Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
kajgi daj mi sila da izdrzam i trpenie da ne puknam zosto ovaa nedela bel den ne vidov od mozni 24 saati 22 rabotev edvaj izdrzav i ustte ne se zadovolni ....
a ako ne mi gi platat saatite mesecno rekordni 248 saati iam raboteno samo ako ne me iskesiraat kolku sto treba planiram da im stegnam tuzba privatna i da si napustam .....
i ovaa nedela imam natprevar kajgi vo nedela planiram cela nervoza da ja ispukam na nego
pocnav seriozno da si se spremam do sea trcav 2 saati od novo licice do palas i nazad riknav ali mora da stopam ova salovo i taka kajgi e pozdravuvam so ovaa pesna
IDEME DO KRAJ ILI SVE ILI NISTO

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Драга Кајгана, шо ми прајш добра ми си? Белките / жолчките се матат или слабо љубов?
Досадно ми е на раб, и ај реков да те поздравам...

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.661
Поени од реакции
35.297
Кајгич

Знаеш ли дека топка сладолед се продава за 35 денари?
3 порции сладолед + 3 сока = 600 денари:свиркам:
Еееееееее во мое време Кајганче слаткарница беше место и задоволство што секој, ама буквално секој можеше да си го дозволи.
На враќање од училиште, поминување покрај слаткара, стандардното разладување во лето, што и да е,,,
А денес постојат луѓе за кои и слаткарницата е луксуз :(
Еххххх тој капитализамммммм:cautious:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Среќна сум. Задоволна. Смирена.
На чуден, невообичаен начин.
Немам негативни мисли што ме замараат, само позитивност има во мене.
Конечно. Време беше.
Дишам длабоко и се смешкам.
Затоа што знам дека заслужив.(y)

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Jas sakam 300 godini da imam I da nemam bela kosa.
Pozdravete mi gi ste sto ja gledaat Lila zategnatata na sitel :D

К

Кики.

Гостин
Драга,
никогаш не ми било толку досадно како денес. Буквално ми се смачи од што ми е досадно... :confused:
Сите ги малтретирам од досада... тешко е да ме трпи човек кога ми е толку досадно.
Колку пати денес го употребив зборот досадна/досадно? Нејќеш да знаеш. :facepalm:
Ми фали нормален муабет, ама стварно нормален и интересен.
Ех Драга... да знаеш колку ми е досадно. :eek:
Еве ти една песна...убава... најубава... :pipi:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.709
Поени од реакции
13.390
Passed down to you...
Vacation`s fuckin` over.
Јебеш бе одмор кај што имаш монсунска пролет. А под одмор мислев на одмор од секакви техничко-технолошки телекомуникацијски gadgets so called internet/cell phone. А повеќе физичка работа. Добро, средив нешо ситно, капија, натстрешница... тоа е. Него, се осеќам колку толку препороден.
So says Saladin.

M

Moon Child

Гостин
Драга, сакам да се напушам квалитетно гане и да избегам барем на кратко од реалноста...
Сакам да си легнам на некоја ливада и да стонирам, додека ме дувка ветренце.
Еј сакам да патувам со воз, без пари и да ме симнат на некоја пуста станица, да немам каде да одам и да преспијам на отворено небо. Да не носам ништо со себе, онака...
Или аутостоп.
Кој нема одено аутостоп никаде, многу пропуштил. Се сеќавам со братучедка ми кога се вративме од Крушево така. Закон доживљај, ќе го памтам цел живот. Се сеќавам на ситуацијата кога дознавме дека нема бус до Прилеп, за од таму да си го фатиме возот за Велес. Се сеќавам како бевме како попарени на таа жештина, во јули, на патот Крушево - Прилеп, се сеќавам и на моментот кога заклучивме дека единствено решение ни е да си идеме аутостоп.
Кои луди 16 годишни глави бевме. Никакво размислување за можните последици, го живеевме денот! И убаво ни беше!
Ми се иде така по Македонија, да ја прошетам без скршен денар во џеб, да спијам на отворено небо, и секое утро да тргнам некаде на друго место...
Зошто пораснав...?

N

Nessa Alcarin

Гостин
К,
Зошто се толку себични луѓето? Зарем мора постојано да сме во вителот на улогите Господар и Роб? Треба да сме Кралеви и Кралици, Принцови и Принцези, сите... Не треба да бараме некој да ни ја храни суетата и да ни го крева егото. Треба да сме овде и сега. Секој од нас постои само по една секунда во секој интервал од времето. Што правиш ти во таа секунда, сега? Јас се спремам да постојам... Време е ...

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Која брука ја доживеав денес...
Значи во животот кога ќе тргне нешто наопаку и тргнато е...Тоа едно наопаку, ќе преврти и други работи наопаку и така едно по друго све дури еден ден не ти прекипе од све и раце да дигнеш па што сака нека биде...
Денес имав низ град нешто работа и викам ај да поминам до Рамстор на враќање, на братучед ми жена му работи таму...И одам таму - не ја најдов...И тргам да си идам...Излагам од Рамстор кај тој кафичот на влезот што е и едната кондура ми се скина на пола...Релативно нови кондури, си ги купив последниот пат кога бев во Белград, од Ушче трговскиот...Вриеше народ во кафичот, плус и тука пролаз влез-излез..И јас стојам како попарена и ја гледам кондурата скината на пола...Ни сум назад, ни сум напред..Од кафичот почнаа да се вртат сите и да ме гледаат...Ја молев земјава да се отвори и да ме голтне или да потонам во неа...Клекнав доле и земав со клучот направив едно дупче од страна на кондурата и тоа скинатото од средина го протнав внатре некако и го врзав во чвор...Се исправив, испотена цела, засрамена и полека некако си отидов, поточно ја преминав улицата и едвај некако се довлечкав до колата која ми беше од другата страна на булеварот..Ги соблеков двете кондури и возев боса до дома...Одоздола нозете ми беа како да сум играла оро во некоја тиња...Требаше на уште две места да отидам и ништо..Нит завршив работи, ништо..Ем салонките ги скинав, ем се избрукав, ем по ова топлово акав...
Тоа е... (y)

К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,

Седам на тераса и чекам да почне да врне, вечерва небото ќе се истури, фотоапаратот до мене, вечерва ловам молскавици. Во меѓувреме ќе решавам задачи. Имам мало дете во комшии, тераса до тераса де и цело време се дружиме и ми вика пушти ми ја мама ду да хамп, цело попладне ми помина со таа песна се шекнав. :D

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Драга,

МНОГУ Е ДОСАДНО АМАН! Скапав со матурава у пм веќе! Дај нека помине месецов више и да одам да се одморам...Па и муабет немаш со кој да напраиш,секој зафатен или не знам што -.-
Not sure if I'm nervous or im going crazy :facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom