Добитници на лотарија за САД

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Па добро, после си го надополнил постот. НЕ ТРОЛАМ, не знам зашто оставив таков впечаток, баш ме интересираше тоа.

Еве ОДЛИЧНА страна за СЕ поврзано со лотаријата

http://britsimonsays.com/

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Помош околу несигурностиве мој околу ДС-260 , кој поминал преку ова знае а му се чита :
1.Овие на почетокот од формуларот name in native alphabet напишав Презиме Име, или можеби треба обратно Име па презиме?
2. Кај place of birth / city of birth пишав како што пишува во пасошот DOLNO LISICHE зашто е сепак place of birth и така пишува на пасошот и со информации , state / province of birth бидејќи нема на пасошот оставив does not apply или можеби треба да додадам AERODROM?
3. Претходни адреси кај што ставам, бидејќи мајка ми живеела на село нема улица ставам само TAOR UL BR како на личната карта дали би било тоа проблем што нема улица и број ? Дали е проблем грешка со улица ако направам ? Во state / province се става општина ? ZELENIKOVO
општина имам ставено, прашувам дали општина зашто мислев дека можеби населба би требало ама бидејќи не сум сигурен, па прашувам.
4. Емаилов што го ставам на него ќе ми бидат пратени инструкциите за датум на интервју ?
5. Тука на ова поле чекам affidavit да ставам.
6. Нејзино татково име , датум на раѓање , место на раѓање незнам па штиклирам do not know , за мајка и не знаеме моминско презиме па оставаме така, дали тоа би правело проблем полињава што ги штиклирам do not know?
7. За татко ми place of birth city: TAOR , бидејќи го пишува селото на пасошот не градот, а сум читал во заграда до city (town, village) па пишав TAOR , state / province of birth: ZELENIKOVO општина ставив,
8. Место на брак исто како на венчаницата TAOR селото фактички (зборувајќи за ова, меѓународна венчаница на истото место од кај што се вади обична се вади?)
9. Подоле одбрав дека не имигрира и дека нема да се придружи.
10. Се наведов себеси како син и својте информации
11. Што работи во моментов , работи во школска библиотека напишав SCHOOL LIBRARIAN Duties: LENDING BOOKS, STAMPING BOOKS дали мислите дека е добро наведено?
12.Employment date ми треба точен , адреса на школото точна
13. Ова дали е битно In which occupation do you intend to work in the US дали е во ред што имам ставено EDUCATION , незнам дали дипломата би и ја признале таму а EDUCATION одбрав , дали е паметно да сменам ?
14. Highest level of education completed : UNIVERSITY DEGREE има завршено факултет, дали добро сум одбрал ?
15. кај што пишувам име на институција дали мора SS CYRIL AND METHODIUS UNIVERSITY или како што е на македонски UNIVERZITET SVETI KIRIL I METODIJ дека University Cyril and Methodius не пишува на дипломата туку UNIVERZITET KIRIL I METODIJ , па да не направам грешка како да го пишам името на инстутицијава ? Дали се води исто под општина CENTAR (ова за мене некој работи си ги пишувам да си ги проверам што ме кочат) postal code дали е 1000 не сум сигурен
16. Course of study: на македонски пишува во дипломата две работи 1. група: ИСТОРИЈА НА КНИЖЕВНОСТИТЕ НА НАРОДИТЕ НА СФРЈ СО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК
2. право со стручен назив: ПРОФЕСОР ПО ИСТОРИЈА НА КНИЖЕВНОСТИТЕ НА НАРОДИТЕ НА СФРЈ . и ај сеа кое да го ставиш првово пример го преведувам како HISTORY OF LITERATURE OF PEOPLE OF SFRY WITH MACEDONIAN LANGUAGE дали е така во ред или треба како ISTORIJA NA KNIZHEVNOSTITE NA NARODITE NA SFRJ SO MAKEDONSKI JAZIK ?
17. Degree , Diploma or Certificate Received: DIPLOMA ваљда вака е а degree е само за средно ?
18. Date of attendence треба from / to точно да најдам.
19. Исто прашање е и за средното MILADINOV BROTHERS или BRAKJA MILADINOVCI ?
20. улица треба да му најдам сум ставил само KITKA а дали е само KITKA BB незнам , дали е postal code 1050.
21 Course of study за средново само измеѓу vocational и academic се бира? Според читање vocational се физичка работа како автомеханичари , а academic се повоќе фокусирани на пишување како струката на мајка ми.
22. Degree Diploma or Certificate Received: DEGREE бидејќи сметам дека тоа е за средно ваљда сум во право
23. Date of attendence from/to точно да најдам
24. State/province тоа општината е нели ? KISELA VODA ставив
25. Do you have documentation to establish that you have received vaccinations in accordance with US law? Одговорив со I WILL HAVE MY MEDICAL DONE BEFORE MY INTERVIEW , дали е тоа добро што сум го навел ? јас вакцини на пример тоа до средно само што е ми е примено ама за неа како постара генерација незнам , треба и за тоа потврда нели ?

1. Име/Презиме како што пишува таму така ќе напишеш, мора да пишува што е прво
3. Ако нема улица тогаш пиши само Зелениково, не можеш да измислиш улица и број
4. Да

Значи накратко, што ти се бара пишуваш, ништо повеќе ништо помалце. Miladinov Brothers - не, туку Браќа Миладиновци на латиница. Имињата не смееш да ги преведуваш туку ги пишуваш како што се само на латиница ( на пример мајка ти ако се викаше Јагода немаше да пишеш дека се вика Strawberry).

За вакцините: медикал е друго, картон за имунизација е друго, значи треба да пишеш ДА, и ќе си идеш во болницата кај што си вакциниран ќе побараш да ти пополнат еден, и за мајка ти исто така, а ако не може да најде ќе мора да се вакцинира повторно, подобро да најде, сигурно има во болницата во Зелениково податоци и за неа.[DOUBLEPOST=1463068653][/DOUBLEPOST]
дали работна понуда би ја замениле потребата за афидавит ?[DOUBLEPOST=1462997505][/DOUBLEPOST]

ако најдам работа ќе исчезне потребата за афидавит? зашто се врз неа да се базира за главниот апликант , јас како син ако најдам работа мене тоа нема да ми го вреднат ? Не разбирам зашто
Како планираш да најдеш работа? Реално не можеш да најдеш работа, а работата ќе ти го замени гаранторот само доколку работодавецот ти биде гарантор.

За гаранција не ти треба ништо повеќе од обично ливче со улица и број на живеење на гаранторот и негов телефонски број, ништо повеќе. И мораш да идеш кај него ако тој ти е гарантор, значи мораш да пишеш дека идеш таму, затоа што на негова адреса ќе ти пристигне грин картата, а потоа таму иди кај сакаш, нема да те проверуваат они кај ќе живееш.
И не е важно што гаранторот е твој другар а не на мајка ти , важно е да имаш гарантор.

Последно уредено:
Член од
17 април 2016
Мислења
125
Поени од реакции
8
1. Име/Презиме како што пишува таму така ќе напишеш, мора да пишува што е прво
3. Ако нема улица тогаш пиши само Зелениково, не можеш да измислиш улица и број
4. Да

Значи накратко, што ти се бара пишуваш, ништо повеќе ништо помалце. Miladinov Brothers - не, туку Браќа Миладиновци на латиница. Имињата не смееш да ги преведуваш туку ги пишуваш како што се само на латиница ( на пример мајка ти ако се викаше Јагода немаше да пишеш дека се вика Strawberry).

За вакцините: медикал е друго, картон за имунизација е друго, значи треба да пишеш ДА, и ќе си идеш во болницата кај што си вакциниран ќе побараш да ти пополнат еден, и за мајка ти исто така, а ако не може да најде ќе мора да се вакцинира повторно, подобро да најде, сигурно има во болницата во Зелениково податоци и за неа.[DOUBLEPOST=1463068653][/DOUBLEPOST]

Како планираш да најдеш работа? Реално не можеш да најдеш работа, а работата ќе ти го замени гаранторот само доколку работодавецот ти биде гарантор.

За гаранција не ти треба ништо повеќе од обично ливче со улица и број на живеење на гаранторот и негов телефонски број, ништо повеќе. И мораш да идеш кај него ако тој ти е гарантор, значи мораш да пишеш дека идеш таму, затоа што на негова адреса ќе ти пристигне грин картата, а потоа таму иди кај сакаш, нема да те проверуваат они кај ќе живееш.
И не е важно што гаранторот е твој другар а не на мајка ти , важно е да имаш гарантор.
Благодарам многу на одговорот :) Уште едно прашање бидејќи на ДС ентрито пишувало: спонзор-афидавит , пари-финансии или пак понуда од работа , што ако освен 20.000е покажеме и куќа на име на мајка ми ? Дали финансииве реално го заменуваат спонзорот ? Дека така и пишувало уште на ДС правила лани, дополнително што незнам дали ќе успеам да ја спремам основен англиски да го помине интервјуто, дали само со финансии би се заменил спонзор и би било доволно ? Што ако исто постигнам да ја спремам англиски до датумите во септември ? Благодарам :)

Член од
17 април 2016
Мислења
125
Поени од реакции
8
http://britsimonsays.com/all-about-public-charge-affidavit-of-support-i-134/

Читај тука.

Исто и за јазикот. Не се замарај, мислиш тие што добиваат виза од Африка знаат многу англиски?
За мојата добивка и те како ќе се замарам и препорачувам на секој да се замара со секој повеќе можен детал до последен момент, зашто овој opportunity можеби ви е единствен во животот и не се откажувајте. Англискиот е доста од помош затоа што се работи за ИМИГРАЦИЈА таму, треба да живееш , работиш да се снаоѓаш , без англиски си како без раце. Не е ова одење на пикник се работи да им ја земете визата таму, ништо да не ви фали, што покомплетен што подобро, како ти ќе докажеш дека ќе се снајдеш за работа ако не го познаваш јазикот ? Има и други тука што читаат затоа не ширете дезинформации , секако е пожелно да се знае. Или на пример тоа што го кажа субзеро дека неможеш да престојуваш никаде вели стан , зашто стан , зашто не кажеш хотел ? Значи тој што оди турист тој нема кај да престојува ќе оди на улица така ? Тоа ти е чиста дезинформација, и желба за обезхрабрување. Јас ќе престојувам во хотел а спонзорот кога би завршил под мост ќе ми биде заменет со 20.000е и куќа , куќата исто би можел и да ја продадам и би ја продал искрено, и затоа ја прашав @The Goddess , на ентрито пишувало спонзор-афидавит (за финансирање нормално) , финансии , или работна понуда, па затоа ја прашав дали финансиите би го замениле спонзорот? Уште 1 прашање до @The Goddess дали ќе ми прават проблем ако сум заборавил да набројам некое работно место во последните 10 години, дека пример сум бил управител на фирма во која што не ни работев и искрено заборавив да наведам, истото заборавив да го напишам и кај татко ми меѓутоа тој нема да оди на интервју бидејќи нема да доаѓа со нас.

Последно уредено:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
За мојата добивка и те како ќе се замарам и препорачувам на секој да се замара со секој повеќе можен детал до последен момент, зашто овој opportunity можеби ви е единствен во животот и не се откажувајте. Англискиот јазик е потребен за вработување, како ти ќе докажеш дека ќе се снајдеш за работа ако не го познаваш јазикот ? Има и други тука што читаат затоа не ширете дезинформации , секако е пожелно да се знае.
Или на пример тоа што го кажа субзеро дека неможеш да престојуваш никаде вели стан , зашто стан , што не кажеш хотел ? Значи тој што оди турист тој нема кај да престојува ќе оди на улица така ? Тоа ти е чиста дезинформација, и желба за обезхрабрување. Јас ќе престојувам во хотел а спонзорот кога би завршил под мост ќе ми биде заменет со 20.000е и куќа , куќата исто би можел и да ја продадам и би ја продал искрено, и затоа ја прашав @The Goddess , на ентрито пишувало спонзор-афидавит (за финансирање нормално) , финансии , или работна понуда, па затоа ја прашав дали финансиите би го замениле.
Англискиот е доста од помош затоа што се работи за ИМИГРАЦИЈА таму, треба да живееш , работиш да се снаоѓаш , без англиски си како без раце. Не е ова одење на пикник се работи да им ја земете визата таму, ништо да не ви фали, што покомплетен што подобро.
Abe nepismen...Ti prenesov info od prva raka...ispadna deka ti znaes poveke od pred tastatura! So K** baras pomos ondak? Ti baras iselenicka viza a ne tursticka...ne odis na setanje ti ...Islenicka viza i turisticka ne se isto. Drugo vo hotelot kaj sto ke prestojuvas nema da primat nikakov dokument za tebe. Kade ke ti stinge dozvolata,green card,socijlen etc? Tuka se funciniroa preku posta i addressa nema salteri da cekas . Ne bidi tvrdoglav i glupav. Bras pomos a ne ja prifakas posto tebe licno ne ti odgovora...Zelba za obeshrabruvanje....e bre makedonce suto ...ccc. kako da pomgnoes sea....isti faktor ste koa ke doete tuka i ke pocnete da placete za pomos po ulica. Idi u amabasada im maftaj im so dokumentot od 20000 evra deka ti ima da sedis u hotel i cel sistem i zakon u USA ke go smenat za tebe! Ne mi se veruva deka uste pisam....! Kraj.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
За мојата добивка и те како ќе се замарам и препорачувам на секој да се замара со секој повеќе можен детал до последен момент, зашто овој opportunity можеби ви е единствен во животот и не се откажувајте. Англискиот е доста од помош затоа што се работи за ИМИГРАЦИЈА таму, треба да живееш , работиш да се снаоѓаш , без англиски си како без раце. Не е ова одење на пикник се работи да им ја земете визата таму, ништо да не ви фали, што покомплетен што подобро, како ти ќе докажеш дека ќе се снајдеш за работа ако не го познаваш јазикот ? Има и други тука што читаат затоа не ширете дезинформации , секако е пожелно да се знае. Или на пример тоа што го кажа субзеро дека неможеш да престојуваш никаде вели стан , зашто стан , зашто не кажеш хотел ? Значи тој што оди турист тој нема кај да престојува ќе оди на улица така ? Тоа ти е чиста дезинформација, и желба за обезхрабрување. Јас ќе престојувам во хотел а спонзорот кога би завршил под мост ќе ми биде заменет со 20.000е и куќа , куќата исто би можел и да ја продадам и би ја продал искрено, и затоа ја прашав @The Goddess , на ентрито пишувало спонзор-афидавит (за финансирање нормално) , финансии , или работна понуда, па затоа ја прашав дали финансиите би го замениле спонзорот? Уште 1 прашање до @The Goddess дали ќе ми прават проблем ако сум заборавил да набројам некое работно место во последните 10 години, дека пример сум бил управител на фирма во која што не ни работев и искрено заборавив да наведам, истото заборавив да го напишам и кај татко ми меѓутоа тој нема да оди на интервју бидејќи нема да доаѓа со нас.
Зошто си инат? Знам луѓе што врска немаат англиски, а добиле зелена карта. Јазикот многу повеќе го гледаат кога аплицираш за друга виза, отколку за зелена.

