Донирани стари автобуси за 40 општини!

Дали мислите дека е добра таа идеја???

• Да

Гласови: 46 36,8%
  • Не

Гласови: 62 49,6%
  • Незнам

Гласови: 17 13,6%

• Вкупно гласачи
    125
T

Tetro

Гостин
За мое добро? Дали е тоа закана, премачкана со добронамерни совети?
Тоа што тебе ти е лудо нешто, не значи дека е лудо. ,,Нормалното,, го диктира мнознинството, тоа го знаеш, зарем не?
Зошто да внимавам, ќе почнеш да ме спушташ на земја?
--- надополнето: Nov 19, 2011 1:17 AM ---

Објаснето.
Мислиш, закана?
Тужи ме, слободно. :D

Сега, што бидна со автобусите?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
А со Тексас што правиме со повеќе „градови“ шо е?
И згора на се, најмалиот град им е главен, во друштво на Далас, Сан Антонио и секогаш со проблеми зафатениот Хјустон. Ги жалам :(

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Ииииииииии? Каде е одговорот дека некој град има ПРИОРИТЕТ пред друг за распределба на народни пари?
Праксата го покажала тоа, убаво одговорив. Дали градовите кои ги набројав, малку од навистина многуте, не се најразвиени и најмногу вложено во нив, за разлика од сите други градови во било која земја?

За тие што се ептен паметни... Њу Јорк, како и 49 други градови, се главни градови на секоја држава во САД.
--- надополнето: Nov 19, 2011 1:20 AM ---
Мислиш, закана?
Тужи ме, слободно. :D

Сега, што бидна со автобусите?
Нема да те тужам зошто мислиш дека си попаметен, само зошто плукаш по се околу тебе.
Ќе видиме што ќе бидне со автобусите, многу препичен народ сме, јебига.
--- надополнето: Nov 19, 2011 1:21 AM ---
И згора на се, најмалиот град им е главен, во друштво на Далас, Сан Антонио и секогаш со проблеми зафатениот Хјустон. Ги жалам :(
Постои голема разлика меѓу ,,најчесто,, и ,,секогаш,,.
Не случајно е употребен зборот кој што е употребен.
--- надополнето: Nov 19, 2011 1:22 AM ---
Вистина 1: Скопје доби автобуси од државни пари
Вистина 2: Другите градови ги добиваат старите крнтии од Скопје
Вистина 3: Ти го оправдуваш не еднаквиот третман кон граѓаните на Република Македонија
И со што се докажа овде дека јас поддржувам се што е владино?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Праксата го покажала тоа, убаво одговорив. Дали градовите кои ги набројав, малку од навистина многуте, не се најразвиени и најмногу вложено во нив, за разлика од сите други градови во било која земја?

За тие што се ептен паметни... Њу Јорк, како и 49 други градови, се главни градови на секоја држава во САД.
--- надополнето: Nov 19, 2011 1:20 AM ---

Нема да те тужам зошто мислиш дека си попаметен, само зошто плукаш по се околу тебе.
--- надополнето: Nov 19, 2011 1:21 AM ---

Постои голема разлика меѓу ,,најчесто,, и ,,секогаш,,.
Не случајно е употребен зборот кој што е употребен.
--- надополнето: Nov 19, 2011 1:22 AM ---

И со каде се докажа овде дека јас поддржувам се што е владино?
Те разбирам. Го разбрав значењето на зборот. За да го запамтам, ќе го употребам во реченица:
најчесто ги употребуваш примерите кои ти одговараат.
Нели? :D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Те разбирам. Го разбрав значењето на зборот. За да го запамтам, ќе го употребам во реченица:
најчесто ги употребуваш примерите кои ти одговараат.
Нели? :D
Исто како и ти... нели?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Некој ја фалеше „донацијата“ на Владата со образложение: Доста им беше на крнтиине од бивша Југославија, за сега истите луѓе да речат: Па добри се автобусите, може да се донираат во другите градови.

Каква дволичност човече...

Неам време да читнам се, имате интересна тема, утре ќе ви уфрлам едно линкче/книгиче за читање...

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
И со што се докажа овде дека јас поддржувам се што е владино?
Се докажа дека слепо ги браниш твоите дури и во нечовечки одлуки.
А ако почнам да цитирам од сите теми тука на форумов каде што ги браниш ќе треба да останам без спиење оти се караш буквално со секој, тоа се многу постови, а не вреди некој да потроши толку време и да остане без спиење, за да се натега со пиун.

T

Tetro

Гостин
Ма*ер му је*ем,... ако сака комшијата ѓубрето да го фрли, нека фрла слободно, но нема да се најде во мој двор никако.

