Дрога ( Наркотични дроги )

Член од
24 август 2008
Мислења
238
Поени од реакции
133
Случен сличај ми има еден братучед како членот погоре дуваше пред 2-3 дена и сега треба да му земаат крв за лекарско за возачка без посебен тест , може ли да го фатат така ?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ноел Мекалаг е 35-годишен Ирец, поранешен новинар, кој живее во Холандија. Пред неколку години на Ноел му беше откриена мултиплекс склероза, дегенеративна невролошка и неизлечива болест. По повеќе години неуспешно лекување и откако се покажа дека дотогашните терапии не само што не даваат убедлив резултат туку и му ја влошуваат состојбата, на Ноел му беше препишан препарат кој во себе содржи марихуана. Лекот му помага да живее речиси нормално. Освен една работа. Не смее да отпатува дома во Ирска затоа што тамошните власти ќе го уапсат. Марихуаната, дури и во тераписка доза и сосема легално препишан лек во друга земја во Ирска е нелегална. „Дневник“ разговараше со Ноел.

- Ниту еден лек не ми помагаше. Испробани беа повеќе терапии, но овде, во Холандија, за случаи како мојот се препишува овој лек, кој е сосема легален - ја почнува својата тажна приказна Ноел.

Повеќе...

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
The White House drug czar wants doctors, states and law enforcement working harder to stop America's deadliest drug-abuse problem: highly addictive prescription painkillers. They are killing more people than heroin and cocaine combined as they foster a slew of illegal "pill mill" clinics centered in Florida.

http://missoulian.com/mobile/article_a3660c12-a8d0-5133-a928-0ebcf0b5d3aa.html

Дали има крај на апсурдот?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.923
Поени од реакции
12.483
[video]http://networkedblogs.com/h0fgn[/video]

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
На топикот- Како догурал Albert Hofmann до сто и две ме интересира ? И тоа од "natural causes" починал.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Пошто ме мрзеше да барам дали има посебна тема за допинг, ако може тука да ми даете нешто поопширно у врска со допинг средства и последици од истите. Фала, однапред. :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Пошто ме мрзеше да барам дали има посебна тема за допинг, ако може тука да ми даете нешто поопширно у врска со допинг средства и последици од истите. Фала, однапред. :)
Не веруем дека некој од тука не хејта допинг, така да не знам кој ќе ти каже.

Еве кои се најкористени па гуглај си:
-Androstenedione (Andro)
-Primobolan (Methenolone)
-Tetrahydrogestrinone (THG)
-Clenbuterol (Clen)
-DHEA (dehydroepiandrosterone)
-Anadrol (oxymetholone)
-Oxandrin (oxandrolone)
-Dianabol (methandrostenolone)
-Winstrol (stanozolol)
-Deca-Durabolin (nandrolone decanoate)
-Durabolin (nandrolone phenpropionate)
-Depo-Testosterone (testosterone cypionate)
-Equipoise (boldenone undecylenate)

Side Effects and Complications of Anabolic Steroid Use
The side effects of anabolic steroids are serious and not uncommon. In general oral anabolic steroids have more side effects and those containing 17-alky have potentially more adverse side effects. Some side effects are reversible but some can cause permanent damage.

Anabolic Steroids and Liver Damage
Research especially those studying hospitalized patients, show the liver can suffer serious effects from the use of anabolic steroids. Anabolic steroids reduce the livers excretory function. This is particularly so with the steroids containing 17-alky. The liver can suffer from a bleeding cystic condition that is potentially fatal. Use of steroids has also been linked to liver cancer, although this is very rare.

Anabolic Steroids and the Cardiovascular System
Although no long term studies have been conducted into the effects of anabolic steroids on the heart and the vascular system there is evidence from studies and investigations that they can cause or are risk factors for cardiovascular system damage, problems with blood pressure and lipoproteins such as cholesterol. There is some evidence that anabolic steroids can cause structural changes to the heart and that heart disease and strokes are possible with anabolic steroids especially oral types of the drug.

Anabolic Steroids and the Male Reproductive System
As anabolic steroids are so strongly associated with male traits such as strength and muscles it seems tragic that the side effects of the drug are:

Increased erectile dysfunction, and impotence, even though sexual desire is increased.

Gynecomastia (growth of the breasts) a condition that is generally irreversible and plastic surgery is required to remove the breasts.

Atrophy or shrinkage of the testicles can occur and is reported usually with high dose use of anabolic steroids.

http://bodybuilding.about.com/od/supplementationbasics/a/steroiddangers_2.htm

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.421
bidejki nekoj so slab stomak ja sklonil slikata mozhe i po obraten red:
Rp/
Tbl Tramadol., ili ushte podobro Petantin
DSC No I.....S3x1 po slobodna volja
pri pojava na nus pojavi voopshto ne morate da se javuvata na lekar

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Од животно искуство што имам видено, од 2 грама повеќе може смрт да настане, така да допингот е опасна работа :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Од животно искуство што имам видено, од 2 грама повеќе може смрт да настане, така да допингот е опасна работа :)
2 грама звучи малце али измери 2 грама брашно (или течност) да видиш количински колку е :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Баш тоа ми е поентата, исто ко што во некои професии 2 милиметра се ко километар на улица :)))))

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
http://www.erowid.org/

Мислим дека ова е најреална и најверодостојна страна кога станува збор за различни видови супстанци.

Kajgana Shop

На врв Bottom