Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
A

AnFem

Гостин
Јас кога викам дека човеколиките вируси се во голем број, кои го доведуваат човештвото во пропаст... Што е многу, многу е.

Мора ли по секоја цена да се размножувате бе, мамата?
Едноставно е, ако не си создаден за моногамна врска, не стапувај во брак и не се репродуктирај! Ако не си спремен да бидеш родител, полн со љубов и наоружан со информации како да не створиш трауми кај детето, не стварај потомци.

Ете ви ја традицијата.
Ете ви ја „должноста“ наметната од државата.

Резултат на таквите непромислени грешки се дегени. Многу дегени!

Баш се сетив на една очајна глетка вчера. Врне ладен дожд, истура. Прилично ниска температура. И гледаш една пувла со две деца. На едното му ставила шушкавец, другото и се шета на блузичка, косата-утоп, битно она имаше шушкавец на неа и носеше чадор ВО РАКА! Сакав да ја расшамарам. Полудев!

Друга ситуација. Истиов ладен период, госпожата наоблечена, држи бебе во раце, а бебево НА КУСИ РАКАВЧИЊА.

Па не можам повеќе!

И зошто прават ретардирани суштества од децата? Зошто возат во бебешки колички деца од над тригодишна возраст?

...

Член од
3 август 2012
Мислења
431
Поени од реакции
1.012
Што јужние то тужније.
А мене чашава винце ми оди кон југ.
Знам и јас да љубам, да почитувам и да бидам искрена, ама не е се измислено за секој.
Небово си каснува од месечинава ко да е мастика и ја џвака со облаците додека има вкус, после пак ја плука и за секунда гледаш пак е цела. Ама само така ја гледаш, којзнае колку е изџвакана и распарчена.
Така нешто е и со луѓето, еден ќе си касне од друг и ќе го џвака додека има вкус, после пак ќе го плукне, ама ни по многу години не е цел, иако така го гледаш.
Шта ви то себи радите, мангупи?

Член од
26 јуни 2006
Мислења
288
Поени од реакции
24
Ма не ми е јасно, како може да сум привлечна само за зафатени типови со долги врски? :facepalm:
Wtf is going on? Зашо бе еден асален (нормално тука спаѓа и да ми се допадне и на мене) не ми се "пушта". Проклетство!

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ма не ми е јасно, како може да сум привлечна само за зафатени типови со долги врски? :facepalm:
Wtf is going on? Зашо бе еден асален (нормално тука спаѓа и да ми се допадне и на мене) не ми се "пушта". Проклетство!
Ти го лајкнав мислењето не затоа што е убаво тоа што ти се случува, туку затоа што се пронајдов во него и често се замарам и опседнувам со истиот проблем. И после долго време анализирање, не сум дошла до никаков заклучок. Не е ваљда до нас, нели?:confused::icon_lol:

На страна тоа, Драга моја, што му е на животов? Далеку подобар е од пред неколку дена, но пак е и далеку од тоа каков што треба и сакам да е. Многу се мачам, многу трпам, многу се трудам и борам, а некако ништо не ми оди како што треба. Знам дека ништо не се добива лесно и за секоја правилна и добра работа треба многу да се жртвуваш, ама зарем не жртвував се` што можев и имав? Уште колку и што треба?
Друга работа и проблем се луѓето. Зошто повеќе никој не слуша и разбира? Не ми е проблем и да цртам ако треба (си имам уметнички дарби во себе де:cool:), но нека кажуваат јасно ако имаат потреба и од тоа. До толку ли отупеа сите или па јас грешам кога очекувам сите да се однесуваат со мене барем половина од тоа како јас се однесувам со нив? Ех.
И згора на се`, цело тело ме боли. Буквално секое мускулче. Но добро, ова барем е последица од нешто успешно, па не ме нервира толку многу.:icon_lol:
А невремето прееска... ах кое чувство! Чекав да прекине и излегов. Порелаксирачка шетња одамна не сум доживеала. Буквално се осеќав како да лебдам додека се туткав во џемперчето и го дишев свешиот и влажен воздух со опојниот мирис на летен дожд. Прекрасно!
Ајде доста ти е тука... да оставам сила во рацеве да ти поднапишам уште нешто на некоја друга тема. Трета сум, па имаме уште многу време за дружба.:rolleyes:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Д.
лани ова време си бев на одмор :cool: а сега облечен во чорапи седам и дремам до раните утрински часови пред пц.
времево никакво па човек ни до охрид не може да појде :facepalm:
........................................................................................................

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
дефинитивно, најубавото видео што досега го имам видено

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Два најубави денови во мојот живот. Да соберам се толку лудости немам направено никогаш :pos:

Член од
8 јуни 2012
Мислења
374
Поени од реакции
830
Зар вреди да чекаш некој да те засака, и покрај тоа што тој воопшто не те приметува.
Не можам да ја разберам другарка ми.......:facepalm:

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ај нека се изгуби оваа тешкава градежна механизација од улицава багери и останати чуда, секое сабајле од тоа вибрациите се си мислам земјотрес има трчам по соба како Усаин Болт.

Член од
26 јуни 2006
Мислења
288
Поени од реакции
24
My dearest, you have no idea how difficult it is...to start learning. Аааах, да знаеш само колко време ми треба за да се убедам дека е добро да се учи, треба да се учи, да треба да се положи.
--- надополнето: 11 август 2012 во 15:07 ---
Ти го лајкнав мислењето не затоа што е убаво тоа што ти се случува, туку затоа што се пронајдов во него и често се замарам и опседнувам со истиот проблем. И после долго време анализирање, не сум дошла до никаков заклучок. Не е ваљда до нас, нели?:confused::icon_lol:
Не е до нас offcourse, сите веќе сакат да живеат у некој american movie...
Ма од досегашно искуство сигурна сум дека ќе завршам со некој шеик како втора жена:pos:

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Црвосав дома од ова времево....да имав кола ќе праев една долга вожња....утре ќе одам со точако до Битола ако не врни.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Komsiite se karaat do 5 sabajle, ovaa mu vika na ovoj "ti mene ne me sakas, so drugi odis" a ovoj pak "pa ke odam koga me nervirate, doma samo gjubre gledam okolu mene." Smesno e koga gi slusam dokaj 12 nekade, posle toa mi ide da zeam noz mamiceto da i go ebam!
Aj zaebi toa, posle u 10 saato mi doaga drugar mi i vika da mu simnam win 7. Some men just wanna watch the world burn.
I posle me boli glavata, epa ke me boli!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom