SaltNPepa
Other's envy, owner's pride!!!
- Член од
- 14 септември 2012
- Мислења
- 1.945
- Поени од реакции
- 2.523
Убаво @wiksa напишал. Проблемот е во луѓето(секогаш). Таков одгледувач како што тебе ти дал куче секогаш ќе продаде додека има кој да го земе(немој да се најдеш нападната, сакам да ти кажам за да утре ти своето мислење го пренесеш на другите). Ретко кога новите сопственици ќе седнат и ќе направат детален преглед и ќе научат прво и за расата и за дресура и за се, а поготово пред да земат кутре. Битно ура ура го земавме и вториот ден, а сеа што да правиме И поради тоа што ти не си си го напишала домашното, има луѓе што ќе даваат толку мали кучиња.Не знам зошо толку мене ми се сснавте сите, како јас да сум крива што го зедов кучето на толку мала возраст. Секоја чест за луѓето од каде што си го земал кучето, не се сите толку посветени. Знам како ја чуваат женката и како го чуваат мажјакот и можам да кажам дека е од љубов а не од профит.
Нема врска, си го зедовме си го вакциниравме, се прилагодува добро, многу добро напредува, така да задоволна сум.
Затоа пробуваме да шириме знаење, бидејќи само така на крај ќе се види кој зошто чува кутриња и како ги чува.[DOUBLEPOST=1486156910][/DOUBLEPOST]
Youtube ти е одлично место каде можеш да видиш доста работи за дресура. Тоа ти е мојата препорака.здраво друштво да прашам и да замолам доколку некој има книга прирачник за дресирање да го сподели истиот ако сака, знам дека има мн совети на темава ама сакам доклку е можно самиот да прочитам и да се информирам од прирачник книга за дресура.
Фала мн. однапред