Што се однесува до светската електронска сцена фатив скоро се што можеше да се фати: Крафтверк, Жан Мишел Жар, Фејтлес, Ван Дајк, Окенфолд, Тиесто (кога беше асален), Ван Бурен, Дерик Меј, Маршал Џеферсон, Карл Кокс, Ерик Приц, Шејпшифтерс, Том Нови, Џуно Реактор, Астрал Проџекшн, Таламаска и се останато што може и не може да ми текне.
Останаа неколку имиња кои не сум ги гледал, Џеф Милс, Хуан Аткинс, Кевин Саундерсон, Афекс Твин од техно сцената, од покојните Авичи, Роберт Мајлс и Френки Наклс, па Космик Гејт и Бленк енд Џоунс од трансот, ATB и уште нешто ситно.
Епа во мај ќе имам прилика да чкртнам едно од тие имиња
Се сеќавам прв пат кога ја слушнав I feel you. Се возевме друштво во кола тргнати викендашки накај град кога на улица Митрополит Теодосиј Гологанов точно пред студентскиот Кузман. А се сеќавам толку детално оти е една од оние песни што те удира на прва и доста јако па мозокот кој е за тоа програмиран го памти точниот момент како се случило тоа и го складира во фолдерот
Битно за да не го заборавиш. Ми остана до ден денешен во топ 5 најомилени електронски песни.
И бај д веј, онака пропратно, денес
НИК ФАКИНГ КЕЈВ го објави ова

: