Другарска љубов меѓу машко и женско... има или слабо?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Зависи... Најчесто нема:back:
Од што зависи и од каде заклучокот дека најчесто нема? За вакви одговори секој може да пишува, ама дај малку образложете ако не па.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Пред некое време(неможам да си го пронајдам постот) пишав дека постои и дека сум среќна што ја имам.
Но сега според овие две лоши искуства сфатив дека не постои(барем за мене лично зборувам).Колку и да викаме машко и женско се подобри другари од женско со женско на пример, сепак не е така. Не секоја приказна има среќен крај.
Зависта си го направи своето..само тоа ќе кажам.:toe:

Член од
13 април 2009
Мислења
11
Поени од реакции
0
Може да постои пријателство меѓу машко и женско доколку не постои физичка привлечност... Ако се привлекуваат меѓу себе, кога тогаш отидоа во другата соба хахахахаха:sekss:

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Најчесто нема...а може да има ама кратко би траело,секогаш на едниот му се пројавуваат `нечисти` мисли,нормално секоја чест на исклучоците.
Јас не верувам во такво другарство.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Имам такво другарство.

А

Аниии

Гостин
Од што зависи и од каде заклучокот дека најчесто нема? За вакви одговори секој може да пишува, ама дај малку образложете ако не па.

epa maskite i zenskite imaat premn razlicni razmisluvanja zenskite se nezni i custvitelni i poseriozno gledaat na rabotite dodeka maskite se nasilni i se sfakjaat na sala...

Имам такво другарство.
И јас имам ама сепак мислам дека е мн ретко

Член од
13 јуни 2009
Мислења
105
Поени од реакции
37
Не би можела да кажам дека постои љубов помеѓу машко и женско затоа што НЕМА!!
Знам од лично искуство ..
Дали мојот најдобар другар ќе ме гледа со тие очи доколку јас сум средена премногу (да се изразам така).
Се разбира дека нема.. ќе ме гледа како нешто повеќе.
Сепак секоја љубов од прво почнува со другарство,а потоа преминува во нешто повеќе ....

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
имам другар од другиот пол и другарството трае 7 год и уште ќе трае зашто во ниеден момент не сум имала други чуства освен како другар, брат исто така и е обратно има такви пријателства само мислам дека се поретки

Член од
12 јуни 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Од досегашни примери и искуства, имам сфатено дека многу, многу ретко другарството меѓу машко и женско останува само другарство. Обично доста често, преминува во нешто повеќе. Како и да е, секогаш постои физичка привлечност, и со тек на време чувствата се развиваат во друг правец, кој дефинитивно веќе не е другарски. Не мора да биде сето тоа взаемно, но доволно е да му се случи на едниот и целата работа веќе не е ни близу до другарство.
Многу нормално секоја чест и на оние кои успеале да си го задржат другарството со личност од спротивниот пол, зошто верувам има и такви.

Член од
17 јуни 2009
Мислења
84
Поени од реакции
3
Јас верувам во другарска љувов бидејки имам еднен другар со кој сум многу блиска и од мали сме заедно.
имам една другарка која тој не ја познаваше (пред 6 месеци)
Но сега се заедно и одат мислам...3 месеци но стварно се сакаат.
А вака и пред неговата девојка се однесуваме нормално...како брат и сестра сме и на неа не и смета тоа.
Таа знае дека јас знам се за него и тој знае се за мене и дека ние се сакаме само другарски ( никогаш ништо не ми паднало на памет за нешто што не треба да се прави) :pos:

D

dh00|

Гостин
постои бе....зашо да не?! :smir: имам такво другарство...:pipi:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Mislam deka se imam izjasneto, ama pak ke kazam.
Ne postoi drugarstvo pomegju masko i zensko.
Mozno e da postoi nesto, ama toa vo nikoj slucaj ne e drugarstvo, nego obicno prijatelstvo.

Drugarstvo e mozno da postoi samo vo brak, a i tamu drugarstvoto e potiknato od drugi pricini... ljubov, seks, zaednicki zivot, navika etc etc.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.499
Поени од реакции
8.156
Нормално дека може да има, но според мене за да дојде до оваа фаза, треба да се помине барем затресканост или вљубеност за да после 1 година тоа стане најдобро пријателство меѓу машко и женско..

Член од
4 април 2009
Мислења
311
Поени од реакции
14
Имам само 2 добри другари од мојот пол(имам многу другари ама не добри како овие) а можда над 10 од спротивниот пол , со нив сум 8 години и никогаш не сум чувствувал нешто за нив освен другарска љубов. Јас мислам дека постојт другарство меѓу машко и женско з'ш да не. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom