Дрога ( Наркотични дроги )

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
кој од олово кој кадиум...фероникел...сулфурдиоксид...јбг автобусите во скопје на литар гориво исфрлаа буре јаглерод моноксид....а ке излезат неколку ке речат еве бе запалив џоинт и не сум сменет уопште....и одма
Добро, но од ова олово не можам да побегнам, едино да живеам на Шара најгоре. Лек за тоа си има - преку норми, закони за заштита на животна средина, но истите не се применуваат. А ова цигариве, апчињава...можам да ги избегнам-не ми требаат-па ниту дијазепами и слични ствари. Значи едното (бензин, загадување, па и покривите на бараките во кои има канцерогени супстанци) не може да се избегне (но не ја бутам главата во ауспух), а другото може.

А организмот трпи, трпи и еден ден ќе му пукне...и од цигара и од марихуана и од сите тие апчиња, знајни и незнајни за мене.

R

RAYTHEON23

Гостин
Добро, но од ова олово не можам да побегнам, едино да живеам на Шара најгоре. Лек за тоа си има - преку норми, закони за заштита на животна средина, но истите не се применуваат. А ова цигариве, апчињава...можам да ги избегнам-не ми требаат-па ниту дијазепами и слични ствари. Значи едното (бензин, загадување, па и покривите на бараките во кои има канцерогени супстанци) не може да се избегне (но не ја бутам главата во ауспух), а другото може.

А организмот трпи, трпи и еден ден ќе му пукне...и од цигара и од марихуана и од сите тие апчиња, знајни и незнајни за мене.
употребата на знајни и незнајни апчиња е оправдана....ЗЛОУПОТРЕБАТА НЕ!!!!!

што се однесува до марихуана паа види...кутија цигари дневно е далеку поштетна....ај и уште еден факт....скарата на кумур.....оригиналната...во франција се вршени испитувања и на еден килограм скара ти идат околу 200000цигари(катран!!!!!!) затоа ЕВН:toe:

јас како што знам цирозата е најчесто предизвикана од алкохол...кој патем е класифициран невротоксик(има случаи на хендикеп,трајно слепило.....)...па разводи малтретирања...вака реални да бидеме!!!!

за ова организмот трпи ли трпи не си јасен некако...едно е да испушиш џоинт 1-3 пати месечно(а еве ја 5 месеца апстинирав) значи организмот се прочистува....и обратно ако некој мисли дека со употреба на тешки опијати,екстази(отров за глувци,PCP) ке си го подобри животот е во заблуда!!!!

поентата ми е да направиме дистинкција помегу марихуаната и вистинското срање...еве на пример при употреба на хероин дишењето успорува...работата на срцето а тоа автоматски значи СО2 во мозокот...кај психостимулансите на пример(амф...кокаин)е обратно срцето работи 100 на саат а тука е и ризикот од инфаркт,потоа цела хемија во мозокот е пореметена па затоа најчесто после употреба на овакви средства имаме појава на депресија.......

се надевам дека ова е доволно за марихуаната да не се изедначува со гореспомнатите наркотици... што значи дека се дел од метаболизмот на клетките!!!!!!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
за ова организмот трпи ли трпи не си јасен некако...едно е да испушиш џоинт 1-3 пати месечно
А добро која е целта, која е потребата на ова 2-3 пати месечно. Мислам, кој е ќарот ако дувнеш една, а инаку не пушиш?

За влијанието врз телото, има доктори кои се за таа работа, па може тие да кажат што и како влијае во телото. Но секое непотребно внесување на хемикалии го оптеретува организмот-едноставно органите работат турбо за да се ослободат од одредени хемиски соединенија кои не се пожелни за нас. Само изнервирај се па ќе видиш како жолчното ќесе се собира (како пример). Не е прашање само акутните симптоми и влијанија, поголемо прашање се хроничните последици. Не само од марихуана (инаку и таа содржи штетни материи како тутунот при пушење) туку од сите видови дроги.
За црниот дроб- една од функциите му е детоксикација (едниот филтер е бубрезите, а другиот за токсини нерастворливи во вода-нив ги преработува црниот дроб). Тоа е доволно да се предвиди колку мака ќе види после 20-30 години необавезно внесување на некои хемиски супстанци (па нека се и антибиотици, само нив мора да ги користиме).
Затоа марихуаната е барем за мене штетна онолку колку и другите дроги (или како што милуват психоактивни супстанци).

R

RAYTHEON23

Гостин
не гледам на светот мања веча...па не барам кар ако дувнам..ниту сум пак зијан...

а марихуаната не би рекол дека е штетна колку и другите:nenene::nenene::nenene::nenene:

Z

zmej gorjanin

Гостин
Поздрав до сите љубители на жуто со песната Happiness is a warm gun

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Bi sakal 1 da probam kokain :toe: :toe: :toe:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Алал вера. Со 15 години и веќе покажуваш желба да преминеш на нарко-страната? Знајш дека ко ќе пробаш, веќе немаш живот? Дишиш, јајш, спијаш, ама живот немаш. Не знам шо те натерало да станиш толку љубопитен па со кокаин да си фатиш работа, ама ти давам пријателски совет да се тргаш понастрана од такви срања. Колку и да ти се интересни или „кул“, верувај дека не вредет колку животот твој.

Ah well, зошто би ме слушал мене, јас сум само уште еден лузер што не пробал никаква дрога. :(

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Ah well, зошто би ме слушал мене, јас сум само уште еден лузер што не пробал никаква дрога. :(
Има многу лузери што не пробале дрога. И јас сум еден од нив :smir:

R

RAYTHEON23

Гостин

навистина не ми е јасно што те влече коката...кога 1 грам е смртоносен!!!!!!

намерно ако е без лидокаин!!!
пази кокаинот е се само не кока оти имаш остаток од сумпорна киселина...троа керозин и да не ја должам.......

ако мислиш дека ке бидеш кул не можам ништо против-ама имај го ова предвид!!!!!!

и патем оваа емот икона:toe::toe::toe:

не објасни ништо....значи зошто сакаш да дадеш 50 евра(толку ли е???)еве за NaOH за детерџент сумпор мравја киселина....ај ебаго ако сакаш вакви работи...БИДИ ЗЕМЈОДЕЛЕЦ:vozbud:

И ја сум лузер :( неам пробано дрога :(
шо бе ти...титулата е за мене:pos2:

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Abe luge mene zivotot ne me saka :toe: sakam samo 1 da probam,ne da stanam zavisnik :toe:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Abe luge mene zivotot ne me saka :toe: sakam samo 1 da probam,ne da stanam zavisnik :toe:
Остај ти шо сакаш. Јас сакам на Чорба да одам утре, ама никој не ми идат и не одам.

Сите така почнале... „Ај само еднаш, ништо од еднаш не бидува“. После прв пат има и втор, и трет, и четврт... И после ќе го допреш дното на својот живот, и ако си баксуз ќе живееш така уште 5-6 години.

Гадхејтасол, и марихуаната спаѓа во дроги. Не спомнавме лесни и тешки.

R

RAYTHEON23

Гостин
а како треба тоа да ти биде изговор па да ги администрираш горенаведените токсини!!!!!

а ако тоа е изговорот веруј ке продолжиш!!!!

патем кокаинот не предизвикува тешка физичка зависност ама психичка...ете тоа е најтешкиот дел....

исто тука и хероинските зависници пагаат!!!

статистички гледано тие кои во болница примаат терапија успеваат да се излечат(има и исклучоци)

а оние шо си играат со метадон...цццц

Остај ти шо сакаш. Јас сакам на Чорба да одам утре, ама никој не ми идат и не одам.

Сите така почнале... „Ај само еднаш, ништо од еднаш не бидува“. После прв пат има и втор, и трет, и четврт... И после ќе го допреш дното на својот живот, и ако си баксуз ќе живееш така уште 5-6 години.

Гадхејтасол, и марихуаната спаѓа во дроги. Не спомнавме лесни и тешки.
марихуаната не ствара зависност!!!!!

тие што потпагаат се душбегс!!!!

всушност не е канабисот проблем како канабис или како штетно нешто...туку проблемот е што е скалило кон потешките дроги
е сега некои се качуваат на наредното скалило некои не:toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
А пробал некој татула (струмичко многу ја има). Латинско име Datura stramonium, плодот е со боцки, цветот е как тубичка. Според ботаничарите кај нас ова било едно од појаките тревички. Сите треви имаат више мање одредени сапонини, гликозиди, а некои и погодни алкалоиди за вакво нешто. Татулата инаку е иста фамилија со познатата Атропа Беладона (fam. Solanaceae), а во оваа фамилија е и компирот (Solanum Tuberosum)-тој што го јадеме у Мекдоналдс :)

Kajgana Shop

На врв Bottom