Другарска љубов меѓу машко и женско... има или слабо?

Член од
22 февруари 2009
Мислења
48
Поени од реакции
2
po moe mislenje
uvek postojat nekoi pojaki custva
od ednata ili drugata strana
sto gi spojuva za da bidat do tolku bliski drugari
nemora da znaci deka se raboti za ljubov
ali custvata se pogolemi za razlika
od obicnite custva sprema nekoi dr poznanici ili ne tolku bliski drugari

M

MIL

Гостин
Neznam so da kazam do sea ne sum napravil nisto so ni edna drugarka ni pak sum cuvstvuval nesto toa nikad ne se slucilo sepak se drzam na distanca so site drugarki i ne sum blizok premnogu so nikoja

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Можеби незнам. Јас лично имам две другарки кои ги осеќам како сестри, но никогаш не сум чувствувал нешто повеќе спрема нив.

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Нормално дека има другарска љубов меѓу машко и женско, само под 2 услови: :)
-да е женска на некој мој близок пријател
-да не е убава т.е да не те привлекува воопшто

Z

Zona Pelucida

Гостин
Врти сучи другарство помеѓу машко и женско не постои,освен во екстремни случаеви,да е машкото акреп или обратно,да е женското грдо,или пак едниот од нив да го привлекуваат личности од ист пол,е така веќе може,постои.Сепак најголемиот дел од врските почнуваат преку другарство,зар во својот партнер не гледате најверен другар првенствено,исти џони во различен омотач.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Site veruvame deka postoi drugarstvo megu masko i zensko dodeka ne se uverime vo sprotivnoto. Sekoj ima nekoja li4nost od sprotivniot pol za koja veli deka se samo drugari i deka nema sansi nekogas da ima nesto poveke megu niv. I postojano si kazuvaat se eden za drug, se znaat kako disat, i se taka dodeka eden den ne se fatis samiot kako razmisluvas postojano za taa li4nost, dodeka ne se fatis samiot deka ljubomoris na sekoj/a sto toj/taa ke ja pogledne i ke kazi deka e ubav/a. Ili se dodeka ne go fatis toj drugiot kako posojano e okolu tebe, kolku e ljubomoren na li4nostite koi ti se dodvoruvaat, i togas svakas deka koga i da e edniot(a vo nekoi slucaevi i dvajcata) po4nuvaat da 4ustvuvaat nesto eden za drug. Nekade procitav deka okolu 70% od drugarskite vrski megu masko i devojce podocna preminuvaat vo ljubovni vrski. Koga bev pomala veruvav vo drugarstvo megu masko i zensko ali so tek na vremeto svativ deka takvo nesto ne e mozno. E sea se zavisi od tebe, dali ke dozvolis da rizikuvas da rasipies edno drugarstvo vo ime na ljubovta ili ke gi potisnuvas custvata se dodeka ne izblednat. Sum se vjubila vo drugar, megjutoa ne mozev da zamislam kako ke bide ako bidam so nego i eden den raskineme, bidejki togas veke nisto nemase da bide isto kako porano, mozebi ke ostanevme na edno ladno "zdravo" no pak da bidime drugari nema sansi, zatoa si molcev, si bev ladna, isto kako i so ostanatite drugari. Mislam deka dobro bese so napraviv taka zatoa sto nekoi moi drugarki sto bea tolku bliski so nekoj drugar se fatija, pa raskinaa i sega ne sakat ni da se poglednat vo oci. "Blagodarenie" na niv drustvoto ne e veke ona sto bese, sekoj postavuva uslov ako dojde ovoj/ovaa jas ne idam i zatoa veke nikogas nema da mozeme site zaedno da se soberime kako sto pravevme porano, sekako "blagodarenie" na onie koi ne mozea da odoleat na iskusenieto.

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Верувам дека постои.. Доколку и двајцата се гледаат како другари.. Можно е да се појават чувства меѓутоа уште при прв муабет со некоја личност од прилика би можела да ја предвидам иднината со него..И дефинитивно уште од почеток сум знаела кој би ми бил другар а кој не..
Имам 3 најдобри другари кои никогаш не би можела да ги гледам на друг начин..:toe:

Член од
24 август 2008
Мислења
132
Поени од реакции
2
Иако се имам уверено и во спротивното, сепак сеуште верувам дека постои другарство меѓу машко и женско. Имам 3 вистински другари кои досега не сум ги гледала поинаку освен како другари, а сигурна сум ни они мене.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Личност од машкиот пол на кому можам да се доверам бескомпромисно, е исклучиво и само мојот дечко. Пријатели мажи немам, порано мислев дека имам, но се сведе на тоа дека ,,пријателството" се заснова на корист на работно место, во случајов училиште. Поради моето искуство, сметам дека другарство може да постои само кога е исполнет еден или двата од условите:
а) да нема никаква физичка привлечност
б) да има корист за некоја услуга на професионален план.

Командантица

Како шТо ќе реЧем Ја!
Член од
15 февруари 2009
Мислења
105
Поени од реакции
1
немам некое јако пријателство со машко,..но сепак, не знам дали тоа пријателство не може да се претвори во љубов, тогаш сигурно нешто не е во ред со личностите..!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Дефинитивно постои... Само за да нема испади од една или друга страна треба да се даде до знаење кој што е во мојот/нечиј живот.

LiGLaTa

PartY AnimaL =)
Член од
10 јуни 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
Дефинитивно Постоии другарска љубоввв помеѓу машко и женскоо.. :wink: Јас на пример имам многу другари и никогаш не сум ги гледала на понаков начин ниту пак тие мене..:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom