и дефект. Љипково е друга работа, не е поврзана со темава.
Плаќам редовно.... дефект нема никаков...

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Плаќам редовно.... дефект нема никаков...
Кај тебе дома нема дефект, а во трафото? А јачината на струја која треба да стигне до кај тебе? Знаеш ли дека има апарати во домаќинството кои можат да прегорат ако струјата си игра со нив уклучи - исклучи. Сакаш да ти поебе се по дома или да немаш струја десет саати? Значи последен пост во кој сакам да ти укажам дека не си жртва на намерно гасење, туку жртва како и останатиот дел од твојата населба на некој дефект. Дај размислувај нормално, не забегувај со тероии на заговор.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom