Не се сеќавам на такво нешто. Не се сеќавам да сум ги издвоил Единбург, Канбера, Отава, Бразилија, ...
Упс...
Не се сеќаваш на темава, но хипотетички да речеме ти си против абортус, а јас сум за, ти ќе ги наведеш примерите кои завршиле лошо, а јас оние кои завршиле добро.
Еден од нас ќе има повеќе докази дека е така како што зборува, и тоа е тоа.
Како на пример, имаш убав Гугл Мапс, напиши си градови кои сакаш и споредувај си ги, од која сакаш земја.
И исто така, најди си земја каде што Вукојебина има нови автобуси/аеродром/рандом, а главниот град нема.
И ќе дојдеш до заклучок дека во тој случај, Вукојебина ќе стане главен град, или центар на државата, прво природно (зошто се вложува во него) а потоа и официјално.
Скопје не е природно главен град настанат, туку е направен главен за потребите на велесрпските интереси. Но тоа е друга тема.
Има градови кои поради својата најдобра во земјата местоположба, и врски со останатите земји, станале главни градови.
И во тој контекст беше кажан Истанбул, иако не е официјално главен град, природно е.
--- надополнето: Nov 19, 2011 1:29 AM ---
Ма*ер му је*ем,... ако сака комшијата ѓубрето да го фрли, нека фрла слободно, но нема да се најде во мој двор никако.
Ако сакал некој да вози аутобус стар 50 години, нека си го земе слободно, оти знам дека секој ден ќе пукаат делови, знам дека течат (не протекуваат, течат) крововите, парното не работи, дува од секоја врата на зима.... плус, трошат 35+ литри гориво на 100км.
Ти живееш во Скопје, ич мака да немаш.
Или само сочувствуваш?
--- надополнето: Nov 19, 2011 1:30 AM ---
Се докажа дека слепо ги браниш твоите дури и во нечовечки одлуки.
А ако почнам да цитирам од сите теми тука на форумов каде што ги браниш ќе треба да останам без спиење оти се караш буквално со секој, тоа се многу постови, а не вреди некој да потроши толку време и да остане без спиење, за да се натега со пиун.
Владата имаше иницијатива (секако не јавна) да се забрани абортусот.
Ако веќе си ги читал сите теми кај што ме има, ова не си го пропуштил сигурно.
И не сум на форумов за лајкови да собирам, така што, ме заболе дали некому се допаѓа моето мислење или не.