Ag0rA
NEBO666
- Член од
- 29 февруари 2008
- Мислења
- 1.667
- Поени од реакции
- 60
Ај на нас заостанатите објасни ни го поимот паралелна димензија.
Совршен кандидат за Нобеловец![]()
Мислам дека веќе го напишав:да и јас сум заитересиран...изложиго твојот доказ и среди го ова со паралелната димензија малку....
Нели тоа е доказ?Почнав димензиите ( должина, ширина, висина и т н ), преку точка, права, рамнина, простор и т н, да ги гледам како еквивалент на времето.
Како што точката нема должина, така и сегашноста нема траење...
и.т.н.
Првичната дефиниција за паралелна димензија нека биде:
Паралелна димензија е она што има исти/слични карактеристики со класичните димензии...
На ТОЧКАТА, која нема ниту една класична димензија, еквивалент, паралелна димезија, можеме да ја земеме СЕГАШНОСТА ( или секој оној дел од времето кој нема траење ).
На она што има една класична димензија, правата, како еквивалент, како паралелна димензија можеме да ги земеме ВРЕМЕТО ШТО ИМА ТРАЕЊЕ ( човекот не знаепосебен збор за ова...или знае? ).
За еквивалент на она со две и три димензии, рамнината и просторот, паралелна димензија за нив, човекот уште не знае, треба да го смислиме...ајде сите заедно да го смислиме, па ќе ја поделиме нобеловата награда, важи?:smir:
Навистина сте заинтересирани за ова, или ме заебавате? :pos2:
Мислам дека мерките на време се релативни.малце различно размислуваме ти ми зборуваш за сегашноста и за времето што поминало или ке дојди а јас ти зборувам за тоа дали мерките за време се точни и дали врз нив треба да се темелат формулите мислам дека ме свајкаш што сакам да ти кажам ?
Зошто?
Па ќе почнеме од дефиницијата за една секунда.
Една секунда се дефинира како времето за кое светлината ќе помине 300 000 километри.
А брзината на светлината зависи од магнетниот пермеабилитет и диелектричната константа на вакуумот.
Значи времето се споредува ( е релативно ) со м.п. и д.к. на вакуумот,
така е?
А ако се промени м.п. и д.к. на вакуумот, ќе се промени и брзината на течење на времето? За ова сеуште немам размислувано.
Дали м.п. и д.к. на вакуумот се еднакви за целиот вакуум во овој универзум, т.е. дали времето тече еднакво брзо низ цел универзум?
ни за ова немам сеуште размислувано...
Што мислите вие за последниве две прашања???