Ако сакал некој да вози аутобус стар 50 години, нека си го земе слободно, оти знам дека секој ден ќе пукаат делови, знам дека течат (не протекуваат, течат) крововите, парното не работи, дува од секоја врата на зима.... плус, трошат 35+ литри гориво на 100км.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Не се сеќавам на такво нешто. Не се сеќавам да сум ги издвоил Единбург, Канбера, Отава, Бразилија, ...
Упс...
Не се сеќаваш на темава, но хипотетички да речеме ти си против абортус, а јас сум за, ти ќе ги наведеш примерите кои завршиле лошо, а јас оние кои завршиле добро.
Еден од нас ќе има повеќе докази дека е така како што зборува, и тоа е тоа.
Како на пример, имаш убав Гугл Мапс, напиши си градови кои сакаш и споредувај си ги, од која сакаш земја.
И исто така, најди си земја каде што Вукојебина има нови автобуси/аеродром/рандом, а главниот град нема.
И ќе дојдеш до заклучок дека во тој случај, Вукојебина ќе стане главен град, или центар на државата, прво природно (зошто се вложува во него) а потоа и официјално.

Скопје не е природно главен град настанат, туку е направен главен за потребите на велесрпските интереси. Но тоа е друга тема.
Има градови кои поради својата најдобра во земјата местоположба, и врски со останатите земји, станале главни градови.

И во тој контекст беше кажан Истанбул, иако не е официјално главен град, природно е.
--- надополнето: Nov 19, 2011 1:29 AM ---
Ма*ер му је*ем,... ако сака комшијата ѓубрето да го фрли, нека фрла слободно, но нема да се најде во мој двор никако.

Ако сакал некој да вози аутобус стар 50 години, нека си го земе слободно, оти знам дека секој ден ќе пукаат делови, знам дека течат (не протекуваат, течат) крововите, парното не работи, дува од секоја врата на зима.... плус, трошат 35+ литри гориво на 100км.
Ти живееш во Скопје, ич мака да немаш.
Или само сочувствуваш?
--- надополнето: Nov 19, 2011 1:30 AM ---
Се докажа дека слепо ги браниш твоите дури и во нечовечки одлуки.
А ако почнам да цитирам од сите теми тука на форумов каде што ги браниш ќе треба да останам без спиење оти се караш буквално со секој, тоа се многу постови, а не вреди некој да потроши толку време и да остане без спиење, за да се натега со пиун.
Владата имаше иницијатива (секако не јавна) да се забрани абортусот.
Ако веќе си ги читал сите теми кај што ме има, ова не си го пропуштил сигурно.
И не сум на форумов за лајкови да собирам, така што, ме заболе дали некому се допаѓа моето мислење или не.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Задача бр.1:Франкфурт, Берлин, Минхен, Штутгарт, Дизелдорф, Келн, Нирнберг, Лајпциг, Хамбург
Задача бр.2:Цирих, Женева, Берн, Базел, Лозана
Задача бр.3:Рим, Милано,Торино, Фиренца, Болоња, Бари, Џенова, Палермо, Каљари, Венеција, Верона, Удине
Задача бр.4:Париз, Лион, Марсеј, Нант, Бордо, Ница, Стразбур

Сите задачи носат по 10 бодови.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Владата имаше иницијатива (секако не јавна) да се забрани абортусот.
Ако веќе си ги читал сите теми кај што ме има, ова не си го пропуштил сигурно.
И не сум на форумов за лајкови да собирам, така што, ме заболе дали некому се допаѓа моето мислење или не.
Сега сама се браниш или не еднаквиот третман од владата кон граѓаните на земјава?

T

Tetro

Гостин
Ти живееш во Скопје, ич мака да немаш.
Или само сочувствуваш?
За разлика од тебе, јас знам дека има луѓе кои живеат и по другите градови.

Или, подобро би било да ти напишам дека тие луѓе не се стока. И ти, другарице, не си ништо подобра од тие луѓе кои живеат некаде таму.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Сега сама се браниш или не еднаквиот третман од владата кон граѓаните на земјава?
Не сум заинтересирана како се однесува владата кон некого, ако тоа не е од државен интерес. Исто како што не ме интересира колку плата зима комшијата, додека не ми кратат од мојата за него.

Јас не се бранам. Да сакав такво нешто, немаше да коментирам на темава.
--- надополнето: Nov 19, 2011 1:35 AM ---
За разлика од тебе, јас знам дека има луѓе кои живеат и по другите градови.

Или, подобро би било да ти напишам дека тие луѓе не се стока. И ти, другарице, не си ништо подобра од тие луѓе кои живеат некаде таму.
Јок, не сум подобра, ама процентуално Скопје придонесува 50 проценти во буџетот, и уште 50 проценти цела територија.
Според тоа, мојот град најмногу придонел за полнење на буџетот, и мојот град најмногу заслужува трошење на истиот.

Знам дека живеат, знам, и уште знам и дека живеат далеку поефтин живот од мојот. Знам дека наоѓаат пари да платат кирија во Скопје, да се хранат и плаќаат сметки, да излегуваат во дискотеки и да плаќаат факултет.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Значи Истанбулчаните треба да искочат на протести зашто се инвестира и во Анкара, Анталија а не се праќаат таму стари автобуси?

Или обратно коа тргнавме веќе со главниве градови.

Kajgana Shop

На врв Bottom