Никој не кажа дека јазикот не е битен, туку дека НЕ Е пресуден за добивање зелена, ниту е многу важен услов. Не мора толку да растргаш баници, у реду у, знаеме дека англискиот е најбитен светски јазик.

Еве уште една српска страна:

http://www.zelenalutrija.com/

Член од
17 април 2016
Мислења
125
Поени од реакции
8
Abe nepismen...Ti prenesov info od prva raka...ispadna deka ti znaes poveke od pred tastatura! So K** baras pomos ondak? Ti baras iselenicka viza a ne tursticka...ne odis na setanje ti ...Islenicka viza i turisticka ne se isto. Drugo vo hotelot kaj sto ke prestojuvas nema da primat nikakov dokument za tebe. Kade ke ti stinge dozvolata,green card,socijlen etc? Tuka se funciniroa preku posta i addressa nema salteri da cekas . Ne bidi tvrdoglav i glupav. Bras pomos a ne ja prifakas posto tebe licno ne ti odgovora...Zelba za obeshrabruvanje....e bre makedonce suto ...ccc. kako da pomgnoes sea....isti faktor ste koa ke doete tuka i ke pocnete da placete za pomos po ulica. Idi u amabasada im maftaj im so dokumentot od 20000 evra deka ti ima da sedis u hotel i cel sistem i zakon u USA ke go smenat za tebe! Ne mi se veruva deka uste pisam....! Kraj.
Јас се послужив со пример со тој со понизок статус како турист дека може да престојува без проблем , а ти ми рече неможе да се престојува со мојата виза во стан сум морал за кој ми требало документи така да немало шанса, ме одвозе накај станови и спонзори дека биле единствена опција за престој. Што има врска хотел со стан? Зашто ја бришеш таа опција за хотел ? Има многу по странски форуми што престојувале во хотел и таму си ја добиле зелената, исто и адресата за примање на зелената може да се смени преку Кентаки. Јас сум те прашал зашто сум мислел дека се разбираш, но ти прошири информација што може да им одмогне на другите и не е точна. Секако е пожелно да имаш спонзор но има излез ако имаш финансии да го замениш тој спонзор, јас можам да продадам и куќа 60.000е и би имал 80.000е но според твојте лични мислења и тоа би било мала финансија, но реално тоа не е мала сума. Никаде не пишува дека е забрането да престојуваш во хотел одкако ќе стигнеш таму, тоа е твое лично мислење. нема потреба да се расправам.

@STEALTH Абе другар јас познавам луѓе што и без пари отишле, но знаеш што е работата ? Не сакам да бидам еден од нив, како тој без пари што поминал или без јазик а ти ако сакаш слободно. Јас и секој што добил сака да биде што покомплетен и тоа ни е голот тука. Работата е да бидеш се покомплетен а не да бидеш од тие неколкуси што поминале без пари или јазик. немам потреба да се расправам.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Абе да беше јазикот битен за добивање зелена, ќе бараа ТОЕФЛ/било каков сертификат да им однесеш во амбасада, така не ги фурај тие муабети за комплентност!!!

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Благодарам многу на одговорот :) Уште едно прашање бидејќи на ДС ентрито пишувало: спонзор-афидавит , пари-финансии или пак понуда од работа , што ако освен 20.000е покажеме и куќа на име на мајка ми ? Дали финансииве реално го заменуваат спонзорот ? Дека така и пишувало уште на ДС правила лани, дополнително што незнам дали ќе успеам да ја спремам основен англиски да го помине интервјуто, дали само со финансии би се заменил спонзор и би било доволно ? Што ако исто постигнам да ја спремам англиски до датумите во септември ? Благодарам :)
Ја исто имав пари кога бев на интервју, ама никој не ми побара сметка од банка туку спонзор, ти можеш да ги потрошиш парите за 1 минута, затоа треба спонзор за во случај нешто да се случи да не бидеш на терет на државата туку спонзорот има за одговорност да те финансира.
Подобро распрашај се низ фамилија и најди некој, не мора да живееш кај нив, само биди им во близина за да си ја подигнеш грин картата. Важно е да имаш некоја адреса од спонзор и негов телефонски број.

Хотел и не ти е баш најдобра опција, хотелите се скапи, а ти додека не добиеш ССН не можеш да работиш, значи отприлика околу 2 недели, треба да купиш кола и ако немаш интернационална дозвола треба да чекаш да положиш, па дури потоа да најдеш работа, а дури откако ќе почнеш да работиш дури за две недели од тоа ќе земеш плата.

Јазикот за мајка ти не е важен, штом ти знаеш нема да биде проблем, ама секако мора да го научи ако веќе е решена да иде за Америка за да и се олесни животот таму.

Член од
17 април 2016
Мислења
125
Поени од реакции
8
Ја исто имав пари кога бев на интервју, ама никој не ми побара сметка од банка туку спонзор, ти можеш да ги потрошиш парите за 1 минута, затоа треба спонзор за во случај нешто да се случи да не бидеш на терет на државата туку спонзорот има за одговорност да те финансира.
Подобро распрашај се низ фамилија и најди некој, не мора да живееш кај нив, само биди им во близина за да си ја подигнеш грин картата. Важно е да имаш некоја адреса од спонзор и негов телефонски број.

Хотел и не ти е баш најдобра опција, хотелите се скапи, а ти додека не добиеш ССН не можеш да работиш, значи отприлика околу 2 недели, треба да купиш кола и ако немаш интернационална дозвола треба да чекаш да положиш, па дури потоа да најдеш работа, а дури откако ќе почнеш да работиш дури за две недели од тоа ќе земеш плата.

Јазикот за мајка ти не е важен, штом ти знаеш нема да биде проблем, ама секако мора да го научи ако веќе е решена да иде за Америка за да и се олесни животот таму.
Благодарам за одговорот :) . Можам да посочам дека во упатството пишува дека спонзорот може да биде заменет од понуда за работа или финансии, па затоа сум одбрал финансии ? ДС-260 предадов уште вчера , така да нема место за спонзор а искрено не би сметал дека и би нашол. Исто на пример ако имам грешка, мислам дека има кај мене бидејќи сум бил наведен како управител на фирма до пред 2 години а не пишав дека сум работел. дали околу тоа би ми направиле проблем, или би корегирале во случај да приметат ? Има простор за паника ? Истата грешка и кај татко ми заборавив да напишам дека имал фирма , тој нема да оди на интервју сепак дали ќе има проблем, дали ќе му проверуваат ? Од кај апликацијата на мајка ми селектирав дека не доаѓа со нас , сметав дека мора да се пополни и неговата апликација како spouse, сега ако се уплати само за моето и интервјуто на мајка ми дали би прашале за татко ми зашто не е платено па да одовлекуваат интервју? Благодарам уште еднаш :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Благодарам за одговорот :) . Можам да посочам дека во упатството пишува дека спонзорот може да биде заменет од понуда за работа или финансии, па затоа сум одбрал финансии ? ДС-260 предадов уште вчера , така да нема место за спонзор а искрено не би сметал дека и би нашол. Исто на пример ако имам грешка, мислам дека има кај мене бидејќи сум бил наведен како управител на фирма до пред 2 години а не пишав дека сум работел. дали околу тоа би ми направиле проблем, или би корегирале во случај да приметат ? Има простор за паника ? Истата грешка и кај татко ми заборавив да напишам дека имал фирма , тој нема да оди на интервју сепак дали ќе има проблем, дали ќе му проверуваат ? Од кај апликацијата на мајка ми селектирав дека не доаѓа со нас , сметав дека мора да се пополни и неговата апликација како spouse, сега ако се уплати само за моето и интервјуто на мајка ми дали би прашале за татко ми зашто не е платено па да одовлекуваат интервју? Благодарам уште еднаш :)
Нема врска што не си напишал спонзор, ако најдеш пак можеш да однесеш.
За тебе што си заборавил да пишеш едно работно место мислам дека не е толку важно, а за татко ти не знам ништо, сум немала такво искуство.

Член од
17 април 2016
Мислења
125
Поени од реакции
8
Абе да беше јазикот битен за добивање зелена, ќе бараа ТОЕФЛ/било каков сертификат да им однесеш во амбасада, така не ги фурај тие муабети за комплентност!!!
Дечко олади се малце, како што читам ти немаш ни добиено не спаѓаш во нашиве случаи а коментираш.
немам намера да те едуцирам но да доаѓаше странец навака да живее кинез да речеме, јас сум одлучен за човеков дали ќе влезе тука, тој ми доаѓа сам во македонија , без македонец нели ќе очекував да знае бар јазик? Ако незнае ќе му барав спонзор македонец нормално, иначе како ќе се снајде сам и без јазик? Јазикот помага за да одбегнете вишок потреба од спонзор, другата потреба од спонзор е финансија, јазикот олеснува доста од потреба за спонзор, исто и финансиите дека може сам да се грижи за себе. очигледно кога кинезот би знаел македонски би имал причина помалку од спонзор, бидејќи без јазик ти ми укажуваш дека си како инвалид и неможеш без помош/спонзор, јас со цел разум не би те пуштил без, шансите ти се да не поминеш да не знаеш јазик и да немаш спонзор, спонзорот тука е субституција за јазик, значи јазик брише потреба од спонзор за снаоѓање , финансии бришат потреба од спонзор кој би те финансирал, пример и за туристичка финансии бришат потреба од спонзор кој би ти го помогнал престојот.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Дечко олади се малце, како што читам ти немаш ни добиено не спаѓаш во нашиве случаи а коментираш.
немам намера да те едуцирам но да доаѓаше странец навака да живее кинез да речеме, јас сум одлучен за човеков дали ќе влезе тука, тој ми доаѓа сам во македонија , без македонец нели ќе очекував да знае бар јазик? Ако незнае ќе му барав спонзор македонец нормално, иначе како ќе се снајде сам и без јазик? Јазикот помага за да одбегнете вишок потреба од спонзор, другата потреба од спонзор е финансија, јазикот олеснува доста од потреба за спонзор, исто и финансиите дека може сам да се грижи за себе. очигледно кога кинезот би знаел македонски би имал причина помалку од спонзор, бидејќи без јазик ти ми укажуваш дека си како инвалид и неможеш без помош/спонзор, јас со цел разум не би те пуштил без, шансите ти се да не поминеш да не знаеш јазик и да немаш спонзор, спонзорот тука е субституција за јазик, значи јазик брише потреба од спонзор за снаоѓање , финансии бришат потреба од спонзор кој би те финансирал, пример и за туристичка финансии бришат потреба од спонзор кој би ти го помогнал престојот.
Ovoa prati im go vo pismen format u amabasada subject: Predlog za izmena i dopolnuvnje na zakonot za imigracija! Bi trebalo da go prifatat!

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
Гледам дека има два вида affidavit of support
Кој да го пополнуваме ние со спонзори, l134 ili l864?
Пи ес
Дали и покрај афидавит формулар треба копии од сметки и invitation letter od sponzorot?
Некој искусен? Благодариме

И дали бараат оригинал афидавит по пошта заверен на нотар или заверениот документ може да се пушти и скенирано јас тука да си го испринтам?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom