Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
20 март 2025
Мислења
40
Поени од реакции
78
Драга кајгана,денеска и го искречив станот на мојата поранешна девојка. Дали е добрина или глупоќа не знам,ама се осеќам супер продуктивно.. Пивата ми се ладат,вечерва ќе биде дооолга ноќ за сам со себе.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.636
Поени од реакции
11.922
Сега ме присетивте на времето кога јас си го фатив првиот дечко, колку време се стегав да му кажам на татко ми за дечкото. И таман кога собрав храброст, он ми раскажа се што знаев и не знаев за него. Не им беше по ќејф ич, а јас бев наивна, глупа и заљубена, ама татко ми само ми рече: “Не заборавај, било каков проблем и да имаш, јас сум ти 24 часа достапен и можам било каде да дојдам.” Тоа тогаш ми го кажа пред него, и до ден денес стално ми го повторува.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
4.054
Поени од реакции
15.963
Ми се сере од нашиве коа “причаат” српски. Декани на факултети, професори, новинари, аналитичари па и обични граѓани пред српски телевизии зборат на српски. Одвратно звучите.

:pov:

Алудирам на видеово и конкретно на госпоѓата која на 14:45 за врата вика “вратанац” и “вратичe”.
Да ви ебам полиглотите.

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2022
Мислења
828
Поени од реакции
2.261
Последно време имам чуство дека светов тотално полуде.Овиое западноевропскиве држави решиле на сред економска криза да примат орки од блискиот исток и да фрлат огромни суми на пари за војната во Украина.Автомобилската индустрија пред колапс.Погрди нови модели на автомобили никогаш немало.Особено во внатрешноста.Таблети закачени на кокпитот,никаков дизајн никаква креативност.И цените плафон.Исто така храната никогаш поскапа.Woke лудило представено како левица.Политичари платеници на сите страни.Мизерија.Трамп од друга страна наметнува тарифи на довчерашните сојузници.Само ќе ја продлабочи економската криза.Не гледам никаква логика веќе,белата раса е решена да се самоуништи.

Член од
23 март 2011
Мислења
1.181
Поени од реакции
1.076
Драгаи драги

Кога ни викаа ,а бе не ни викаа , времето само кажуваше , карактерот.
Карактерот на човек е се. Искомбиниран со интелигенција,морал, убавина е тоа е целото богатство на свет,со слога човек да си најдеш.

Ма какви пари,имоти бакрачи.
Се е бадијала.

Туку ајде ,живот иде даље за тие шо мразат српски.

Член од
7 септември 2016
Мислења
22.112
Поени од реакции
38.251
Кајг,

download (21).jpeg

...теоријата е дека брановите должини на црвено светло го стимулираат производството на мелатонин кој е природен хормон за полесно заспивање, изгледа е точна.

...јест да собата ме потсеќа на Мулен Руж, важно веднаш заспивам, не го дослушувам ниту вуле ву ку ше авек моа с соа! :sleep:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.896
Поени од реакции
20.571
Драга,

Ги читам муабетиве за ќерките, снаа ми се враќа од ехо и му вика на братучед ми, еве овде едно клупче да си напрајш Оти и ова второво е чупе :icon_lol:
Ќе ви се мотаат филмови сеа како сте третирале девојки па страв ве фаќа, е јбга :D

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.998
Поени од реакции
22.413
Родители.

Не сте сфесни коју грешку правите што ги смируете ваши деца сс телефони у количку на 3-4-5 годишни возраст,само за да Ви, на раат си пазарите по молови и маркети.Абе пушти га там нека трчи,нека пипа сфе, дете е.Не му га јеби детстфо сс екран.Еееј и тој најрана фаза,кд треа да стаи темели на нешто што се вика експирианс.Дете e, или ке е срамежливо или ултра хипер раздвижено.Па земи трчи по њега,збори му,учи га како треба.Фантазирај и ти,биди дете како њега,уфилмај се.
А не цртани,лижафче и нека пере мозак 2-3 саата сс глупи амерички видеа.Па барем да ги пуштесте некој интересан Грашкоград цртан,или Штримфови, или Мистер Бин.
Они некои језиви чудни звуци сс некои псајходелик шарени бое.

Можда и не заслужуе сфак да биде родител.
Убиваш и туѓ живот.
Ај мрш там ливадарите.

Још па кд ке виду разгалени деца сс цуцлу на 4-5 године.Абе вилицу како на амфетамин ке си гу искривиф.
Цуцлла треба законски да се укине.

Ја па сс сина ми бш како у детсфо да сам се вратија.Сфе и сфашта се играмо.
Не му га убивајте најинтересан и најшарен дел од живот на ваше дете.
А и не му набивај некој наци строг режим.
Кажи му сс убаво,а не да га убиваш сс поглед и претење.

Ако Ви сте зависни од смартфоун,мора ли и ваше дете да е!?

Да су ви живи и здрави деца.
Ама не га прави роб на модерно општестфо.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.196
Поени од реакции
26.158
Што се однесува до светската електронска сцена фатив скоро се што можеше да се фати: Крафтверк, Жан Мишел Жар, Фејтлес, Ван Дајк, Окенфолд, Тиесто (кога беше асален), Ван Бурен, Дерик Меј, Маршал Џеферсон, Карл Кокс, Ерик Приц, Шејпшифтерс, Том Нови, Џуно Реактор, Астрал Проџекшн, Таламаска и се останато што може и не може да ми текне.

Останаа неколку имиња кои не сум ги гледал, Џеф Милс, Хуан Аткинс, Кевин Саундерсон, Афекс Твин од техно сцената, од покојните Авичи, Роберт Мајлс и Френки Наклс, па Космик Гејт и Бленк енд Џоунс од трансот, ATB и уште нешто ситно.

Епа во мај ќе имам прилика да чкртнам едно од тие имиња

1743418069048.png

Се сеќавам прв пат кога ја слушнав I feel you. Се возевме друштво во кола тргнати викендашки накај град кога на улица Митрополит Теодосиј Гологанов точно пред студентскиот Кузман. А се сеќавам толку детално оти е една од оние песни што те удира на прва и доста јако па мозокот кој е за тоа програмиран го памти точниот момент како се случило тоа и го складира во фолдерот Битно за да не го заборавиш. Ми остана до ден денешен во топ 5 најомилени електронски песни.

И бај д веј, онака пропратно, денес НИК ФАКИНГ КЕЈВ го објави ова :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::

1743421584024.png

Последно уредено:
Член од
4 август 2018
Мислења
1.591
Поени од реакции
3.388
Како може некој да има по неколку профили на форумов и сите да ги одржува/сервисира во живот..Што психа е тоа која се шета слободно и нормално меѓу народот по улица а која плаче за некој кревет плус во овие ,,душевни институции"..бај д веј не мислам на оваа легенда Костиќ тој ми е позитивен лик кој бара само да биде прифатен во општеството онаков каков Бог го создал..

Kajgana Shop

На врв Bottom