Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.307
- Поени од реакции
- 12.298
Не е монолог, ти со сета сила се трудиш да веруваш дека е тоа, а јас по милионити пат повторувам дека иако тебе те споменувам и разговарам со тебе тука, целта е многумина да прочитаат што имам да кажам во однос на стариот еон, во однос на промената на времињата, на боговите, на ритуалите, на разбирањето на патот кој човекот го оди навнатре итн итн... за Телема, за слободата, за животот...еве, и овој пат не го читам твојов монолог, оти напросто немаш што да кажеш, а приликите за кажување до сега си ги имал, под услов да кажуваш што те прашуваат а не што не те прашуваат.
И сега гледаш, бидејќи не читаш никој, во својата луда гордост наоѓаш постојано сила да доаѓаш и зборуваш за секој лажно и обвинуваш лажно преку твојата религија и занесеност, ме предизвикуваш и јас да се повторувам за да разбереш едно:
... луѓево (поточно ти) не сакаат сериозност ниту пак издржани говори. Ако нешто не им се допаѓа, не го читаат и продолжуваат да зборуваат она што го научиле одамна и ништо повеќе. Со скриени намери да навредат, срце полно со омраза зборуваат ли зборуваат...
Не ги интересира другоста, соговорникот, да прошират хоризонти. Во биквална смисла по се изгледа толку им е чергата, толку им е чекорот...
И сеуште зборуваш сешто, глупости колку сакаш без да читаш што ти некој зборува!
Каде така со тој ум? Нормален си?
Зарем сакаш ова да бидеш? А зборуваш не знам какви ствари за твојата религија, чиј адут е „духовниот опит“ кој го потврдува никој друг туку г.г. Стефан и останатите околу него, бидејќи мирјанин со мирјанин не може да измери ниту сенката на еден стап, не пак нечие постигнување преку „духовен опит“.
П.С. „Земјата е стара 6000+ години и ништо повеќе, рамна е и научниците се најголемото зло, лажат само подбуцнати од сатаната“
Така беше христијанската старо-еонска плоча која се врти по дома?
Во науката да се сомневате, но во старците по манастирите никако!
Последно уредено: