ЕВН лопови

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.478
Поени од реакции
5.932
Пред малце на ТВ гледам еден господин се жалеше дека неговиот дедо бил казнет 3000 евра заради кражба на струја , иако пломбата била на место , а неговиот дедо живеел сам , во стара куќа , со елементарни апарати на струја.

1 месец откако дознал дека го казниле 3000 евра , дедото починал.

Се обратил до народниот правобранител , а тие му рекле ехеее дечко , како тебе има многу. ( се работеше за македонци, да не почнете со муабети)

А дека лоповлукот е на големо раширен од страна на ЕВН , казнети се и мои роднини , кои ми признаа дека никогаш не украле и дека се редовни во плаќање на сметките , тоа го видов со мои очи.
Исто така потрошената електрична енергија била слична секој месец.

Нормални ли се овие бе , па и да е скината пломбата , кој к*рац , може тие самите да ги скинат кога ги читаат броилата , има колективни згради каде броилата се долу , може некој за инает да ги скине пломбите , кој доказ е тоа.

Граѓаните завојуваа со ЕВН за кражбите

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=6F9052A079A2D544853F4D5A011ECA27

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ако почнам да пишувам за глупостите на ЕВН, не знам колкав ќе ми биде постот и дали ќе го довршам вечерва. Немилосрдни луѓе кои крадат, бесрамно и без осет крадат колку и како што ќе им текне. А тоа секако им успева само кај просечниот накај сиромав граѓанин. Со свои очи имам видено како се лижат со парајлии и како им интервенираат да не им се исклучи струја дури и поради неплатени сметки. Погнасна слика здравје. Тие што немаат доземи им го и последното, а на тие што имаат додај им. Нервите ми се кинат од прво гледање на нивните три големи букви!
Нели едно време КОД имаше специјално издание за вакви случаи. Ништо не постигнаа со тоа, а?

T

Tetro

Гостин
Им фалеле пари нешто викаа
http://www.plusinfo.mk/vest/35778/EVN-prikazha-dobivka-od-18-milioni-evra-vo-Jugoistochna-Evropa-za-tri-meseci

ЕВН изманипулира 1,2 милион евра од граѓаните

Прекршокот на компанијата го констатира Комисијата за заштита на конкуренцијата која ~ изрече парична казна од 500.000 евра
Најмалку 1,2 милион евра незаконски наплатила ЕВН од граѓаните преку двојна наплата на манипулативниот трошок во сметките за струја од мај 2006 до февруари 2008 година. Прекршокот на ЕВН го констатира Комисијата за заштита на конкуренцијата (КЗК), која на компанијата ~ изрече парична казна од 500.000 евра.

http://www.dnevnik.mk/default-mk.asp?ItemID=403231DB473B0C479949876E08F18C7F

Член од
15 мај 2012
Мислења
117
Поени од реакции
79
Kрадат - СУШАТ :cuc:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.478
Поени од реакции
5.932
Со свои очи имам видено како се лижат со парајлии и како им интервенираат да не им се исклучи струја дури и поради неплатени сметки. Погнасна слика здравје. Тие што немаат доземи им го и последното, а на тие што имаат додај им. Нервите ми се кинат од прво гледање на нивните три големи букви!
Нели едно време КОД имаше специјално издание за вакви случаи. Ништо не постигнаа со тоа, а?
Тоа и јас се нервирам , моќниците со години не плаќаат , никогаш не им идат за исклучување. (кога велам моќници , не мислам на луѓе кои имаат пари , туку кои се поврзани со власта-полицајци-инспектори-судови со еден куп познаници по институциите).

А на кутрите неутралци, на таквите кои чекаат по 3 месеца за лична карта, на таквите што мораат да платат 50 евра заради плукање на улица ... на тие одма им кинат.

Моќниците градат цела зграда дивоградба , а неутралците го јадат за пола метро пречекорување.

P

Princ

Гостин
Леле некој аутсајдер ко овој погоре ^ кога ќе улета значи.
Кога ќе разберете дека власта не дупи бидејќи гледаме низ призмата твои и мои?
Кога ќе разберете дека ЕВН не краде бидејќи гледаме низ таа иста призма?
Крадењето на ЕВН не познава националност, сите не крадат. Како може и во вакви ситуации да има некој што вака размислува, никогаш нема да ми е јасно.
ЕДИТ: Еве и еден подолу.. море арно ни прави ЕВН, нашле. I quit.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Незнаат колку пари зимаат,одзгора ги лажат и манипулираат граѓаните....

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Почни си прво од браќата твои....
И ти шо кажа сега. Мојот дуќан се води на име на газдата, а тој е Албанец. Плаќам преку банка, па не знаат дека го имам јас нормално. Тогаш, како се дрзнаа да ми исклучат струја поради некои неевидентирани камати којзнае од кога? За кои мораше да плаќам и приклучок плус? И за кои не знаеа да ми објаснат од каде се??? А не беа малку... 6000 и нешто... Ќе ми објасниш молим те?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.690
Поени од реакции
22.549
Лопови невидени, наплаќаат колку сакаат и тешко може обичниот граѓанин да се одбрани, за жал. Иначе за плаќајне тие не се баш редовни. Знам од еден град, ете да не кажам во кој, имале огромен долг према Комуналец за неплатена вода...300.000 МКД. Не знам дали им ја исклучија водата релативно тазе ми е оваа информација, не е битно сакам да кажам дека тоа што го бараат самите не го спроведуваат.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Лопови тешки. Крадат, а оставаат луѓе кој немаат од каде им платат без струја. Како овој случај:
http://forum.kajgana.com/threads/Помош-за-тетка-Сирма.60672/
патем и помогнете.
Овие со Телеком и Окта во воздух треба да ги кренеме, задно со потписниците на договорите.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Леле некој аутсајдер ко овој погоре ^ кога ќе улета значи.
Кога ќе разберете дека власта не дупи бидејќи гледаме низ призмата твои и мои?
Кога ќе разберете дека ЕВН не краде бидејќи гледаме низ таа иста призма?
Крадењето на ЕВН не познава националност, сите не крадат. Како може и во вакви ситуации да има некој што вака размислува, никогаш нема да ми е јасно.
ЕДИТ: Еве и еден подолу.. море арно ни прави ЕВН, нашле. I quit.
брат факт е дека у Арачиново, Кондово и на по шарските села никој не плаќа струја!

а овие дека се лопови, лопови се, нив ич не им е гајле која националност си, затоа и почнаа да исклучуваат во некои од гореспоменатите села во кои пред тоа фантазија беше да стапи на терен екипа на ЕСМ.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
cekam da mi doat samo na vrat ke im ebam sve ke im ebam
u pravo bese eden moj komsija mu dojdoa na vrata im izvadi pistol i 4 se upickaa
makedonec bese ne bese albanec ama tolku e mu prekipe na covekot
po vina na EVN ni izgorea aparati an celo maalo i ne priznaa deka e po nivna vina i zatoa ne im plakam
a neka doat samo...
ke me dae ne izvrsitel nisto ne mi moze tretina od plata samo ke krati drugo niso u najlos mozen slucaj

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom