Духови, сеништа (сенки)...

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
vidi vaka mnogu mi s
види многу се бунат кога го спомиенам исус и бог така да единствено решение е тоа моли се на бог со неговата светлина да го осветли целиот твој дом и да истера се што е нечисто тоа што е кај тебе е нечиста сила и јас бев така до пред 3 години после тоа спиев и неможев да се освестам ако требаше да станам во 5 сабајлето тешко ми беше така беше 2 години доека се повратив сега немам никаков проблем.сега станувам во 5 и одморен сум
ajde pisi mi vo P.P kako da se spravam ,ako netie tesko sekako ;) neli ...

Член од
27 февруари 2009
Мислења
32
Поени од реакции
19
Барај ја бозјата сила нека бог ти го благослови домот со неговиот мир неговата светлина нека го просветли тој дом т така тоа самото ке избега.
--- надополнето: 9 август 2012 во 15:08 ---
Господе создателот на небото и земјата и на се што ја исполнува ти благодарам за твојот син исус што умре за мене и за моите гревови те молам да го благословиш мојот дом со твојот мир и да го просветлиш со твојата светлина те молам мене да ме ослободиш од ова нешто кое ме мачи во името на твојот еднороден син Исус го барам ова и ти благодарам во негово име.Амин
--- надополнето: 9 август 2012 во 15:13 ---
Исус кажа едно интересно нешто Бидете свети како што сум јас свет а не како што е водата света вода неможе да се освети вода него човекот со божјата сила може да се освети да стане христолик.(да се одкаже од лажење крадење убивање едноставно се што е грев)а бог ветува дека тој за се ке се грижи.Ти кога ке гои повикаш исусовото име веке нема место за тоа чудо треба да си пакува куферите и да си оди.
--- надополнето: 9 август 2012 во 15:16 ---
Ако имаш брат сестра кој ја знае точно твојата мака би било прекрасно заедно да се молите заедно да го направите тоа.пишува кај што се собрани двајца во мое има јас сум таму преку светиот дух.Така вели исус

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Член од
27 февруари 2009
Мислења
32
Поени од реакции
19
eve eden dokaz za toa deka postoi aparat koj go detetktira prisustvoto na nevidlivata sila.Znaci postoi aparat koj detektira sila sepak i vo duhovniot svet.Veruvam deka toa nesto bilo slicno kako EMF-METAROT
ДА ВЕРУВАШ , ЕВЕТИ ПОДДРШКА.

"Бев циничен атеист...Еден ден работев во големата патолошка лабараторија на една клиника. Се бавев со задача како да ја измерам брановата должина и јачина на зрачењето на човечкиот мозок.
Сакавме да истражим
е што се случува во човечкиот мозок кога човекот преоѓа од живот кон смрт. Избравме една жена која боледуваше од смртоносен рак на мозокот. Жената беше духовно, психички потполно нормална. Гледајки воопштено, токму нејзината животна ведрина беше изненадувачка, покрај нејзинота безнадежна телесна состојба. Знаевме дека е пред смрт. И таа тоа го знаеше. Исто така знаевме дека се работи за жена која живееше со вера во Спасителот Христос.
Непосредно пред нејзината смрт, сместивме во нејзината соба високо осетлив апарат за снимање. Тој апарат требаше да ни покаже што се случува во нејзиниот мозок во последните минути. При тоа на креветот сместивме уште и мал микрофон за да можеме да слушнеме што зборува, ако воопшто сеуште можеше да даде било каков знак за живот.
За тоа време ние се сместивме во соба до нејзината. Бевме петмина трезвени научници. Меѓу нас јас бев најтрезвен и најтврд. Полни со исчекување и внатрешна напнатост, стоевме под своите инструменти. Стрелката стоеше на нула и можеше да покажува се до 500 степени во позитивно вреднување на десно и 500 степени во негативно вреднување на лево. Пред некое време , со помош на истиот апарат, ја меревме емисијата на една радио станица чија што програма беше испратена во етерот со јачина од 50 кЊ. Се работеше за порака која мораше да биде пренесена околу целата земјина топка. Со тоа мерење востановивме вредност од девет степени позитивно мерење.
Ни се причини дека на болната и дојде последниот миг. Одеднаш зачувме како почна да се моли и да го слави Бога. Го молеше Бог да им прости на сите луѓе кои во животот и направиле неправда. Тогаш ја изрази својата цврста вера во Бога со зборовите: " Знам дека Ти си единствен доверлив извор на сила за сите Твои созданија и тоа и ќе останеш". Му заблагодаруваше за силата со која Ја носел целиот нејзин живот, како и за сигурноста што смее да биде Негова сопственост. Му сведочеше дека нејзината љубов кон Него и покрај своето страдание, не се намалила. Во моментот кога зборуваше за простувањето на своите гревови преку Исусовата жртва, од нејзините зборови одекнуваше неопислива среќа. Конечно, ја зафати радост при помислата дека наскоро ќе смее да го гледа својот Искупител.
Потресени стоевме пред својот апарат. Веќе и заборавивме дека всушност сакавме да истражуваме. Се погледнавме и при тоа не се срамевме од своите солзи. Толку бев обземен од тоа што го слушнав, што морав да плачам, така како што од своето детство не сум правел.
Изненадно, додека жената сеуште се молеше, слушнавме на својот апарат некој звук кој што тропаше. Кога погледнавме, видовме дека стрелката покажуваше 500 степени позитивно и непрестано удираше на границата на апаратот.
Нашите мисли се престигнуваа една со друга. Со техничкото мерење сега по прв пат ја откривме неверојатната реалност : мозокот на жената што умираше , која со молитвата беше соединета со Бога, разви сила која беше 55 пати посилна од силата на зрачењето на онаа светска радио станица!
Во тој миг почна да се руши мојот атеистички поглед на свет. Стоев пред лицето на сезнајниот Бог. Ми се виде потполно смешно моето неверие. Така станав среќен Христов следбеник...".
Од книгата " Помош од одондестраноста – што може молитвата", Rhom Verlag, Bietigheim
--- надополнето: 13 август 2012 во 10:17 ---
http://preminportal.com.mk/content/view/1483/54/ eve vi go linkot

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Ми се случува да го чувствувам присуството на битијата кои се понакви од нас, ама тоа ми се случува одамна, и не го доживаувам како нешто чудно.

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.210
Поени од реакции
1.252
Ја читам темава и има интересни работи, иако не верувам во духови... Но едно не ми е јасно. Ако човекот има душа, која по смртта на телото може да постои, тогаш како таа душа носи човечка облека? Ако човечката душа е нешто над-материјално, тогаш како сите духови/сеништа/(w/e) работи се облечени во најнормални облеки? Како душата може да се облече? И како можат тие духови да исчезнат заедно со облеката која е од цврст материјал?

Член од
18 февруари 2012
Мислења
9
Поени од реакции
0
прекрасна тема .. за духови немам слушнато многу но за сенки да , значи од многу луѓе имам слушнето дека им се случило да ги отворат очите од спиење а да имат привремена парализа т.е да неможеш да зборуваш или движиш или сл . Последно и се случи на моја другарка која не верува во господ и ми раскажа исто како она погоре што го напишав отиде на баање кај баачка и досега и се нема случено . Исто имам слушнето за самовили затоа се вели после 00 и 00 не се движи 15 мин бидејјќи изглеуваат самовилите кои ако ги видиш во очи не смееш да ги гледаш. Слична приказна има кај нас овде во Богданци еден дел кој го нарекуваат бабичка. Се случило да застанат луѓе и да им се појави бабичка која барала цигаре , ако и дадеш ќе исчезне или ако го запалиш велат дека духовите се плашат од оган а за ако не и дадеш не знам што се случува :)

Член од
25 август 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
epa ja oti mnogu sakam da slusam prikazni so duhovi ke ve zamolam da mi raskazete nekoja so ste ja slusnale...ili pa moze i da vi se slucilo nesto povrzano so tipovive.Ja licno ne veruvam vo duhovi,ama kako so kazav strasno sakam da slusam takvi prikazni.
Незнам од каде прочитав но наводно грешниците по смртта биле поделени на три дела: Едните оделе во пеколот, другите биле пратени да талкаат низ земјата (духови) и третите биле испратени во вселената (вонземјани)... :P

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Toj sto ima silna verba vo BOG ne se zamara so ovie gluposti tuku go trosat vremeto na po produktivni raboti a ne na gluposti kako duhovi i drugi slicni glupavi raboti !

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Британец снимил момче заболено од лепра - старо 600 години

Британецот Леонард Лов, 44-годишен жител на Лондон, кога пред неколку години го посетувал својот пријател во болница доживеа несекојдневно и силно морничаво искуство. Додека бил во посета, медицинската сестра му споменала невообичаена активност која се случува во подрумот на лондонската болница Витингтон на чие место во 15 век се наоѓала колонија на лепрозни.
Лов, инаку вљубеник во приказните за духови ја искористил можноста да погледне во подрумот заедно со персоналот на болницата, го посетил подрумот подигнат во 19 век.
Тоа што го видел го опишува со зборовите: - Поминувавме низ тесни, долги ходници со многу полици на кои има стари документи. Не одевме долго кога забележавме дека нешто во ходникот се движи.
- Нешто лебдеше пред нас и се повеќе ни се приближуваше. Видовме траги на светлост како „скокаат“ секаде околу нас, а тогаш забележав лице на дух кој изгледаше како мало момче.
Појавата успеал и да ја фотографира, но сликите ги објавил после долгата истрага која го доведе до заклучок дека на сликата се работи за десетгодишно момче кое си вика Вилијам, а кој бил лепрозен.
Лов признава дека повеќе не одел во болницата. Иако би сакал да го повтори тоа искуство, го обесхрабрува помислата на болка која во таа прилика ја искусил, а која ја опишува како убод во врат чија болка е толку многу интензивна што едвај може да ги држи очите отворени.
За оваа случка се огласи и потпаролот на болницата Витингтон кој коментира: - Приказните за духовите во болницата се провлекуваат веќе со години и ги имало отсекогаш. Иако не постојат цврсти докази, приказните продолжуваат.http://sitel.com.mk/dnevnik/bizarno-no-vistinito/britanec-snimil-momche-zaboleno-od-lepra-staro-600-godini

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Снимен дух како спасува човек на автопат

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Снимен дух како спасува човек на автопат

Незнам само каде виде дека го спасува ,да се гледа сенката на духот ,ама незнам како го спасил ,ај објасни

Kajgana Shop

На врв Bottom