До и Од модераторот на подфорум Религија

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Poshto OTO ne e sekta, nitu relija, do koga kje trpime propagandi od nivna strana na sekoja tema na podforumov religija?
Дефиниција за ОТО е

Ordo Templi Orientis (O.T.O.) (Order of the Temple of the East) is an international fraternal and religious organization founded at the beginning of the 20th century. English author and occultist Aleister Crowley has become the best-known member of the order.

затоа ќе ја „трпиме/трпиш“ исто колку шо ќе трпиме пропаганда од христијанство, ислам итн.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Исто колку шо ќе трпиме пропаганда од христијанство, ислам итн.
Ako e ova podforum za religia, normalno e da ima propagandi od religiite i religioznite sekti.
Poshto OTO ne e religija , a ti velish deka ne e ni sekta, ne gledam zoshto istite propagandi trebe da gi trpime na site temi vo ovoj podforum.
Mada jas ne se slozuvam so tvoeto mislenje , zatoa shto osnovach na telemata e Blavatskaja, koja ima budistichka osnova.
Nema veza dali jas se slagam so tvoeto mislenje ili ne, ako spored tebe ne e sekta, ti kako moderator trebe da ja zabranish propagandata na istata na sekoja tema vo podforumov.
Ako ne da pocneme i so politichki propagandi.....
--- надополнето: 9 март 2013 во 21:11 ---
Дефиниција за ОТО е

Ordo Templi Orientis (O.T.O.) (Order of the Temple of the East) is an international fraternal and religious organization founded at the beginning of the 20th century. English author and occultistAleister Crowley has become the best-known member of the order.

затоа ќе ја „трпиме/трпиш“ исто колку шо ќе трпиме пропаганда од христијанство, ислам итн.
Znachi sepak e sekta, poshto e religiozna organizacija, so mal zivoten vek.
Togash ne gledam navreda vo zborot sektash, i ne gledam razlog da mi davash negativni za upotreba na toj zbor.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Ako e ova podforum za religia, normalno e da ima propagandi od religiite i religioznite sekti.
Poshto OTO ne e religija , a ti velish deka ne e ni sekta, ne gledam zoshto istite propagandi trebe da gi trpime na site temi vo ovoj podforum.
Mada jas ne se slozuvam so tvoeto mislenje , zatoa shto osnovach na telemata e Blavatskaja, koja ima budistichka osnova.
Nema veza dali jas se slagam so tvoeto mislenje ili ne, ako spored tebe ne e sekta, ti kako moderator trebe da ja zabranish propagandata na istata na sekoja tema vo podforumov.
Ako ne da pocneme i so politichki propagandi.....
Ајде доста ја тупиш ...
Читај горе дефиниција за ОТО ... ни јас се замарам што е ОТО ни пак ме интересира шо вика Хепта дека е ОТО ...
си има дефиниција за ОТО и ќе ти ја повторам

Ordo Templi Orientis (O.T.O.) (Order of the Temple of the East) is an international fraternal and religious organization founded at the beginning of the 20th century. English author and occultistAleister Crowley has become the best-known member of the order.

со акцент на RELIGIOUS ORGANIZATION ... затоа припаѓа во подфорумов каде што е ....

ако имаш нешто лично против Хепта решети си го тоа на ПП ... доста ме замараш и мене и цел форум кревајќи ја темава во теми со Нови мислења.

Религиска пропаганда врие на подфорумов ... ако тоа си го забележал само на темата за Телема тогаш имаш некој чуден point of view ... да не кажам пристрасен ...

и пак ќе ти речам не замарај со глупости и водење инат ко мало дете!
следни бош муабети ќе ги сметам за офтопик.
--- надополнето: 9 март 2013 во 21:16 ---
ПС: следните твои несогласувања со моето модерирање да ги насочиш кон администраторите.
Жали се од мене да ме сменат/тргнат од модератор ... тужи ме .. само не ме замарај со глупости

мојот став и начин на модерирање е таков каков што е.

