Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ова се најдобри примери дека патот е битен фактор за цело село. Само кога си едно со магистралниот има напредија, у спротивно ко двојкава ем неженет ем без услови за живот... Ама гурџи мисли дека целта е битна. Ренде може од било каде да нарача, ама ако нема пат, ништо од рендето.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Сите тоа сакате - ама како беше немате темели бре сине, немате... мора малку Ошо езотерија: да си средите материјалните ствари, малку јама и нијама - не веднаш губење свест бидејќи сте се качиле да се возите на рингишпил :)

Мора да си добро ситуиран дечак/девојка, среден/а - не може одма рацете во снегот бидејќи другите брцаат во снег, а ти немаш ракавици...
После ладно, па незгодно, па болен...

Вујна ти после ќе ти купи лекови и вакцини! Ај што ве гледам чудни...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
:pos:
Автоматски споено мислење:

Сите тоа сакате - ама како беше немате темели бре сине, немате... мора малку Ошо езотерија: да си средите материјалните ствари, малку јама и нијама - не веднаш губење свест бидејќи сте се качиле да се возите на рингишпил :)

Мора да си добро ситуиран дечак/девојка, среден/а - не може одма рацете во снегот бидејќи другите брцаат во снег, а ти немаш ракавици...
После ладно, па незгодно, па болен...

Вујна ти после ќе ти купи лекови и вакцини! Ај што ве гледам чудни...
Хепта, кај беше ти пред да се родиш?
Чисто онака ме интересира мислење.

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Темава носи наслов Дискусија помеѓу n=1...n+1 убедувања... а нема ниту дискусија, ниту пак било кој од оние што пишуваат тука е убеден во било што :D

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Темава носи наслов Дискусија помеѓу n=1...n+1 убедувања... а нема ниту дискусија, ниту пак било кој од оние што пишуваат тука е убеден во било што :D
Во ера на ревелејшн сме Хепта, паѓаат маските....може ти боље знаеш, ама пак не одговори на прашањето. :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Во ера на ревелејшн сме Хепта, паѓаат маските....може ти боље знаеш, ама пак не одговори на прашањето. :)
Не знам за кое прашање мислиш... си ме прашал нешто?
Сигурно ми се протнало прашањето низ сите овие брзи размисли за да се разводени темава со бесмислици....

Прашај пак, ако знам и можам - че ти одговорам :)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Гајле му е на Хепта, си пијуцка од еликсирот, сигурно и пуканки земал....

Туку @Хептаграм XI , да не сме оффтопик, што мислиш за овие?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Ништо... :) Одамна не сум се заморувал со православното христијанство и монашките обичаи...

ΤΣΔΦ е глупост и само постои во холивудските филмови...
Зборував претходно за тоа, кога некој спомна за крстови што ги имало и во E.G.C. - како да крстот е креиран од самите христијани како некаков симбол што обединува се, а со тоа победува се...
Никој не сака да истражува назад или барем паралелно со почетоците на ова христијанството што го имаме денес - посебно не оние кај кои „верата е над се и пред се и во се итн итн...“

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тоа дека у параболи збориме, затоа.
FB_IMG_1608653450412.jpg

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не знам за кое прашање мислиш... си ме прашал нешто?
Сигурно ми се протнало прашањето низ сите овие брзи размисли за да се разводени темава со бесмислици....

Прашај пак, ако знам и можам - че ти одговорам :)
Што беше пред да се родиш?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Што беше пред да се родиш?
Не можам да ти одговорам на форум.
Иако прашањето е од сосема друга перспектива - и разбирам зошто го прашуваш, но не можам да ти одговорам.
Според некои умови тука тоа значи: ете, не знае :)

Kajgana Shop

На врв Bottom