За мојата добивка и те како ќе се замарам и препорачувам на секој
да се замара со секој повеќе можен детал до последен момент, зашто овој opportunity можеби ви е единствен во животот и не се откажувајте. Англискиот е доста од помош затоа што се работи за ИМИГРАЦИЈА таму, треба да живееш , работиш да се снаоѓаш , без англиски си како без раце. Не е ова одење на пикник се работи да им ја земете визата таму, ништо да не ви фали, што покомплетен што подобро, како ти ќе докажеш дека ќе се снајдеш за работа ако не го познаваш јазикот ?
Има и други тука што читаат затоа не ширете дезинформации , секако е пожелно да се знае. Или на пример тоа што го кажа субзеро дека неможеш да престојуваш никаде вели стан , зашто стан , зашто не кажеш хотел ? Значи тој што оди турист тој нема кај да престојува ќе оди на улица така ? Тоа ти е чиста дезинформација, и желба за обезхрабрување. Јас ќе престојувам во хотел а спонзорот кога би завршил под мост ќе ми биде заменет со 20.000е и куќа , куќата исто би можел и да ја продадам и би ја продал искрено, и затоа ја прашав
@The Goddess , на ентрито пишувало спонзор-афидавит (за финансирање нормално) , финансии , или работна понуда, па затоа ја прашав дали финансиите би го замениле спонзорот? Уште 1 прашање до
@The Goddess дали ќе ми прават проблем ако сум заборавил да набројам некое работно место во последните 10 години, дека пример сум бил управител на фирма во која што не ни работев и искрено заборавив да наведам, истото заборавив да го напишам и кај татко ми меѓутоа тој нема да оди на интервју бидејќи нема да доаѓа со нас.