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
exlexmk, добив бан месец дена и во сандачето ми стоеше дека сум баниран за рекламирање други веб страници. Ме интересира дали отсега кога ќе постирам верски вести да се потпишувам со мојот ник за да избегнам бан или и тоа е казниво?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
exlexmk, добив бан месец дена и во сандачето ми стоеше дека сум баниран за рекламирање други веб страници. Ме интересира дали отсега кога ќе постирам верски вести да се потпишувам со мојот ник за да избегнам бан или и тоа е казниво?
za verski vesti normalno e deka treba izvor da pises ( deka sekako moze da e tvoja izmislena vest na primer neli)
neznam zasto zamaras moderatori za toa

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Zosto vo temata Judizam izbrisani se citatite na Talmud ?
Ili taka Heptagram zapoveda ?
Посочи ми каде се избришани да видам па ќе ти кажам.
А казенени поени си доби оти ми се правиш многу паметен. Не ти бега тебе и перманентен бан од форумов.
Чудо е колку Хептаграм ви влегол под кожа ... сигурно го сонувате навечер, кошмари имате ... за жалење сте.

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Посочи ми каде се избришани да видам па ќе ти кажам.
А казенени поени си доби оти ми се правиш многу паметен. Не ти бега тебе и перманентен бан од форумов.
Чудо е колку Хептаграм ви влегол под кожа ... сигурно го сонувате навечер, кошмари имате ... за жалење сте.
Кажи сега отворено: Дали ти сметаме ние паметните муслимани и гледаш по секоја цена да не тргнеш од форумот?

Не прашувам за ништо друго, туку за да ти олесниме и колективно да си заминеме, а ти задоволно да си ги триеш рачињата.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Кажи сега отворено: Дали ти сметаме ние паметните муслимани и гледаш по секоја цена да не тргнеш од форумот?

Не прашувам за ништо друго, туку за да ти олесниме и колективно да си заминеме, а ти задоволно да си ги триеш рачињата.
А вие овде се чувствувате (и сте зачленети) како колектив, или имате индивидуални размислувања?
Јас мислам дека екслекс не го интересира дали сте муслимани или христијани, туку го нервира фактот што многу од вас синхронизирано "скокаат" за одреден проблем, а уствари жарот и огнот произлегува само од еден член (пример во овај случај..)
Овде македонците немаат посебни привилегии, ниту пак важи Рамковниот...
Не можам да ви прикажам статистика, но верувајте дека многу повеќе негативни поени добиваат не-муслимански членови.
И сега што треба?
Да се соберат сите македонци од форумов и да протестираат пред канцелариите на кајгана администрацијата?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
А вие овде се чувствувате (и сте зачленети) како колектив, или имате индивидуални размислувања?
Јас мислам дека екслекс не го интересира дали сте муслиман или христијан, туку го нервира фактот што многу од вас синхронизирано "скокаат" за одреден проблем, а уствари жарот и огнот произлегува само од еден член (пример во овај случај..)
Овде македонците немаат посебни привилегии, ниту пак важи Рамковниот...
Не можам да ви прикажам статистика, но верувајте дека многу повеќе негативни поени добиваат не-муслимански членови.
И сега што треба?
Да се соберат сите македонци од форумов и да протестираат пред канцелариите на кајгана администрацијата?
Nikogas tuka muslimani ne provociraat,ili,da bidam porealen i poprecizen,ne zpocnale so provokacija nitu so navredi kon nikogo.
Ne veli nikoj da protestirame,vam pak samo protesti vo glava vi se zalepeni,velime kazete ako vi smetame i ako sakate bez muslimani da si diskutirate sami,togas da si izlezeme bidejki i za vas e loso koga nekoj se banira i ulista mu prakjaat tocno togas koga toj pokazuva naj golema kultura i moral. Koga musliman pokazuva naj dobar odnos,togas kucinjata se pustaat da laat po polna mesecina.
Koga musliman ke postavi nezgodno prasanje na koe nema odgovor,togas se pustaat istite da go isprovociraat,da go vregjaat.... a ako toj im vrati so duplo pomala navreda od onaa sto ja dobil biva baniran a kucinjata i dalje laat.
Ako Musliman postavi prasanje do hristijanin,odma muslimanite ispagjaat propagatori koi sakale da plukaat vrz hristijanstvoto a tolku na fin i ubav nacin go postavile prasanjeto.
Vamu nekoj znae tolku odvratno i pogano da vregja vrz islamot i muslimanite,ama toj toa pravo kako da go ima.

(едитирано од модератор). Vam vi precat tokmu onie muslimani koi imaat dobar odnos,koi malku barem nesto poznavaat,barem opstite raboti,vi smetaat onie koi imaat odgoj i moral....

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Nikogas tuka muslimani ne provociraat,ili,da bidam porealen i poprecizen,ne zpocnale so provokacija nitu so navredi kon nikogo.
Ne veli nikoj da protestirame,vam pak samo protesti vo glava vi se zalepeni,velime kazete ako vi smetame i ako sakate bez muslimani da si diskutirate sami,togas da si izlezeme bidejki i za vas e loso koga nekoj se banira i ulista mu prakjaat tocno togas koga toj pokazuva naj golema kultura i moral. Koga musliman pokazuva naj dobar odnos,togas kucinjata se pustaat da laat po polna mesecina.
Koga musliman ke postavi nezgodno prasanje na koe nema odgovor,togas se pustaat istite da go isprovociraat,da go vregjaat.... a ako toj im vrati so duplo pomala navreda od onaa sto ja dobil biva baniran a kucinjata i dalje laat.
Ako Musliman postavi prasanje do hristijanin,odma muslimanite ispagjaat propagatori koi sakale da plukaat vrz hristijanstvoto a tolku na fin i ubav nacin go postavile prasanjeto.
Vamu nekoj znae tolku odvratno i pogano da vregja vrz islamot i muslimanite,ama toj toa pravo kako da go ima.

(едитирано од модератор). Vam vi precat tokmu onie muslimani koi imaat dobar odnos,koi malku barem nesto poznavaat,barem opstite raboti,vi smetaat onie koi imaat odgoj i moral....
Ти мораш да разбериш дека мене НЕ МЕ ИНТЕРЕСИРА дали некој е муслиман или христијан. Мене ме интересира тоа што е напишано - дали е во согласност со правилата.
Можеби си добил погрешен впечаток од другиот модератор (јас овде сум сепак нов), но пак ќе повторам дека не постои член/заедница/група/секта што има посебни привилегии или обратно.
И да напоменам дека на форумов постојат и администратори, на кои слободно можете да им се обратите/пожалите врз основа на "некоректно модерирање" од страна на некој модератор.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ти мораш да разбериш дека мене НЕ МЕ ИНТЕРЕСИРА дали некој е муслиман или христијан. Мене ме интересира тоа што е напишано - дали е во согласност со правилата.
Можеби си добил погрешен впечаток од другиот модератор (јас овде сум сепак нов), но пак ќе повторам дека не постои член/заедница/група/секта што има посебни привилегии или обратно.
И да напоменам дека на форумов постојат и администратори, на кои слободно можете да им се обратите/пожалите врз основа на "некоректно модерирање" од страна на модераторот.
Pa jas i ne ti se obrakav tebe tuku na drugiot moderator i zabeleskata ne e samo moja,toa e OCIGLEDNO.
Da se bide praveden,e golema rabota.Koga jas ke pokazam omraza i gnev prema hristijanite,zahtevam za da ne mi se prosiri toa i takvo nesto od mene da ne se napise nikade,da me banirate za sekogas.
Ama toa nikade i nikogas ne sum go pokazal. Ako nekoj kako individua me provocira i me navreduva,dabome ke mu vozvratam so navreda duplo pomala od onaa toj sto mi ja upatil,kolku da ne pokazam kukavicluk.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Абе да не верува човек Omer el Faruk ^^ и Soul-of-Space се жалат на форумов, а тие се најголеми провокатори.

Нормално е да ве казнат у пакет сите муслимани, кога сте лоботоморани и ко папагали повторувате се што ви е кажано у џамија.

п.с. Кои се паметните муслимани тука на форумов:eek: Има ли такви?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.226
Поени од реакции
34.519
Во отсуство на модераторите, банирав 3 члена од темата. Очигледно не ја разбрале поентата, па продолжија да се препукуваат (па дури и пцујат) и тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom