Добар бренд виски

Член од
28 јуни 2018
Мислења
804
Поени од реакции
969
Дечки не знам дали за тука е али еве за сите љубители на виски продавам разни видови на виски со лимитирана количина. Слободно во ДМ може да ви испратам листа со залиха. :)
Pisi javno sto

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
Да го поминеме денот.

Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk
Конемарата врв, Талискеро е единствено шише виски што ми има стоено 2 месеци дома, и еве вчера дојде еден другар и го допи.
Премногу, ама ептен премногу Smokey вкус ми има, ко пушено бадеми некој вкус/мирис. Плус 46% алкохол е мислам.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.547
Поени од реакции
22.238
Конемарата врв, Талискеро е единствено шише виски што ми има стоено 2 месеци дома, и еве вчера дојде еден другар и го допи.
Премногу, ама ептен премногу Smokey вкус ми има, ко пушено бадеми некој вкус/мирис. Плус 46% алкохол е мислам.
Да има силен вкус со многу јака нота на чад. И поради високиот степен алкохол малце пецка, на граница. Ама препознатлив е.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.891
Поени од реакции
10.923
Дечки ај малце хелп?
Ја не пијам виски, и врска си немам… (по пивото сум си :ROFLMAO: )
Ама ми треба за поклон, и тоа за човек кој стварно разбира и пие ссмо виски..
Па да бидам малце “оригинален”, дали е добро ова јапонсково?
IMG_1911.jpeg
Фала ви

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.552
Поени од реакции
24.896
Дечки ај малце хелп?
Ја не пијам виски, и врска си немам… (по пивото сум си :ROFLMAO: )
Ама ми треба за поклон, и тоа за човек кој стварно разбира и пие ссмо виски..
Па да бидам малце “оригинален”, дали е добро ова јапонсково?
Прегледај го приврзокот 411016
Фала ви
dobro e, pitko... lizga. u sporedba so skotskite ova ne se oseka koga go pies. ke mu se dopadne.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
668
Поени од реакции
1.361
Да така е. јапонците лицензираа технологијата на вискито од Скотланд, надградиха го и сега прават по добро виски од оригиналот

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.933
Поени од реакции
8.565
За празнициве.

Gesendet von meinem SM-S926B mit Tapatalk
Ова еднаш го земав и никад више.

Ама она Laphroaig quater qask 48%
Е закон. Ептен Smokey, "држи ланец" и ниту лути, нити пецка и право уживање од виски без мраз.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.547
Поени од реакции
22.238
Ова еднаш го земав и никад више.

Ама она Laphroaig quater qask 48%
Е закон. Ептен Smokey, "држи ланец" и ниту лути, нити пецка и право уживање од виски без мраз.
Што беше проблемот? И ја сакам смоки ама овој свесно го зедов знаеќи за блажината. Ќе видиме.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.933
Поени од реакции
8.565
Што беше проблемот? И ја сакам смоки ама овој свесно го зедов знаеќи за блажината. Ќе видиме.
Не можев да направам разлика меѓу ардмор и виски од лидл

Highland single malt не се smokey.

Само islay single malt

Член од
25 ноември 2017
Мислења
235
Поени од реакции
246
Вака од тепка, случајно се вклучувам.Тајна која ми ја "откри" производител на бренд на вотка ,со инсталација т.е.
погон за тоа да паднеш на теме. Се што се продава комерцијално во свет е 90 и нешто проценти етил алкохол од житарици, индустриски дестилиран, разблажен со вода и смучкан со ароми,адитиви итн.И ВИСКИ И СЕ ДРУГО!!! Не да нема и вистински производ, има, туку толку е редок,прескапо скап и недостапен па го добиваат ретки и по канали кои не се ....оди во дуќан, фри шоп ..што ли и купи.Заклучок,,,вака така уште овде добра ракија пиеме.:)

Член од
16 јули 2021
Мислења
338
Поени од реакции
687
Мене врв цена квалитет ми се Four Roses Small Batch, Jameson Redbreast 10 и Bushmills 10.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.891
Поени од реакции
10.923
Вака од тепка, случајно се вклучувам.Тајна која ми ја "откри" производител на бренд на вотка ,со инсталација т.е.
погон за тоа да паднеш на теме. Се што се продава комерцијално во свет е 90 и нешто проценти етил алкохол од житарици, индустриски дестилиран, разблажен со вода и смучкан со ароми,адитиви итн.И ВИСКИ И СЕ ДРУГО!!! Не да нема и вистински производ, има, туку толку е редок,прескапо скап и недостапен па го добиваат ретки и по канали кои не се ....оди во дуќан, фри шоп ..што ли и купи.Заклучок,,,вака така уште овде добра ракија пиеме.:)
Па и нема тајна тука..
Секое виски е ферментација на алкохол од житарици на индустриско ниво.
После шпиртот го лежат во "вакви" или "такви" буриња.. и на крај го разблажуваат со вода како краен производ.
Бои и адитиви може додаваат кај некои шкарт марки, ама не било кој производител што држи до себе!
Реално и нема ни потреба.

Тко воли, нек изволи. Не ги судам оние кои уживаат во тоа.
И да, нашата ракија може да се мери по квалитет со било кое виски или вотка! Ама сепак е ракија/вински дестилат. Не се споредуваат баби и жаби.

Kajgana Shop

На врв Bottom