Донирани стари автобуси за 40 општини!

Дали мислите дека е добра таа идеја???

• Да

Гласови: 46 36,8%
  • Не

Гласови: 62 49,6%
  • Незнам

Гласови: 17 13,6%

• Вкупно гласачи
    125

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
A eве кои возила се планирани од ЈСП за 'поклон' :D
Само да потврдиме, сликано денеска на магистралниот пат Штип - Кочани, инаку 4 вакви возила оделе накај Кочани, а 2 Саноси во Штип имало (како овај г.бр. 733 на цитиранава слика)

Коментар од страната autobusi.net
...tie se donacija od vladata na opstinite so koi samo pogolemi trosoci ke im dodadat na opstinite oti tie avtobusi se vo nikakva sostojba, pa uste vo jsp gi izvadile colovnite gumi so bandazi i stavile od starite gumi koi se vozat so vnatresni gumi

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Само да потврдиме, сликано денеска на магистралниот пат Штип - Кочани, инаку 4 вакви возила оделе накај Кочани, а 2 Саноси во Штип имало (како овај г.бр. 733 на цитиранава слика)

Коментар од страната autobusi.net
...tie se donacija od vladata na opstinite so koi samo pogolemi trosoci ke im dodadat na opstinite oti tie avtobusi se vo nikakva sostojba, pa uste vo jsp gi izvadile colovnite gumi so bandazi i stavile od starite gumi koi se vozat so vnatresni gumi

Сега уште да видиме за какви намени ги земале општините.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
ќе ги фарбаат розови и ќе ги сместат во музеј како експонати од втората светска војна.
Можеби тоа ќе ме натера да посетам некоја Вукојебина. Ќе оставам некој денар, ќе се офајдат луѓето и од мене.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Сега уште да видиме за какви намени ги земале општините.
Не разбирам со која намера побарале возила произведени во периодот 1980-90 од Општина Кочани, па и околните (Чешиново - Облешево) кога веќе постојат подобри во локалниот сообраќај (Авто Атом - Кочани веќе ги расходува таквите возила кои од ЈСП им ги пуштаат во Кочани како поклон)...

Се си мислам дека намерно им се турени таму...имаме на форумов еден дечко вработен во Авто Атом, да добиеме директни информации само ретко е активен.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
"Вукојебина" е интересно зборче. Може да ми кажеш што означува?
Не.
--- надополнето: Dec 8, 2011 6:56 PM ---
Не разбирам со која намера побарале возила произведени во периодот 1980-90 од Општина Кочани, па и околните (Чешиново - Облешево) кога веќе постојат подобри во локалниот сообраќај (Авто Атом - Кочани веќе ги расходува таквите возила кои од ЈСП им ги пуштаат во Кочани како поклон)...

Се си мислам дека намерно им се турени таму...имаме на форумов еден дечко вработен во Авто Атом, да добиеме директни информации само ретко е активен.
Лесно е ако им се турени. Може да го стопат (нивна сопственост е) и да си купат нафта за др. некој период. Реков, ќе видиме, само и мене не ми е јасно зошто воопшто некој побарал ваков автобус. А ако им е ,,турен,, зошто, кога поголем ќар ќе има да се стопи истиот.

T

Tetro

Гостин
"Вукојебина" е интересно зборче. Може да ми кажеш што означува?
Не.
Тоа оти немаш култура на изразување, сигурно.
И зборовите ги бираш од ракав, или некаде си слушнала а не си разбрала доволно.

Абе, автобусите ги пуштиле. Ај да видиме баш.

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Можеби тоа ќе ме натера да посетам некоја Вукојебина.
Убо е да прошеташ, можи и ќе видиш од кај потекнуваш :love:

Него, пуштија во Битола некоја крнтија? :rolleyes:
Или се ладат сеа на плетвар негде :D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Тоа оти немаш култура на изразување, сигурно.
И зборовите ги бираш од ракав, или некаде си слушнала а не си разбрала доволно.

Абе, автобусите ги пуштиле. Ај да видиме баш.
Грешка. Зошто имам лични причини тебе да не ти објаснувам, а и самиот го знаеш тоа. Но за да ги почитуваме границите... нели.
--- надополнето: Dec 8, 2011 7:07 PM ---
Убо е да прошеташ, можи и ќе видиш од кај потекнуваш :love:

Него, пуштија во Битола некоја крнтија? :rolleyes:
Или се ладат сеа на плетвар негде :D
Знам од каде потекнувам, одамна тоа го испитав :) А ете, со розеви автобуси, ќе смислуваме туристички атракции.

К

Кнез Мишкин

Гостин
НО, дали тебе ти следува дел од подарокот на брат ти за неговиот роденден?!
Каде реков дека не треба другите места ништо да добијат? БЛА БЛА БЛА... се изгуби некаде...
Сега се помеша, ти објаснувам како статистиката и веројатноста се справува со проблемот т.е. со фактот дека „автобусите им припаѓаат на сите граѓани на Р.М.“ Студентите или луѓето што се нашле во главниот град, не ја претставуваат целата држава веродостојно, за да можат да се земат како репер. А ти ми даваш пример со подарок. Нешто толку големо го сведуваш на нешто од личен интерес.

Можеби тоа ќе ме натера да посетам некоја Вукојебина. Ќе оставам некој денар, ќе се офајдат луѓето и од мене.
Повторно со „Вукојебина“. Ќе посетиш и те како, немој да бидеш толку строга кон другите градови, небаре и таму живеат луѓе. И сигурно би те пречекале со убав збор. Не мора да оставаш некој денар, доволно ќе биде да си ја платиш поштено картата за розевиот автобус.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Сега се помеша, ти објаснувам како статистиката и веројатноста се справува со проблемот т.е. со фактот дека „автобусите им припаѓаат на сите граѓани на Р.М.“ Студентите или луѓето што се нашле во главниот град, не ја претставуваат целата држава веродостојно, за да можат да се земат како репер. А ти ми даваш пример со подарок. Нешто толку големо го сведуваш на нешто од личен интерес.

Повторно со „Вукојебина“. Ќе посетиш и те како, немој да бидеш толку строга кон другите градови, небаре и таму живеат луѓе. И сигурно би те пречекале со убав збор. Не мора да оставаш некој денар, доволно ќе биде да си ја платиш поштено картата за розевиот автобус.

Досадно ми е. Не сте интересни, се чувствувам како во турска серија, ве замислувам како седите на рогозини во земјени куќарки, и се лутите што Истанбул бил понапреден...............

T

Tetro

Гостин
Ниту ти на мене секогаш...... ;)
Не секогаш, само некогаш...

Иначе, автобусите, старите, од Тито наследство, купени со народни пари, заминаа во другите градови веќе, за сеир мавање.
Новите, купени исто со народни пари, само за Скопје. Демократија, бре.

Зарем нема право секој граѓанин да ужива во ново?
Толку.

Kajgana Shop

На врв Bottom