Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Добра ноќ

После смртта што се случува со меморијата?
Претпоставувам дека се фрагментира, добива некоја ,,суперпозиција" форма на постоење.
Меморијата без егото не дава чуство на идентитетска меморија каква што ја знаеме, во смисла на она субјективно чуство ,,моја" меморија. А егото не е потенцијал, туку конкретен субјект, манифестиран потенцијал...за разлика од битието кое е суштина, темел на постоењето.

П.С. Ова се лично мои согледувања, не се став, учење, догма и слично.

Последно уредено:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.534
Затоа реков дека не можам да одговорам, бидејќи и ова што го напишав претходно како одговор создава погрешни впечатоци не пак некој друг, посериозен одговор :)

Кога ќе бидам сигурен дека работите кои функционираат за мене, ќе функционираат и за тебе - ќе ти ги пратам моите размисли во приватна порака и voila :)
Јас секогаш се сомневам во секоја изјава дека некој нешто знае кога станува збор за вакви деликатни теми.

Тоа дека за секого пристапот е различен и искуството уникатно и различно е посебна тема на разговор.

Но како јас ( или било кој) би бил убеден дека еве да кажеме ти, како што тврдиш ,,знаеш" само затоа што ти така велиш.

Треба безусловно да ти верувам на збор или ќе се потрудиш да ја сведеш таа апстракна состојба на ,,спознзвање" на што е можно поедноставен начин.
Како што на пример тоа го прави Господинот Господин ЛМД, користејќи ги сите можни природни, општествени науки за барем малку и колку што е можно повеќе да го долови она што тој го увидел и несебично, јавно и скромно го споделува со сите нас.

Јас признавам не знам, и искрено посакувам еден ден да имам капацитет рационално да го согледам она што интуитивно го чувствувам а немам капацитет да го преточам во
јазична форма.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Затоа реков дека не можам да одговорам, бидејќи и ова што го напишав претходно како одговор создава погрешни впечатоци не пак некој друг, посериозен одговор :)

Кога ќе бидам сигурен дека работите кои функционираат за мене, ќе функционираат и за тебе - ќе ти ги пратам моите размисли во приватна порака и voila :)
Брејј Хепта... прво еликсиро го имаш ама не го даваш, не е за секој и не е за форум.... сега спознанија јаки имаш ама не е за форум....

Искрено од тебе ништо не се учи, освен дека треба книгите на Кроули да се читаат.

И тој па пишуел ли пишуел, а ја ценам синтетизирано знаење у неколко минута, пример за тарот одма се научифф од Сандра....

H

Hyperion VI

Гостин
Пријатељу Х, ова со фонтот нов твист на настани а? Или ај ем ридинг ту мач инту ит?
Туку дали се одлучи која верзија рисјанство ќе фураш? Спомна мислам си бил у католичка, али сигурен не сум....?

@Botko со лесно со помин!
Не знам за фонтов,автоматски ми го имаат сменето од администрација,веројатно
според нивото на просветлување ;)

Иначе за верзиите моментално си пратам сѐ,(т.е. читнувам по нешто).

D

Drexel

Гостин
пример за тарот одма се научифф од Сандра....
Тарот е нај бастардизирана форма на дивинација во модерно време, Да би знаеле луѓе се што влегува и стои зад карта како и целокупна филозофија и структура на дрвото на живот проткаена низ 78 слики, не би изгледале толку смешно, А уште помалку кога ќе треба да ги читаш. Но те сељандури ко сандра постојат да не насмејат :coffee:

Последно уредено од модератор:
H

Hyperion VI

Гостин
Тарот е нај бастардизирана форма на дивинација во модерно време, Да би знаеле луѓе се што влегува и стои зад карта како и целокупна филозофија и структура на дрвото на живот проткаена низ 78 слики, не би изгледале толку смешно, А уште помалку кога ќе треба да ги читаш. Но те сељандури ко сандра постојат да не насмејат :coffee:
Греота е,може женава е самохрана мајка,па нека заработи некој динар :(
П.С.Ти се разбираш од тароти од каде "like" ,картата во Вејтов шпил?
Да не е некој нов тренд во дивинацијата.

D

Drexel

Гостин
Греота е,може женава е самохрана мајка,па нека заработи некој динар :(
П.С.Ти се разбираш од тароти од каде "like" ,картата во Вејтов шпил?
Да не е некој нов тренд во дивинацијата.
Абе нели картите го претставуваат човековото патешествије во универзумот па сеа нормално е да се додаде лајк карта во 21 век, Ја би ја додал и оваа.

E97D4B60-D625-4C9B-A05D-E196EAB604E7.png

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Не знам за фонтов,автоматски ми го имаат сменето од администрација,веројатно
според нивото на просветлување ;)

Иначе за верзиите моментално си пратам сѐ,(т.е. читнувам по нешто).
За фонтот и јас слично помислив.

Сељандури ко Сандраа? Што се изнервира Д? Да не те погоди шо си изгубил толко времена целокупна филозофија и структура на дрвото на живот проткаена низ 78 слики, а уствари толку е едноставно.....

:coffee:

D

Drexel

Гостин
Сељандури ко Сања? Што се изнервира Д? Да не те погоди шо си изгубил толко времена целокупна филозофија и структура на дрвото на живот проткаена низ 78 слики, а уствари толку е едноставно.....

:coffee:
Не ме погоди само ме насмеа, Јас само пола година имам шпил но со него и сосема друг тип на литература :D Ги купив да видам што како, но станаа парадоксални но сеуште ми се интересни.

Последно уредено од модератор:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Брејј Хепта... прво еликсиро го имаш ама не го даваш, не е за секој и не е за форум.... сега спознанија јаки имаш ама не е за форум....
Јас реков:
Не можам да ти одговорам на форум.
Иако прашањето е од сосема друга перспектива - и разбирам зошто го прашуваш, но не можам да ти одговорам.
Според некои умови тука тоа значи: ете, не знае

По се изгледа кога некој ќе каже „не можам“ за вас значи толку многу различни ствари кои ги калемите за да ви е убаво во универзумот кој што го живеете. :)
А последниот дел беше наменето за ликови со кои тука се допишуваме веќе 10 години и ќе ја разбереа размислата, не за тебе или останати „дописници“ кои сте тука 4 месеци...
Не ми ја сфативте размислата!

И @The Magus кажа - за вакви деликатни теми не може никој да зборува доволно јасно, ако немаат соговорниците универзуми кои им се допираат на некој начин за да може да се разберат подобро. Дури и прашањата се излишни и не значат ништо.
И тоа што тој вели „не знам“ - лаже и се повикува на лажна скромност како „е неспособен да се изрази и не знае да ги обликува зборовите“ - сака да собира лајкови по форуми :)
@The Magus - LMD го разбираш и ти е „едноставен“ бидејќи имате „испреплетени“ универзуми и лесно се преведуваат размислите без да се создаваат премногу непотребни нус-појави ;)

Не знам зошто секогаш погрешно и негативно ги извртувате стварите... за љубов расправате, а само омраза сеете и саркастични досетки за да некој навредите некако...
Е тоа по се изгледа е најмногу потребно за еден форум - вакви ликови како тебе.
Како беше - да се насмееме што е ова сериозност тука... ;)

Автоматски споено мислење:

Но те сељандури ко сандра постојат да не насмејат :coffee:
Оваа снима смешни кратки видеа и е закон... претежно ги исмева секојдневните човечки желби и размисли на денешницата :)
Добро е што не користи Тот тарот - инаку многу ќе се налутев и лошо ќе беше :D

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Не гледам српски канали не би знаел
Добро е штом не гледаш, има еден сите мистерии ги разоткри на својот канал, српски.
Та масоните зошто се, та илуминатите кај се, па Кроули кој го пратил, кој изградил пирамидите, па батерии и наука - се во едно склопено, поврзано - да ти е јасно бре од едно читање и гледање не тука цел живот ќе се надградувал ќе надминувал...
Пиши таму на јутјуб и ќе најдеш :)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Добро е штом не гледаш, има еден сите мистерии ги разоткри на својот канал, српски.
Та масоните зошто се, та илуминатите кај се, па Кроули кој го пратил, кој изградил пирамидите, па батерии и наука - се во едно склопено, поврзано - да ти е јасно бре од едно читање и гледање не тука цел живот ќе се надградувал ќе надминувал...
Пиши таму на јутјуб и ќе најдеш :)
На овој да не мислиш? Откако ме убедифте у магика, магови ја овој го слушам и учам...

Туку Хепта изгледа ти должам извинување, не знам зашто мислиш на омраза, мене ми кажаа просветлените ништо не ги навредува дека се надминале себеси, па се зезам.
Ќе пробам да внимавам од сега.

Kajgana Shop

На врв Bottom