Докажете дека Господ (не) постои

Член од
2 јануари 2008
Мислења
107
Поени од реакции
0
Ako nekoj ima dokazi deka gospod postoi,neka gi kaze tuka....

Toa sto nekoj veruva deka toj postoi,neznaci deka navistina toj postoi....
Uf.... na ova prasenje nema dolgo vreme odgovor , kade sega najde da go postavusas :)...

Inaku nema potreba da barame dokazi ili negacii , kajo saka neka veruva , koj ne , ne mora :)...

p.s GOLEM ATEIST SUM ...t.e tesko deka postoi nekoj koj ne sozdal , ali toa e dr. tema ...

Член од
8 март 2007
Мислења
1.405
Поени од реакции
20
Не е важно дали постојат докази за постоењето Господово,важно е дека тој ќе остане во срцата на верниците

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Ako stavot na del od vas e negativen vo odnos na Sozdatelot(onoj koj te stvoril), na kogo si mu dolzen, covekot celoit zivot bi mu go posvetil Nemu, ne samo zaradi toa sto vistinata e so nego tuku i zatoa sto znaes stoe blagodarnost, za toa sto te sozdal. Zaludno e da razmisluvame dali Bog postoi, postoi i toa da go svatime i da go ziveeme, ne samo zaradi vistinata tuku i zaradiv samite sebe.poz.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
OFcp&&&, да те прашам нешто... Дали имаш видено милијарда долари во живо, во кеш?

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
OFcp&&&, да те прашам нешто... Дали имаш видено милијарда долари во живо, во кеш?
супер глуп пост. во живо. во реприза.
доларите ќе ги споредуваш со насловот на темата?
разберете, нема доказ ни за едното ни за другото. асален доказ. и двете се верувања и начини на сваќање -)

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
milijarda dolari,vo dolari nemam videno...ja imam videno ISS,sto vredi mnogu povece od toa...
a zosto prasuvas?
Ако немаш видено милијарда долари, не значи дека не постојат, така? ;)

супер глуп пост. во живо.
разберете, нема доказ ни за едното ни за другото. асален доказ. и двете се верувања и начини на сваќање -)
Не ме дочека да одговорам, не мораш секогаш на секоја тема ко прле пред магаре да трчаш.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Ако немаш видено милијарда долари, не значи дека не постојат, така? ;)
Не ме дочека да одговорам, не мораш секогаш на секоја тема ко прле пред магаре да трчаш.
знам што ќе пишеш, ко букварче те читам. немора да те чекам.
ај по твој пат ќе тераме: си стапнал на куба? ти ќе одговориш не. епа од кај знаеш дека постои. и така натаму, ќе видиме.

OFcp&&&

МИСЛИТЕЛ
Член од
18 ноември 2007
Мислења
239
Поени од реакции
0
супер глуп пост. во живо. во реприза.
Nema dokaz deka gospod postoi,
a deka ne postoi ( ne postoi vo realniot svet ) ima mnogu dokazi,samo treba da gi vidime...

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
знам што ќе пишеш, ко букварче те читам. немора да те чекам.
ај по твој пат ќе тераме: си стапнал на куба? ти ќе одговориш не. епа од кај знаеш дека постои. и така натаму, ќе видиме.
Ако сакаш да се праиш идиот со сила сега, не можам да ти помогнам.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Ако сакаш да се праиш идиот со сила сега, не можам да ти помогнам.
мме кој прв почна. сакав да ти докажам колку ти е идиотска споредбата. само ипак не сваќаш. тоа е.

Член од
29 ноември 2007
Мислења
202
Поени од реакции
1
Temava e aj da ne recam...ama e glupa...Kako ke dokazes deka gospod ne postoi...Gluposti narode!:)

Член од
8 декември 2007
Мислења
254
Поени од реакции
9
Ќе ви се дава колку што можите да поднесете од Славата Божја.
Видете го Светиот Велигденски оган кој сјае а не гори а се случува еднаш во годината на ВЕЛИГДЕН ноќта еднаш годишно.
Само едно се бара од вас а не е тешко ВЕРУВАЈТЕ!

Kajgana Shop

На врв Bottom