Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Според мене не е добро религиските институции или установи,како сакате речете ги,да бидат одвоени од државата.Овие две сфери треба да си се контролираат една со друга.Тоа би било подобро за народот.Добро би било да се формира некаков надзорен одбор кој би ги регулирал и набљудувал тие односи и целиот( овој )процес да се заснова на некаков кодекс.
Па има таков период и пример во историјата, се вика ,,Dark ages""погоди зошто? Кога религијата и државата си се контролирале една со друга.
На блискиот исток исто така последниве години имаше таков обид, да се воспостави режим каде државата и религијата ќе се контролираат, видовме што призлезе од тоа.

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Друго би било кога некој таков надзорен одбор би се состоел од обични граѓани.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Друго би било кога некој таков надзорен одбор би се состоел од обични граѓани.
Апсурд до апсурд,како може обични граѓани да контролираат институција како црквата?Да направиме координативно тело кое ќе ја регулира работата на црквата.Што правиме ако посакаат еднаква застапеност од сите малцинства?

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Апсурд до апсурд,како може обични граѓани да контролираат институција како црквата?Да направиме координативно тело кое ќе ја регулира работата на црквата.Што правиме ако посакаат еднаква застапеност од сите малцинства?
А,бе,како и за другите работи,така и за ова би бил потребен разумен дијалог.Едни за ова,други за она,секој за своето.....Повеќе памет,а помалку тврдоглавост треба.Но,мирен соживот е речиси невозможен. :rolleyes: :icon_lol:

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
А,бе,како и за другите работи,така и за ова би бил потребен разумен дијалог.Едни за ова,други за она,секој за своето.....Повеќе памет,а помалку тврдоглавост треба.Но,мирен соживот е речиси невозможен. :rolleyes: :icon_lol:
Бе-ееее.Ако не нарекуваат овци,и во црква и во партија не значи дека така треба да комуницираме.

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Тешко сваќаш,незнаеш на што ти посочив.Не им се обраќај на луѓето со "бе".Тоа е невкусно,звучиш како да си од Шутка.
Не ме сфаќај погрешно,не се правам паметна,но „сфаќа“ и останатите форми на зборот се пишуваат со „ф“. И те разбрав. Тоа „бе“ е невкусно,но многумина го употребуваат.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Не ме сфаќај погрешно,не се правам паметна,но „сфаќа“ и останатите форми на зборот се пишуваат со „ф“. И те разбрав. Тоа „бе“ е невкусно,но многумина го употребуваат.
Не мораш и ти.Тоа не е оправдување.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
@Frater Barrabbas @redfogv
Дали е ова подфорум за граматика?
Имате приватни пораки таму разменувајте си такви мислења.

На темава:
Поапсурдни предлози за поповите да ги направиме државни службеници или да имаат некаква контрола не сум чул одамна. Црквата што подалеку од државата, не и и е таму местото.
Ако ти е скап Веро, оди во Тинекс или Тедико. Се надевам јасна е компарцијата. Никој пиштол нема да ви извади ако не „пазарите“ од МПЦ.

П.С. Кога сме веќе кај граматиката и двајцата грешите и страшно ме нервира. По секој интерпункциски знак се става празно (space). Исклучок се отворени загради и отворени наводници каде простор се остава пред.

П.П.С. @redfogv тоа „бе“ на друго место, да не се казнуваме

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
@Frater Barrabbas @redfogv
Дали е ова подфорум за граматика?
Имате приватни пораки таму разменувајте си такви мислења.

На темава:
Поапсурдни предлози за поповите да ги направиме државни службеници или да имаат некаква контрола не сум чул одамна. Црквата што подалеку од државата, не и и е таму местото.
Ако ти е скап Веро, оди во Тинекс или Тедико. Се надевам јасна е компарцијата. Никој пиштол нема да ви извади ако не „пазарите“ од МПЦ.

П.С. Кога сме веќе кај граматиката и двајцата грешите и страшно ме нервира. По секој интерпункциски знак се става празно (space). Исклучок се отворени загради и отворени наводници каде простор се остава пред.

П.П.С. @redfogv тоа „бе“ на друго место, да не се казнуваме
Смири се ! Сите правиме грешки и тоа не е страшно ! Ние не рековме дека сигурно ќе ги контролираме поповите,само зборуваме како би изгледало тоа. :)[DOUBLEPOST=1509302276][/DOUBLEPOST]
Не мораш и ти.Тоа не е оправдување.
Смир ! Не е битно ! Сите грешат ! ;)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Смири се ! Сите правиме грешки и тоа не е страшно ! Ние не рековме дека сигурно ќе ги контролираме поповите,само зборуваме како би изгледало тоа. :)
Никако нема да изгледа. Затоа и кажувам. Aко некој сака теократија, нека прави на друго место, овде не.
Не така и пред и по интерпункцијата, само по неа.
Вака:
Смири се! Сите правиме грешки и тоа не е страшно! Ние не рековме дека сигурно ќе ги контролираме поповите, само зборуваме како би изгледало тоа.
Смир! Не е битно! Сите грешат!

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Смири се ! Сите правиме грешки и тоа не е страшно ! Ние не рековме дека сигурно ќе ги контролираме поповите,само зборуваме како би изгледало тоа. :)[DOUBLEPOST=1509302276][/DOUBLEPOST]
Без лутење, ајде нов предлог за реформи во МПЦ. Гледам тоа добро ти оди.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Јас имам предлог. Да се самоукине. :D
Ами како така,што правиме после со името,идентитетот.Таа го чувала нашиот идентитет за петвековното Отоманско ропство.Барем така не учеа во школо.

Kajgana Shop

На врв Bottom