Државната матура предизвика проблем на правниот факултет!

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
па ти си уште поголем талент си завршила правен смер и знаеш дека таму немаш ама баш никаква потреба од информатика и си полагала информатика на матура.јес да може ти било полесно ама затоа сеа ќе плачеш :toe: и крив ќе ти е некој ....
Nemaj gajle ne placam, nitu pak krivam nekogo...
Samo lesno e da se zbori od strana kako nekoi a ne e se taka lesno bi bil na nase mesto pred polaganjeto na maturata i posle polaganjeto.
Ama ne e bitno, djabe ovde se te pravat talent i sto uste ne ali toa e...
ne mi e gajle bitno si se zapisav na dr fax, sto isto taka sakam da go ucam i kaj koj so ne e bitno so si polagal na matura za da se zapises...

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
па ти си уште поголем талент си завршила правен смер и знаеш дека таму немаш ама баш никаква потреба од информатика и си полагала информатика на матура.јес да може ти било полесно ама затоа сеа ќе плачеш :toe: и крив ќе ти е некој ....
Запнавте со тоа „не ти треба...“, чиниш ако одиш на одреден факултет нема потреба да знаеш нешто друго освен тоа што таму се изучува.:uvo:
И понатаму стојам на ставот дека имаше неправда.Ви рече плус девојкава дека кога ги одбирале предметите им викале дека не е важно што ќе полагаат.Знам дека има многу што знаеле дека е важно, но не смеете да го отфрлате фактот дека имаше и уште толку кои беа грешка информирани од професорите.Не сакам да навлегувам во детали сега, но...сепак матурата беше утка.Препишување колку што сакаш.Тоа е друга тема-знам, ама исто како што Крејзи ин лав рече да не ја префрлуваат вината на факултетите, јас пак можам да кажам и дека целата вина не беше во децата.:smir:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
а што зборите падни стани? во втр семестар има правна информатика... само што за на правен требаат општествени предмети

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.852
Поени од реакции
5.676
Nemaj gajle ne placam, nitu pak krivam nekogo...
Samo lesno e da se zbori od strana kako nekoi a ne e se taka lesno bi bil na nase mesto pred polaganjeto na maturata i posle polaganjeto.
Ama ne e bitno, djabe ovde se te pravat talent i sto uste ne ali toa e...
ne mi e gajle bitno si se zapisav na dr fax, sto isto taka sakam da go ucam i kaj koj so ne e bitno so si polagal na matura za da se zapises...
лесно е зашто да не е лесно :) :) и ти си гледала да ти биде лесно и затоа наместо да избереш предмет што ќе ти ги отвори вратите на Правен ти си избра предмет за кој што ти треба учење само 2-3 саати (за нели да си поминеш полесно)

Запнавте со тоа „не ти треба...“, чиниш ако одиш на одреден факултет нема потреба да знаеш нешто друго освен тоа што таму се изучува.:uvo:
И понатаму стојам на ставот дека имаше неправда.Ви рече плус девојкава дека кога ги одбирале предметите им викале дека не е важно што ќе полагаат.Знам дека има многу што знаеле дека е важно, но не смеете да го отфрлате фактот дека имаше и уште толку кои беа грешка информирани од професорите.Не сакам да навлегувам во детали сега, но...сепак матурата беше утка.Препишување колку што сакаш.Тоа е друга тема-знам, ама исто како што Крејзи ин лав рече да не ја префрлуваат вината на факултетите, јас пак можам да кажам и дека целата вина не беше во децата.:smir:
како може да не е важно што ќе полагаш?? и ај да речеме дека професорите ви викале така океј :) и вие одма си ги послушавте не почувствувавте потреба да разгледате, да се распрашате, имате скоро сите интернет имало објавено на страницата на министерството уште од март кои предмети со кои факултети идат значи сепак за вашата иднина се работи и затоа немој да кажувате приказни за мали деца тие муабети кај мама и тато палат.факт е дека полесно ви било да полагате предмет што ќе го спремите за еден нецел ден отколку да седнете да учите недела дена

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
И кај мене професорите на почеток викаа дека најверојатно нема да биде важно кои предмети ќе ги избереш, ама откако ја објавија листата, ни стана јасно што треба да се одбере а што не, во зависност од факултетот.
Ако правен објавил јазик да се полага, а не математика, зошто да одиш во контра? :nenene:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Оф - топик:
За да конкурираш на еден факултет, потребно е да ги полагаш екстерните предмети кои самиот факс ги објавил. Тоа знам. А за интерните, има некоја врска ако полагам италијански а конкурирам на ФЕИТ или ПМФ? Или ќе морам физика да земам интерен? Пример земам:wink:.
Фала однапред.

Член од
21 септември 2007
Мислења
44
Поени од реакции
2
Оф - топик:
За да конкурираш на еден факултет, потребно е да ги полагаш екстерните предмети кои самиот факс ги објавил. Тоа знам. А за интерните, има некоја врска ако полагам италијански а конкурирам на ФЕИТ или ПМФ? Или ќе морам физика да земам интерен? Пример земам:wink:.
Фала однапред.
fakultetot ke dade lista na interni i eksterni predmeti koi treba da se polagaat...i mora niv da gi polagas inace ne ke mozes da se zapises vo prv upisen rok..pa na primer za da konkuriras na FEIT ili PMF ke moras da gi polagas predmetite sto soodvetstvuvaat na fakultetot kako informatika,fizika itn...

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Оф - топик:
Фала однапред.
Оваа година само еден екстерен предмет беше битен за факултетите, бидејќи македонски е задолжителен.А интерните и двата си ги одбираш според факултетот.Бирото за развој на образованието има листа на матурски испити потребни за упис на факултетите, но можеби за наредната година ќе има некои измени.

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Факултетите јасно си извадија листа на предмети кои ги бараат.. мегу кои информатика бизнис и историја (зборам за стручни) ама без разлика нигде не видов правните факултети да барат математика... Не знам со која логика одбрале математика и со која логика родителите се карале.. Неинформираност е...
Мислам овие родителите си имале земено за право ради целиот хаос околу матурата...

Kajgana Shop

На врв Bottom